Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Nauris Mackevičs

U-21 izlase sākusi gatavoties spēlei pret Moldovu

U-21 izlase sākusi gatavoties spēlei pret Moldovu
Genādijs Šitiks
Foto: Romans Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas U-21 futbola izlase sākusi gatavoties Eiropas U-21 čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlei pret Moldovu, kas notiks trešdien "Sheriff" stadionā, Tiraspolē. Diemžēl mūsu komandā nebūs visu labāko futbolistu.

Jau piektdien 15 izlases kandidāti uzsāka gatavoties trešdien paredzētajai spēlei. Jau šodien treniņus turpinās 21 futbolists, tajā skaitā arī no Ungārijas atbraukušie Artjoms Rudņevs, kā arī Vadims Žuļevs, kurš noslēdzis trīs gadu līgumu ar šīs līgas klubu "Lombard Papa".

Diemžēl savainojuma dēļ kopā ar citiem netrenējas izlases kapteinis Jevgēņijs Kosmačovs, kā arī Vladimirs Kamešs ("SK Liepājas metalurgs"), kurš sava kluba treniņā guva traumu un kuram bez futbola tagad būs jāiztiek ilgāku laiku.

Papildus tika pieaicināti Oļegs Timofejevs (FK "Dinaburg"), Romāns Bespalovs ("Jūrmala-VV"), Jevģēnijs Golovins (SK "Liepājas metalurgs"). Šobrīd individuāli trenējas Staņislavs Pihockis un Toms Mežs (SK Liepājas metalurgs). Savukārt aizsargs Jevgēņijs Kazura atgriezās no īres Marijampoles "Sūduva", jo Lietuvas klubs nevēlējās turpināt sadarbību ar mūsu futbolistu.

Problēmas ar sastāvu Latvijas U-21 izlasē ir ļoti būtiskas. Joprojām bez klubiem ir Edgars Gauračs (augustā bija devies atrādīties uz vairākiem Krievijas Premjerlīgas klubiem), Staņislavs Pihockis (iespējams, uz laiku pievienosies Latvijas Pirmās līgas komandai "FS METTA/LU"), savukārt daudzi citi futbolisti šobrīd netiek savu klubu pamatsastāvos Latvijas čempionāta spēlēs.

Paredzēts, ka pilnā sastāvā šovakar plkst 18:00 Latvijas U-21 izlase aizvadīs treniņu Ozolniekos, pēc kuras izlases treneru kolektīvs noteikts sastāvu braucienam uz Moldovu. Izlidošana no Rīgas starptautiskās lidostas paredzēta pirmdien, 10.augustā plkst 11:10. Pirmdien vakarā komandai paredzēts treniņš jau Kišiņevā.

Genādijs Šitiks arī atzina, ka sakarā ar radušos traumēto spēlētāju situāciju, bija doma pieaicināt vēl kādu 1990.gadā dzimušo futbolistu, tomēr, pēc trenera domām, šobrīd izlases līmenim piemērotu kandidātu nav. "Izsaukumu uz izlasi jānopelna!" pasvītro Šitiks.

„Neskatoties ne uz ko, mēs gatavojamies nopietni, šādai situācijai vienmēr jābūt gataviem. Jāatzīst, ka visvairāk šobrīd mūs uztrauc aizsardzības līnija, jo skaidrs, ka pret Moldovu būs vairāk jāaizsargājās nekā spēlē pret Andoru. Protams, viss būs atkarīgs no tā, kā nospēlēsim. Vienmēr ceram uz pozitīvu rezultātu," par spīti sastāva problēmām ar cerībām uz gaidāmo spēli raugās Šitiks.

Jau ziņojām, ka pirmo reizi Latvijas U-21 izlases treniņnometnei tika pieaicināts vārtsargs Kristaps Dzelme un pussargs Artjoms Osipovs. Abi futbolisti savulaik jau ir spēlējuši dažādu vecumu Latvijas jauniešu izlasēs – Kristaps Dzelme bija vārtsargs Vladimira Beļajeva trenētajā Latvijas U-19 (1990.gadā dzimušo futbolistu) izlasē, savukārt Artjoms Osipovs bija sava vecuma - 1989.gadā dzimušo futbolistu Latvijas izlases pamatsastāva spēlētājs.

Komentējot pašreiz Moldovā spēlējošā Artjoma Osipova izsaukumu uz U21 izlasi, Genādijs Šitiks atzina, ka pazīst šo spēlētāju diezgan labi un viņš varētu būt vērtīgs papildinājums izlases pussargu līnijā. Osipovs šo sezonu uzsāka Grodņas „Neman” klubā Baltkrievijā, tomēr sezonas laikā pārgāja uz Moldovas „FC Tiraspol”. Savulaik viņš ir spēlējis arī Rēzeknes un Ventspils klubos.

"Mēs visi ļoti gaidām šo spēli pret Moldovu,” sarunā ar LFF Preses daļu atzīst U-21 izlases galvenais treneris Genādijs Šitiks. „Esam izanalizējuši pretinieku, tostarp tika izpētīti arī viņu pēdējo spēļu videoieraksti. Moldova šogad aizvadīja trīs oficiālās draudzības spēles, kā arī pēdējos mēnešos pārbaudes mačos tikās ar Moldovas augstākās līgas komandām.

Gatavojamies nopietni, un ceram uz pozitīvu rezultātu Tiraspolē, lai mūsu līdzjutējiem būtu lielāka interese par mūsu nākamo mājas spēli pret Krieviju, ko 5.septembrī aizvadīsim Liepājā,” sarunu noslēdza Šitiks.

Atgādināsim, ka pirmajā kvalifikācijas turnīra spēlē Latvijas jaunie futbolisti savā laukumā pārliecinoši ar 4:0 sagrāva Andoru.

Izlases kandidāti

Spēlētājs Pozīcija Dz. dat. Klubs
Kaspars IkstensVārtsargs05.06.1988.Olimps/RFS
Jevgēņijs SazonovsVārtsargs31.07.1988.FC Tranzīts
Kristaps DzelmeVārtsargs30.01.1990.FK Daugava Rīga
Spēlētājs Pozīcija Dz. dat. Klubs
Vadims GaiļusAizsargs27.05.1988.Skonto FC
Staņislavs PihockisAizsargs09.08.1988.bez kluba
Jevgēņijs KazuraAizsargs28.11.1988.Olimps/RFS
Deniss PetrenkoAizsargs24.01.1988.Skonto FC
Aleksejs Kuplovs-OginskisAizsargs21.01.1988.FK Dinaburg
Toms MežsAizsargs07.09.1989.SK Liepājas metalurgs
Oļegs TimofejevsAizsargs28.11.1988.FK Dinaburg
Spēlētājs Pozīcija Dz. dat. Klubs
Jevgēņijs KosmačovsPussargs18.02.1988.FK Ventspils
Artjoms OsipovsPussargs08.01.1989.FC Tiraspol (Moldova)
Vadims ŽuļevsPussargs01.03.1988.Lombard Papa (Ungārija)
Igors TarasovsPussargs16.10.1988.Skonto FC
Aleksandrs GramovičsPussargs25.03.1989.FC Tranzīts
Romāns BespalovsPussargs18.10.1988.Jūrmala-VV
Jevgēņijs GolovinsPussargs06.03.1989.SK Liepājas metalurgs
Spēlētājs Pozīcija Dz. dat. Klubs
Edgars GauračsUzbrucējs10.03.1988.bez kluba
Artjoms RudņevsUzbrucējs13.01.1988.ZTE FC (Ungārija)
Ritvars RuginsUzbrucējs17.10.1989.FK Ventspils
Daniils TurkovsUzbrucējs17.02.1988.Olimps/RFS

Latvijas U-21 izlases oficiālās personas

Vecākais treneris - Šitiks Genādijs
Treneris - Stepanovs Igors
Treneris - Intenbergs Jānis
Vārtsargu treneris - Proskurņins Aleksandrs
Ārsts - Novikovs Boriss
Masieris - Samoiļenko Oļegs
Menedžeris - Platoņenko Valērijs

Izmantotie resursi:
lff.lv


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-08-10 09:22, pirms 15 gadiem
Prieks par Žuļevu - tomēr noslēdzis līgumu Ungārijā. Cerams tiks tur spēlēt! Nu ko Moldova jāsakauj - sastāvs jau nav slikts un arī ar šādu Moldovu var sakaut!
, 2009-08-10 12:14, pirms 15 gadiem
Этот maikop уже утомил, регистрируется под разными никами и гонит разную хер.ю. Видать жаба душит конкретно! У Гаурача супер статистика - последние три международных матча - 4 гола!!!
maikop иди умойся и учи русский язык
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Arturs Gaidels. Foto: LFF

LFF ģenerālsekretārs arī turpmākos četrus gadus būs Gaidels

Latvijas Futbola federācijas (LFF) valde 10. maija sēdē apstiprinājusi sadarbības turpināšanu ar līdzšinējo LFF ģenerālsekretāru Arturu Gaidelu. Darba attiecības ar viņu tiek pagarinātas uz nākamajiem četriem gadiem.
Vadims Ļašenko. Foto: LFF
43

"Paliekam vecajās sliedēs": Ļašenko pārliecinoši pārvēlēts LFF prezidenta amatā

Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta amatā arī uz nākamajiem četriem gadiem pārvēlēts Vadims Ļašenko, kurš kongresā notikušajā balsojumā ieguva 72 no 93 balsīm. Kandidatūru pieteikšanas procesā Ļašenko bija 85 paraksti, bet otrajam kandidātam – Maksimam Krivuņecam – 12.
Kirils Buravcevs. Foto: LFF
13

Buravcevs nomaina Gluščuku un turpmāk vadīs LFF Futbola akadēmiju

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Futbola akadēmijas galvenā trenera amatā iecelts pašmāju speciālists Kirils Buravcevs. Iepriekš kopš pērnā janvāra akadēmijas darbu pārraudzīja pašreizējais LFF sporta direktors Andrejs Gluščuks.