Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Ēriksens atsācis treniņus pēc sirdslēkmes Eiropas čempionātā

Ēriksens atsācis treniņus pēc sirdslēkmes Eiropas čempionātā
Kristians Ēriksens. Foto: Reuters/Scanpix

LETA--AFP. Dānijas futbola izlases pussargs Kristiāns Ēriksens atsācis treniņus pēc sirdslēkmes Eiropas čempionāta finālturnīrā, ceturtdien paziņoja Dānijas mediji.

Eiropas čempionāta finālturnīrā Dānijas un Somijas izlašu spēlē pirmā puslaika beigās 29 gadus vecais Ēriksens pēkšņi saļima. Ārsti nekavējoties devās laukumā un veica futbolistam kardiopulmonālo reanimāciju (CPR).

Ēriksenam joprojām spēkā ir līgums ar Milānas "Inter", taču, tā kā pēc sirdslēkmes futbolistam tika implantēts kardioverteris-defibrilators, viņš nevar piedalīties Itālijas A sērijas futbola čempionātā.

Dānijas futbolists atsācis trenēties ar savu kādreizējo vienību Odenses "Boldklub". "Esam priecīgi, ka viņš vēlējās trenēties ar mums," Dānijas medijiem atklāja vienības galvenais treneris Mikāls Hemmingsens.

Attiecīgās ierīces ievietošana, lai nodrošinātu nemainīgu sirds ritmu, gan nenozīmē, ka Ēriksenam jāliek punkts savai futbolista karjerai. Piemēram, Nīderlandes izlases aizsargs Delijs Blinds un Vācijas kārtslēcēja Katarīna Bauere turpina savas profesionāļu gaitas ar implantētām šādām ierīcēm.

Kristians Ēriksens karjeras laikā bez ''Inter'' spēlējis arī Amsterdamas ''Ajax'' un ''Tottenham'', bet Dānijas izlases rindās aizvadījis 109 spēles, kurās guvis 36 vārtus.

Izmantotie resursi:
LETA


Edinsons Kavani. Foto: AFP/Scanpix
5

Kavani saloka Urugvajas kreklu un liek punktu gaitām izlases rindās

Urugvajas futbola izlases otrais visu laiku labākais vārtu guvējs Edinsons Kavani 37 gadu vecumā nolēmis noslēgt savas gaitas nacionālajā valstsvienībā. Tādējādi pirms šovasar gaidāmā Copa America urugvajieši palikuši bez viena no saviem visu laiku izcilākajiem futbolistiem.
Itālijas U17 valstsvienības futbolisti. Foto: UEFA

"Euro U17": Itālija pendelēs pārtrauc zaudējumu virkni pret Angliju

Pēc četru savstarpējo spēļu pārtraukuma, proti, pirmoreiz kopš 2013. gada Itālijas U17 futbola valstsvienība nezaudējusi un pārspējusi Angliju.
Frenkijs de Jongs. Foto: AFP/Scanpix
2

Sastāvu nosauc arī Nīderlande, iekļauts savainotais de Jongs

Sastāvu gaidāmajam Eiropas čempionātam futbolā nosaucis arī Nīderlandes izlases galvenais treneris Ronalds Kūmans. Starp 26 futbolistiem atrodams arī "Barcelona" centra pussargs Frenkijs de Jongs, kurš potītes savainojuma dēļ nav spēlējis vairāk kā mēnesi.