Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Izlases spēlētāja Ročāne: ''Laukumā bija jāizdara daudz vairāk''

Izlases spēlētāja Ročāne: ''Laukumā bija jāizdara daudz vairāk''
Anastasija Ročāne. Foto: LFF

LETA. Latvijas futbolistēm UEFA Nāciju līgas mačā ar Moldovu bija jāiegulda daudz vairāk darba, nekā tas tika izdarīts, pēc neizšķirta secināja valstsvienības aizsardze Anastasija Ročāne.

Jau ziņots, ka Latvijas sieviešu futbola izlase otrdien Kišiņevā UEFA Nāciju līgas ceturtajā mačā atspēlējās no 1:3 un cīņu ar Moldovu noslēdza neizšķirti ar 3:3 (0:1).

Kā sarunā ar Latvijas Futbola federāciju (LFF) atzina Ročāne, sajūtas pēc spēles ir divejādas, jo no vienas puses jāpriecājas par izrauto vienu punktu, bet no otras ir rūgtums par neizcīnīto uzvaru.

"Uzskatu, ka mums šodien laukumā bija jāizdara daudz vairāk. Bijām gatavas cīņai. Pēc uzvaras mājās nelikās, ka te ieradīsimies kā izteiktas spēles favorītes un ar vieglu kāju te uzvarēsim," LFF citē Ročānes stāstīto.

Futboliste neslēpa, ka komanda pieļāvusi kļūdas, kādas nevajadzēja pieļaut. "Nevajag meklēt vainu laukumā, bet gan citur. Tas jāizanalizē un nedrīkst to pieļaut atkārtoti nākamajās spēlēs," teica Ročāne.

Latvijas izlases galvenais treneris Romāns Kvačovs atzina, ka spēle bija ļoti emocionāla ar daudz interesantiem momentiem un nepiekāpīgām divcīņām. Sešu vārtu spēle liecinot arī par to, ka laukumā tikās divas spēkos līdzīgas komandas.

"Vēlos piebilst, ka, rezultātam esot 1:3, panākt izlīdzinājumu - tas ir uzslavas vērts fakts. Turklāt mums spēles beigās bija arī iespēja izraut uzvaru. Mēs tiešām spēlējām un cīnījāmies līdz pēdējai minūtei," atzīmēja Kvačovs.

Visus trīs vārtus Latvijas izlase ielaida pēc standartsituācijām un šīs epizodes tiks padziļināti analizētas, solīja treneris.

"UEFA Nāciju līgā mums ir iekšēji uzdevums nepielāgoties pretiniekiem, bet koncentrēties saviem spēles principiem. Turpināsim strādāt pie tā, kas mums strādā, kas mums padodas labi," teica Kvačovs.

Treneris arī stāstīja, ka atlikušajos divos mačos turnīrā izlase neplānot atteikties no saviem spēles principiem - tā vēlas dominēt, kontrolēt bumbu, spēlēt augstāk, taisīt spiedienu pretinieku laukuma pusē, izmanto spēli viens pret vienu, apspēlēt, ieiet soda laukumā, saasināt situācijas.

Pēc četrām spēlēm Maltai ir 12 punkti un tikpat kā nodrošināta uzvara grupā, Latvija guvusi septiņus, Andora - trīs, bet Moldova - vienu.

Komandas līdz decembrim aizvada divu apļu turnīru, pēc kura grupas uzvarētāja iegūs tiesības Eiropas čempionāta kvalifikācijas posmā spēkoties B līgā, bet trīs labākās otro vietu ieguvējas par šādu iespēju cīnīsies "play-off" spēlēs.

Izmantotie resursi:
LETA


Lietuvas sieviešu futbola izlase. Foto: LFF
13

UEFA soda Lietuvas federāciju par sieviešu izlases atteikšanos spēlēt pret Baltkrieviju

LETA. Lietuvas sieviešu futbola izlase atteikusies 2025.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā spēlēt ar Baltkrieviju, par ko Eiropas Futbola asociāciju savienība (UEFA) piespriedusi naudas sodu Lietuvas Futbola federācijai (LFF), pirmdien pavēstīja LFF.
Spānijas valstsvienības futboliste Salma Paraluello. Foto: Amanda Perobelli/Reuters/Scanpix

Brazīlija rīkos 2027. gada Pasaules kausu futbolā sievietēm

LETA--AP. Brazīlija rīkos 2027.gada Pasaules kausu sievietēm, piektdien kongresā Bangkokā lēma Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA ).
Ngolo Kantē. Foto: imago/PanoramiC/Scanpix
1

Pasaules vicečempione Francija paziņo "Euro 2024" sastāvu: negaidīti atgriežas Kantē

Ja "Euro 2024" mājiniece Vācija šodien paziņoja 27 spēlētāju sarakstu, kurā vajadzēs izvēlēties lieko vārtsargu, tad 2018. gada pasaules čempione un 2022. gada pasaules vicečempione Francija jau šovakar nosaukusi 25 spēlētāju sastāvu, kuram vēl drīkstēs pievienot vienu futbolistu – ja vēlēsies.