Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Groso atbrīvots no Lionas "Olympique" galvenā trenera amata

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Groso atbrīvots no Lionas "Olympique" galvenā trenera amata
Fabio Groso. Foto: AP/Scanpix

LETA--AFP. Fabio Groso ceturtdien tika atbrīvots no Francijas futbola komandas Lionas "Olympique" galvenā trenera amata, vēsta klubs.

Groso septembra vidū komandas stūri pārņēma no Lorāna Blāna un itāļa vadībā lionieši uzvarēja tikai vienā no astoņām spēlēm. No priekšpēdējās vietas turnīra tabulā septiņkārtējie Francijas čempioni atpaliek trīs punktus.

Viņa vietā komandu vadīs akadēmijas treneris Pjērs Saže.

Groso trenera karjeru sāka "Juventus" U-19 komandā, bet vēlāk jau vadīja C sērijas komandu "Bari". Karjeras turpinājumā viņš vadīja ar B sērijas komandas "Verona" un "Brescia", kā arī bija pie Roberta Uldriķa tobrīd pārstāvētās Šveices vienības "Sion" stūres. Iepriekšējā pieturvieta karjerā Groso bija "Frosinone", kuru viņš aizveda līdz uzvarai B sērijā.

Tieši Grosso 2006.gadā Pasaules kausā pusfinālā guva uzvaru nesošos vārtus pret Vāciju, bet vēlāk finālā arī iesita izšķirošo "pendeli" pret Franciju, itāļiem izcīnīt turnīra trofeju.

Spēlētāja karjeras laikā viņš pārstāvējis tādus grandus kā Turīnas "Juventus", Milānas "Inter" un Lionas "Olympique". Šo klubu rindās viņš virs galvas cēlis Itālijas Superkausu, Itālijas čempionāta trofeju un arī Francijas čempionāta un kausa balvas.

Izmantotie resursi:
LETA