Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Raimonds Ziediņš

"CSKA" un ''Sevilla'' spēlē neizšķirti 1:1

"CSKA" un ''Sevilla'' spēlē neizšķirti 1:1
Alvaro Negredo un Igors Akinfejevs lidojumā...
Foto: AFP/Scanpix

Šī vakara UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla pirmajā spēlē Maskavā, Lužņiku stadionā, vietējais klubs "CSKA" uzņēma spāņu kluba "Sevilla" futbolistus. Pēc mača finālsvilpes rezultāts uz tablo vēstīja neizšķirtu - 1:1.

Vispirms jāatzīmē, ka pirms mača ''CSKA'' lielākā problēma bija spēļu prakses trūkums. Kā zināms, Krievijas Premjerlīga beidzās pirms laba laika, bet jaunā sezona sāksies tikai marta vidū, kas nozīmē to, ka spēlei bija jāgatavojas vien ar pāris pārbaudes mačiem. Šogad ''CSKA'' vēl nebija aizvadījusi nevienu oficiālu spēli.

Lai nu kā, nedaudz citādāk pirms gaidāmās cīņas domāja ''Sevilla'' komandas galvenais treneris Manolo Himenezs, kurš atzina, ka Maskavas klubam šajā spēlē būs priekšrocība. Proti, Krievijā čempionāts beidzies jau sen, un komanda visu šo laiku varēja rūpīgi gatavoties tieši mačam ar ''Sevilla'' – izpētīt savu pretinieku no A līdz Z. Savukārt ''Sevilla'' par Čempionu līgu sāka domāt tikai sestdienas vakarā, kad bija noslēdzies vietējā čempionāta ''La Liga'' mačs izbraukumā pret ''Mallorca'', kurā Seviļas futbolisti bija pārāki ar 3:1.

1. puslaiks

Jau no paša mača sākuma lielisku atbalstu savējiem sniedza ''CSKA'' komandas līdzjutēji. Pirmajās 15 minūtēs abas komandas ne ar ko īpašu neizcēlās, mēģinot izpētīt pretinieka spēli. Gan pie vieniem, gan otriem vārtiem bija vien pāris pusmomenti. Vienīgi armijnieku rindās jāatzīmē japāņu pussargs Keisuke Honda, kurš izdarīja spēcīgu sitienu tieši pretī vārtiem no soda laukuma robežas, taču bumba lidoja nedaudz pāri vārtiem. Pamazām iniciatīvu pārņēma ''CSKA'', aktīvi no abām malām uzbrūkot Serbijas izlases pussargam Milošam Krasičam, zibenīgajam čīlietim Markam Gonzalesam, kā arī jau pieminētajam Japānas izlases spēlētājam Hondam.

Lai nu kā, mača 25. minūtē ''Sevilla'' aizskrēja pretuzbrukumā. Pietuvojoties ''CSKA'' soda laukumam, no laukuma labās malas bumbu armijnieku soda laukumā bumbu spēcīgi iespēlēja Hesuss Navass. ''CSKA'' aizsargs līdz bumbai neaizsniedzās, tāpat arī vārtsargs Igors Akinfejevs, kā rezultātā tā nonāca pie Alvaro Negredo, kurš, īpaši nepūloties, raidīja to jau tukšos vārtos – 1:0.

Pēc ielaistajiem vārtiem ''CSKA'' turpināja aktīvi uzbrukt, taču allaž savā vietā bija spāņu kluba aizsargi un vārtsargs vai arī krieviem vienkārši nedaudz pietrūka pacietības, veiksmes un precizitātes uzbrukuma noslēgumā. Savukārt ''Sevilla'' turpināja veiksmīgi aizsargāties, kādā no uzbrukumiem atbildot vien ar Navasa sitienu nedaudz pāri vārtiem. Pirmo puslaiku, kurā aktīvākā persona laukumā viennozīmīgi bija japānis Honda, ar 1:0 savā labā noslēdza ''Sevilla'' futbolisti.

2. puslaiks

Otrā puslaika sākumā ''CSKA'' turpināja pirmajā iesākto. Jau 3. minūtē mājiniekiem bija iespēja rezultātu līdzsvarot. No soda laukuma labās malas uz vārtu tālo stabu centrējumu izdarīja Krasičs. Gaisa divcīņā uzvarēja Honda, taču pēc sitiena ar galvu viņa raidītā bumba lidoja tikai nedaudz garām vārtu tālajam stūrim.

66. minūtē tieši pretim vārtiem nedaudz aiz soda laukuma robežas uz ''CSKA'' vārtiem tika piešķirts soda sitiens. Spēcīgu sitienu izdarīja vienīgo vārtu autors Negredo, Akinfejevs, lai arī neveikli, taču bumbu tvēra. Jau pēc divām minūtēm Lužņiku stadions varēja līksmot. Proti, fantastisks tālšāviens aptuveni no 30-35 metriem padevās čīlietim Gonzalezam, kurš panāca 1:1, neatstājot ''Sevilla'' vārtsargam Palopam nekādas iespējas bumbu atsist.

Līdz mača beigām bija atlikušas 20 minūtes. Ar aktīvu spēli atlikušajā laikā izcēlās abas komandas, taču nedaudz labāki šajā jomā bija mājinieki. Septiņas minūtes pirms mača beigām pretim ''CSKA'' vārtiem tika piešķirts vēl viens soda sitiens. Šoreiz sitienu izpildīja mūsu kaimiņš Mariuss Stankevičiuss, taču viņa raidītā bumba lidoja nedaudz garām vārtiem. Pēc divām minūtēm lieliska iespēja izraut uzvaru bija ''CSKA''. Soda laukumā ieskrēja čehu uzbrucējs Tomass Necids, taču Palops kritienā ar kāju bumbu atvairīja. Kompensācijas laiks bija divas minūtes, taču mača rezultāts vairs nemainījās - 1:1.

Atbildes mačs tiks aizvadīts 16. martā.

Komandu sastāvi

''CSKA'': Akinfejevs – V.Berezuckis, Ignaševičs, A.Berezuckis, Ščeņikovs – Aldoņins, Šemberass – Krasičs, Honda (Mamajevs 83'), Gonzalezs – Necids
''Sevilla'': Palops – Adriano (Peroti 59'), Facio, Eskudē, Stankevičiuss – Navaro, Zokora, Romaričs, Navass – Renato (Akosta 88') – Negredo (Kanutē 76')

UEFA Čempionu līga, 1/8 fināls (24. februāris)

CSKA – Sevilla 1:1 (0:1) (Gonzalezs 66' - Negredo 25')

Negredo panāk 1:0 ''Sevilla'' labā

Gonzalezs līdzsvaro rezultātu - 1:1

Izmantotie resursi:
uefa.com

Kura komanda, jūsuprāt, iekļūs ceturtdaļfinālā?

  • 52

  • 43



, 2010-02-24 21:23, pirms 14 gadiem
Gonzalesa saaviens vienkaarsi fantastisks!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-02-24 21:52, pirms 14 gadiem
Žēl CSKA Gribējās kādu golu no Krasiča
, 2010-02-24 22:00, pirms 14 gadiem
Labs mačs bij.
Pa ilgiem laikiem nevarēju izšķirties, kam lai jūt līdzi, abas komandas tādas, kurām gribētu novēlēt tikšanu tālāk un kuras varētu sagādāt pārsteigumu spēlēs ar grandiem (Sevilla it īpaši).
Kopumā labāk izskatījās Sevilla, bet iespējams, tas tāpēc, ka Krievijas čempioniem sezona tikai nupat sākas.
, 2010-02-24 22:15, pirms 14 gadiem
Fascinējošs fakts ir tas, ka abu komandu sastāvā bija pa lietuvietim... Cik nu viņi redzami, bet tomēr spēlēja. Nekas, gan jau mēs arī drīz spēlēsim ČL un vēl lielākā pulkā. Novēlējums Metalurgam, lai pacenšas tur ievest vēl vienu leiti - Tomašausku, kā arī pulku ar mūsējiem.

Eiropas Līgā ar būtu labi atkal spēlēt...
, 2010-02-24 22:40, pirms 14 gadiem
kriksis rakstīja: speele laba,honda izskataas ar loti lielu potenciaalu,joprojam nesaprotu ko necids dara laukuma,labi viena iespeja vinam bija, to ar nerealizeja ,bet nu vins speele galiigi garaam.Ar vienu uzbruceeju ,un pie tam taadu ,uz neko vairak nevareja ari ceret,cerams driz atlabs dzagoevs
Necids ir target man, Dzagojevs - uzbrūkošais pussargs. Viņi viens otru papildina, un vienu nevar aizstāt ar otru.
Turklāt to momentu spēles izskaņā pats Necids arī sev izkārtoja, tikai Palopa meistarība neļāva gūt vārtus, nebija tā ka čeham bumbu uz kājas uzlika un garām aizsita.
, 2010-02-25 02:29, pirms 14 gadiem
Man likās, ka Krasičs pārāk daudz uz sevi ņēma, kaut gan viņš to māk, bet šoreiz neīpaši izdevās viņam. Ka arī bieži nespēlēja savā pozīcijā, bet gāja uz centru nez kpc.
Ļoti iepatikās Honda
Gonzaleza gols vsp BOMBA, bet šara
, 2010-02-25 10:29, pirms 14 gadiem
Kā izskatījās Honda? Pēc redzētā ļoti iepaticies šis spēlētājs, māc šaubas vai ČL būs tāds pats monstrs kā Nīderlandē. Cik sapratu, tad nespēlēja savā pozīcijā, viņš gan vairāk ir vingers/vingbeks.
, 2010-02-25 18:55, pirms 14 gadiem
Hondam veel jaiespeeleejas. Taads peleeks bij, bet no vina veel agri prasit rezultaatus.
Krievijaa japanis pagaidaam ir pabijis labi, ja dazas nedelas, jo visu sho laiku CSKA bij treninjnometne Spanijaa, kur notika Copa de la Rey..
Par poziciju..likaas shim nozimeeja free role, vismaz pagaidaam. Jo CSKA sastaavaa jau ilgi ir viens un tas pats kodols ar savu movement, kad katrs zin, kursh ko dara, kursh kuru sedz, ar ko un kuraa momentaa jaizspelee sieninas utt..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Pirejas "Olympiacos" futbolisti Panajotis Recoss un vārtsargs Konstantinoss Dzolakis. Foto: Louisa Gouliamaki/Reuters/Scanpix
2

Marokānis pusfinālā sadedzina "Aston Villa", "Olympiacos" pirmoreiz Eirokausu finālā

Atēnās paredzēto UEFA Eiropas Konferences līgas finālu negaidīti sasniegusi Pirejas "Olympiacos", abās pusfināla spēlēs uzveicot Anglijas Premjerlīgas kopvērtējuma pirmajā četriniekā šobrīd esošo Birmingemas "Aston Villa".
Mateo Rudžēri (vidū) ar komandas biedriem svin gūtos vārtus. Foto: Zumapress/Scanpix
10

"Atalanta" saber trīs, "Bayer 04" atjēdzas un nopelna biļeti uz Dublinu

UEFA Eiropas līgas finālā sacentīsies itāļu klubs Bergamo "Atalanta" un Vācijas čempionvienība Leverkūzenes "Bayer". Pusfināla kārtas atbildes mačos "Atalanta" savā laukumā ar 3:0 sakāva franču "Marseille", bet vācieši izlaida pārsvaru pret "Roma", tomēr beigās panāca sev labvēlīgo neizšķirtu 2:2.
Oreljēns Čuamenī. Foto: AFP/Scanpx
2

Apdraudēta Čuamenī dalība ne tikai Čempionu līgas finālā, bet arī Euro 2024

Spānijas karaliskā kluba Madrides "Real" balsta pussargs Oreljēns Čuamenī iedzīvojies savainojumā, kas francūzim var likt no malas noskatīties ne tikai 1. jūnijā paredzēto UEFA Čempionu līgas finālsēli, bet arī šīs vasaras Eiropas čempionāta finālturnīru.