Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Raimonds Ziediņš

Madridē prezentēta Čempionu līgas fināla oficiālā bumba

Madridē prezentēta Čempionu līgas fināla oficiālā bumba
Šī gada Čempionu līgas fināla oficiālā bumba
Foto: uefa.com

Spānijas izlases un Madrides kluba ''Real'' leģendārie spēlētāji Emilio Butragenjo un Fernando Jerro šodien Madridē prezentēja bumbu, kura šī gada 22. maijā tiks izmantota Čempionu līgas finālā, kurš norisināsies Spānijas galvaspilsētā Madridē, ''Real'' kluba stadionā ''Santiago Bernabeu''.

Fināls, līdz kuram atlikuši aptuveni 2,5 mēneši, pirmo reizi UEFA Čempionu līgas vēsturē notiks sestdien. Finālmača vēstniekam Emilio Butragenjo un viņa bijušajam komandas biedram Spānijas un Madrides ''Real'' rindās Fernando Jerro joprojām Madridē netrūkst uzmanības. Tāpēc nav brīnums, ka tieši viņi šodien svinīgā ceremonijā, kura notika ''Santiago Bernabeu'' stadionā, prezentēja Čempionu līgas fināla oficiālo bumbu.

''Protams, tas, ka gada svarīgākajam mačam būs sava bumba, ir ļoti svarīgi. Bumbai ir lielisks dizains. Ja to apskata tuvāk, tajā var redzēt iepriekšējo 10 finālu logotipus. Futbolistiem, kuriem būs iespēja ar šo bumbu spēlēt, garantētas fantastiskas sajūtas. ''Adidas'' jau vairākus gadus ir eksperts bumbu ražošanā,'' sacīja Butragenjo.

Savukārt ''UEFA Events SA'' boss Deivids Teilors atzina, ka bumba drīzāk ir mākslas darbs, nevis sporta aksesuārs: ''Bumba ir futbola galvenā sastāvdaļa. Īpašam mačam vajadzīga īpaša bumba. Tā ir labākā bumba, kāda jebkad redzēta. Jāatzīst, ka tas nav vienkārši sporta aksesuārs, bet gan mākslas darbs.''

Fināla oficiālā bumba

Sarkanā krāsa, kas ieskauj katru zvaigzni, simbolizē Spānijas karoga krāsas, bet kopējā baltā krāsa ir par godu Spānijas galvaspilsētai Madridei, kurā notiks fināls. Bumba sastāv no 20 sešstūrainiem sektoriem, kuri saglabājuši zosādas struktūru, kura garantē ideālu bumbas kontroli dažādos spēles apstākļos.

Izmantotie resursi:
uefa.com

Vai tev patīk bumbas dizains?

  • 243

  • 25



Slēpts komentārs: Tryper7
Slēpts komentārs: karlis1993
, 2010-03-09 21:32, pirms 14 gadiem
Jameklee Sportland match ball replica pa 20Ls
Slēpts komentārs: neegeris bez olaam
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-03-09 22:02, pirms 14 gadiem
Nepatīk
, 2010-03-09 22:27, pirms 14 gadiem
Galvenais lai var trapit vartos
, 2010-03-09 22:36, pirms 14 gadiem
da tāda pati gandrīz vien ir kā pagājušās finale bumbas, varēja kko bik savādāku, skaistāku..
, 2010-03-09 22:58, pirms 14 gadiem
angusrocks rakstīja: da tāda pati gandrīz vien ir kā pagājušās finale bumbas, varēja kko bik savādāku, skaistāku..
Nez, ko vēl savadāku? Bumba vairāk vai mazak, ČL emblēmu attelo, ja vienīgi krāsas...
, 2010-03-09 23:52, pirms 14 gadiem
Nez, vai mākslas darbs, bet ir smuka!
Pirejas "Olympiacos" futbolisti Panajotis Recoss un vārtsargs Konstantinoss Dzolakis. Foto: Louisa Gouliamaki/Reuters/Scanpix
2

Marokānis pusfinālā sadedzina "Aston Villa", "Olympiacos" pirmoreiz Eirokausu finālā

Atēnās paredzēto UEFA Eiropas Konferences līgas finālu negaidīti sasniegusi Pirejas "Olympiacos", abās pusfināla spēlēs uzveicot Anglijas Premjerlīgas kopvērtējuma pirmajā četriniekā šobrīd esošo Birmingemas "Aston Villa".
Mateo Rudžēri (vidū) ar komandas biedriem svin gūtos vārtus. Foto: Zumapress/Scanpix
10

"Atalanta" saber trīs, "Bayer 04" atjēdzas un nopelna biļeti uz Dublinu

UEFA Eiropas līgas finālā sacentīsies itāļu klubs Bergamo "Atalanta" un Vācijas čempionvienība Leverkūzenes "Bayer". Pusfināla kārtas atbildes mačos "Atalanta" savā laukumā ar 3:0 sakāva franču "Marseille", bet vācieši izlaida pārsvaru pret "Roma", tomēr beigās panāca sev labvēlīgo neizšķirtu 2:2.
Oreljēns Čuamenī. Foto: AFP/Scanpx
2

Apdraudēta Čuamenī dalība ne tikai Čempionu līgas finālā, bet arī Euro 2024

Spānijas karaliskā kluba Madrides "Real" balsta pussargs Oreljēns Čuamenī iedzīvojies savainojumā, kas francūzim var likt no malas noskatīties ne tikai 1. jūnijā paredzēto UEFA Čempionu līgas finālsēli, bet arī šīs vasaras Eiropas čempionāta finālturnīru.