Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

"West Ham" pēdējā minūtē triumfē Eiropas Konferences līgā

"West Ham" pēdējā minūtē triumfē Eiropas Konferences līgā
Džerods Bouens. Foto: Reuters/Scanpix

Par UEFA Eiropas Konferences līgas otrās sezonas uzvarētāju kļuvusi Anglijas Premjerlīgas 14. vietas īpašniece "West Ham", kas finālspēlē Čehijas galvaspilsētā Prāgā ar 2:1 pārspēja Itālijas astoto spēcīgāko klubu Florences "Fiorentina" (2:1). Par varoni kļuva Džerods Bouens, kurš guva uzvaras vārtus un arī izprovocēja 11 metru soda sitienu.

• Pirmajā puslaikā vairāk uzbruka "Fiorentina", kas pēdējās sekundēs arī dabūja bumbu vārtos, taču Lukam Jovičam tika fiksēts aizmugures stāvoklis.

• Bīstamu momentu pie vārtiem bija maz, toties bīstami bija stūra sitieni – "Fiorentina" kapteinis Kristjāno Biragi pie stūra karodziņa saņēma alus glāžu un citu priekšmetu dušu no "West Ham" faniem, kuri viņam pārsita galvu.

• Biragi par centrālo personu kļuva arī otrā puslaika sākumā, kad divcīņā soda laukumā nejauši iebakstīja bumbu ar roku, un laukuma tiesnešu nepamanīto epizodi pamanīja VAR – pendeli pārliecinoši realizēja Saīds Benrahma (1:0).

• "Fiorentina" reaģēja nekavējoties un jau 67. minūtē atjaunoja līdzsvaru – tālajā apakšējā stūrī trāpīja Džakomo Bonaventura (1:1).

• Kad pamatlaiks ritēja uz beigām un šķita, ka pagarinājums ir neizbēgams, "West Ham" 90. minūtē izrāva uzvaru – Lukass Paketa aizsūtīja Bouenu pret vārtsargu, un anglis sita garām Pjetro Terračiāno (2:1).

• "West Ham" Eiropas Konferences līgas sezonu noslēdza ar gandrīz perfektu bilanci (14-1-0, vārti 35:9), vienīgo reizi neuzvarot ceturtdaļfināla izbraukuma spēlē Ģentē (1:1).

• "West Ham" aizvadīja pirmo Eirokausu finālu kopš 1976. gada un izcīnīja otro Eiropas trofeju kluba vēsturē – 1965. gadā Kausu ieguvēju kausā ar 2:0 tika uzveikta "1860 Munchen".

• Līdz ar triumfu "West Ham" nopelnīja ceļazīmi uz Eiropas līgas grupu turnīru, bet "Fiorentina" Itālijā palika uzreiz aiz Eirokausu barjeras un būs jācer uz Turīnas "Juventus" diskvalifikāciju no Eirokausiem.

• Finālspēli uzņēma Prāgas "Slavia" stadions, un "West Ham" pamatsastāvā bija arī divi čehi, bijušie "Slavia" spēlētāji – Tomāšs Součeks un Vladimīrs Coufals.

• Pirms gada Eiropas Konferences līgas debijas finālā "Roma" ar 1:0 Tirānā pārspēja Roterdamas "Feyenoord".

Fiorentina – West Ham 1:2 (0:0).
Vārti: Bonaventura 67' - Benrahma 62' (11m), Bouens 90'.
Brīdinājumi: Mandragora, Dunkans, Milenkovičs, Amrabāts - Benrahma, Agerds, Bouens.
Fiorentina: Terračiāno – Biragi, Ranjēr (Igors 84'i, Milenkovičs, Dodo – Mandragora (Barāks 90'+3), Amrabāts, Bonaventura – Kuamē (Saponara 62'), Jovičs (Kabrals 46'), Gonsaless.
West Ham: Areolā – Emersons, Agerds, Zumā (Kērers 61'), Coufals – Raiss, Součeks – Benrahma (Fornalss 76'), Paketa, Bouens – Entonio (Ogbonna 90'+4).
Galvenais tiesnesis: Karloss del Serro (Spānija).


, 2023-06-08 00:05, pirms gada
...man vijolītes patika pat labāk...godīgi būtu papildlaiks, taču dzīve nav godīga...kādam veicas vairāk!
Slēpts komentārs: Newcastle United
, 2023-06-08 00:12, pirms gada
ne no tām skatāmākajām spēlēm, bet nu īstā rakstura spēle. Beigās pie 1:2 diezgan amatieriski Fiorentina skrēja uz priekšu, bet nu apsveicu Angļus. Ceru, vienīgi tagad, ka Itāļi nezaudēs 3 finālus un pacels galveno Eiropas trofeju.
, 2023-06-08 00:55, pirms gada
Vesthamas fani gan diezgan pretīgi uzvedās, bet tā kopumā fināla cienīga spēle, Bouenam gan jau karjeras svarīgākie vārti.
Slēpts komentārs: Newcastle United
, 2023-06-08 10:04, pirms gada
Newcastle piesūkātājs baigi uzvilcies... Laikam kāds Itālis nocēla viņa puisi... Petuhs Ko, Ko....
, 2023-06-08 12:12, pirms gada
ta jebkurš no PL 20 klubiem var uzvilkt jebkuru Eiropas klubu, neskaitot varbūt dažu bagātnieku stutētos klubus
, 2023-06-08 12:51, pirms gada
Juve normāli ietroļļoja par "Violu", apsveicot "Hammers" ar uzvaru

Patiesībā amizanti, jo visos trīs finālos cīnās Juves sīvākie pretinieki. Ja uzvar - labi, ja zaudē - vēl labāk
, 2023-06-08 12:53, pirms gada
Un jā, Emersons tagad ir pirmais itālietis, kurš uzvarējis gan ČL, gan EL, gan KL. Ar to arī apsveicu!
, 2023-06-08 15:39, pirms gada
Prieks par West Hamu,
Itāļi kopš 1990. gada neko nav pelnijuši!
, 2023-06-08 16:29, pirms gada
Hose Girtinho rakstīja: Un jā, Emersons tagad ir pirmais itālietis, kurš uzvarējis gan ČL, gan EL, gan KL. Ar to arī apsveicu!
Pirmais vispar nevis tikai itālietis.
, 2023-06-08 18:46, pirms gada
Rubentus rakstīja: Pirmais vispar nevis tikai itālietis.
Vispār pirmais itālietis
Matss Hummelss un Hoselu. Foto: picture alliance/firo Sportphoto/Reuters/Scanpix
22

Titulētie favorīti pret pelnrušķītes stāstu: klāt Čempionu līgas fināls

Šovakar Vemblija stadionā Londonā norisināsies UEFA Čempionu līgas fināls. Pulksten 22:00 turnīra vēsturē titulētākā komanda Madrides "Real" spēkosies pret Dortmundes "Borussia", kas vienīgo reizi triumfējusi 1997. gadā. Tiešraide "Go3" platformā.
Mirklis pēc Pirejas "Olympiacos" snaipera Ajuba El Kābi vārtu guvuma Eiropas Konfences līgas finālā. Foto: Thanassis Stavrakis/AP
6

"Olympiacos" netālu no savām mājām gūst Grieķijai nebijušu Eirokausu triumfu

UEFA Eiropas Konferences līgas finālspēlē Pirejas "Olympiacos" savu nesamierināmo sāncenšu Atēnu AEK laukumā pagarinājumā pieveica (1:0) Florences "Fiorentina", kurai šis ir otrais zaudējums šī turnīra finālos.
UEFA Čempionu līgas trofeju nosargājusī "Barcelona" komanda. Foto: Alvaro Medranda/PanoramiC/Imago Images/Scanpix

"Barcelona" futbolistes trešo reizi pēdējo četru gadu laikā kāpj Eiropas tronī

UEFA Sieviešu Čempionu līgas turnīrā trešo reizi triumfējusi "Barcelona", Bilbao notikušajā finālcīņā ar 2:0 pārspējot Eiropas titulētāko klubu Lionas "Olympique".