Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Noslēgumam tuvojas Eiropas līgas grupu turnīrs

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Noslēgumam tuvojas Eiropas līgas grupu turnīrs
Deniss Romanovs
Foto: slavia.cz

Šovakar UEFA Eiropas līgā tiks izspēlētas 12 spēles jeb puse no visiem piektās kārtas mačiem. Vairākas komandas lūkos nodrošināt vietu nākamajā kārtā.

Pēc gandrīz mēnesi ilgas pauzes šovakar atsāksies cīņas Eiropas otrajā klubu turnīrā. Vietu nākamajā kārtā lūkos izcīnīt vēl vairākas komandas.

A grupā pa astoņiem punktiem ir Amsterdamas ''Ajax'' un beļģu ''Anderlecht''. Abas komandas pēc 4. kārtas uz pāris nedēļām bija kvalificējušas 1/16 finālam, taču tagad tas abām būs jādara vēlreiz. Lieta tāda, ka A grupas 3. labākajai komandai Zagrebas ''Dinamo'' tika atņemti trīs punkti par fanu sarīkotajām nekārtībām. Pēc apelācijas izskatīšanas horvāti dabūjuši punktus atpakaļ un saglabā nelielas izredzes tikt ārā no grupas. Lai to izdarītu, nepieciešamas divas uzvaras. Pirmā no tām jāgūst izbraukumā pret ''Anderlecht''. Ja ''Dinamo'' šajā spēlē neuzvarēs, tad gan ''Ajax'', gan ''Anderlecht'' nodrošinās vietu nākamajā posmā. ''Ajax'' izbraukumā tiksies ar grupas pastarīti ''Timisoara'', kam izredzes tikt tālāk ir mikroskopiskas.

A grupa

VKomandaSP
1.Ajax48
2.Anderlecht48
3.Dinamo43
4.Timisoara42

B grupā, kurā spēlē arī Latvijas vārtsarga Denisa Romanova pārstāvētā Prāgas ''Slavia'', līderpozīcijā atrodas Francijas ''Lille'', kam ir septiņi punkti, bet par vienu mazāk ''Valencia'' un ''Genoa''. ''Slavia'' ar diviem punktiem ieņem pēdējo vietu un diez vai tiks tālāk. Šodien ''Valencia'' tiksies ar ''Lille'', bet ''Slavia'' uzņems ''Genoa''. Sev labvēlīgu rezultātu iznākumā vietu 1/16 finālā jau šovakar var nodrošināt ''Lille''.

B grupa

VKomandaSP
1.Lille47
2.Valencia46
3.Genoa46
4.Slavia42

C grupā šobrīd zināms tas, ka visas cerības zudušas Glāzgovas ''Celtic'', kas savās mājās uzņems grupas līderus Telavivas ''Hapoel''. Grupas otrajā mačā ''Hamburger'' tiksies ar Vīnes ''Rapid''. ''Hapoel'' tiks tālāk, ja spēle Hamburgā noslēgsies ar vācu kluba uzvaru vai vismaz neizšķirtu, bet vāciešiem ar neizšķirtu var nepietikt, tad visas cerības būs jāatliek uz pēdējo kārtu.

C grupa

VKomandaSP
1.Hapoel Telaviv49
2.Hamburger47
3.Rapid44
4.Celtic42

Interesanta situācija izveidojusies G grupā. Zalcburgas ''Red Bull'' uzvarējis visās četrās spēlēs taču vēl nav garantējis vietu nākamajā kārtā, jo pa sešiem punktiem ir gan ''Villarreal'', gan ''Lazio'', un pastāv iespēja, ka pēc sešām spēļu kārtām trim komandām būs pa 12 punktiem. Šovakar ''Red Bull'' uzņems ''Lazio'' un ar neizšķirtu tiks tālāk, bet grupas otrajā mačā ''Villarreal'' viesosies Sofijā pie ''Levski'', kam neko vairs nevajag.

G grupa

VKomandaSP
1.Salzburg412
2.Villarreal46
3.Lazio46
4.Levski40

H grupā pirmajās divās vietās ir Stambulas ''Fenerbahce'' un Nīderlandes čempionāta līdervienība ''Twente''. Abas komandas šovakar tiksies Tventē, bet grupas otrajā mačā Moldovā ''Sheriff'' uzņems Bukarestes ''Steaua''. Šajā grupā ir vairāki varianti, taču, visticamāk, tālāk tiks tās divas komandas, kurām ''uz papīra'' vajadzētu tikt – ''Fenerbahce'' un ''Twente''.

H grupa

VKomandaSP
1.Fenerbahce49
2.Twente47
3.Sheriff44
4.Steaua42

Visbeidzot I grupā visas četras komandas saglabā cerības turpināt Eirokausu sezonu arī pēc gadu mijas. Labākās pozīcijās pašreiz ir ''Benfica'', kas šodien viesosies Borisovā pie ''BATE". Baltkrieviem, kurus aizvadītajā vasarā redzējām Ventspilī, tikai uzvara ļaus reāli cerēt uz tikšanu ārā no grupas. Vēl viena cīņa notiks Atēnās, kur ''AEK'' uzņems Anglijas Premjerlīgas pārstāvi ''Everton''. Liverpūles komandai vietējā čempionātā neiet, bet Eiropas līgā ir seši punkti pirmajos divos mačos un labas izredzes tikt tālāk.

I grupa

VKomandaSP
1.Benfica49
2.Everton46
3.BATE44
4.AEK44

Izmantotie resursi:
uefa.com

  +3 [+] [-]

, 2009-12-02 11:38, pirms 14 gadiem
Rīt vajadzētu Herthu uzvilkt,viņu tiem debīlajiem faniem pa rīkli konkrēti atvilkt,un miers mājās
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja