Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Dortmundes "Borussia" savā laukumā pret PSG notur minimālu uzvaru

Dortmundes "Borussia" savā laukumā pret PSG notur minimālu uzvaru
Foto: IMAGO/pepphoto/Scanpix

UEFA Čempionu līgas pusfināla pirmajā spēlē Dortmundes "Borussia" savā laukumā ar 1:0 pārspēja Parīzes "Saint-Germain", iegūstot vienu vārtu pārsvaru pirms nākamnedēļas gaidāmās atbildes spēles Parīzē.

Dortmundes "Borussia" ar šodienas panākumu spērusi soli sava trešā Čempionu līgas fināla virzienā (iepriekš triumfs 1997. gadā un zaudējums Minhenei 2013. gadā). Savukārt PSG līdz šim finālā spēlējusi tikai vienreiz - pirms četriem gadiem, kad arī zaudēja tieši Minhenes "Bayern".

Arī šogad iespējams, ka Dortmundei vai Parīzei finālā būs jāspēlē tieši pret "Bayern", kas otrā pusfinālā cīnās pret Madrides "Real" (2:2 pirmajā spēlē).

Šodienas spēle Dortmundē tika aizvadīta atraktīvā futbolā, kurā abas komandas sarūpēja vairākas vārtu gūšanas epizodes, taču vārti tika gūti tikai vienreiz - 36. minūtē "Borussia" tika pie vadības un, kā vēlāk izrādījās, uzvaru nesošajiem vārtiem, kad vārtus guva Niklass Fulkrugs.

Fulkrugs pēc tālas partnera piespēles saņēma bumbu jau aiz pēdējā PSG aizsarga, kurš vairs nepaspēja viņam patraucēt noslēgt ātro uzbrukumu ar precīzu sitienu vārtos,

PSG kopumā šajā mačā uzbrukuma vairāk, bet "Borussia" regulāri atbildēja ar pretuzbrukumiem. PSG bija vairākas iespējas, kad likās, ka tūlīt tiks panākts neizšķirts, taču tas tomēr neizdevās.

Spilgtākais moments bija otrā puslaika sākumā, kad PSG no labām pozīcijām divreiz pēc kārtas trāpīja pa vārtu stabu dažu sekunžu intervālā. Vēlāk, 80. minūtē, teicamā sitiena pozīcijā nonāca Usmans Dembelē, taču viņš sita nedaudz pāri vārtiem, un PSG šajā mačā tā arī palika bez gūtiem vārtiem.

Tas noticis pirmoreiz kopš 1. marta, kad PSG spēlēja 0:0 pret "Monaco" Francijas čempionātā. Savukārt Čempionu līgā PSG bez vārtu guvuma šosezon nebija palikusi vēl nevienā spēlē.

UEFA Čempionu līga, pusfinālu pirmās spēles

SpēleRez.Vārtu guvēji
Bayern – Real Madrid2:2 (0:1)Sanē 53' Keins 57' (11m) – Vinisiuss 24' 83' (11m)
Borussia – PSG1:0 (1:0)Fulkrugs 361

UEFA Čempionu līgas pusfināls

Pāris1. spēle2. spēle
Bayern – Real Madrid2:208.05.
Borussia D – PSG1:007.05.

, 2024-05-02 00:09, pirms 2 nedēļām
..es teiktu, ka forši....abi pusfināli šogad ir saistoši pēc nedēļas....ko vairāk vajag futbola fanam?
, 2024-05-02 04:24, pirms 2 nedēļām
Futbols arī ļoti skatāms!
, 2024-05-02 09:56, pirms 2 nedēļām
Šosezon gandrīz visas Eirokausu spēles sākot ar 1/4 finālu ir ar intrigu. Cerams šis vakars arī tāds būs. Vācu fināls ČL un itāļu fināls EL?!
, 2024-05-02 10:23, pirms 2 nedēļām
Lieliska spēle! Teilors uzreiz parādīja, ka visādus viltīgo melno zēnu daiļniršanas paraugdemonstrējumus neņems aubē. Protams, izlaida arī pa kādam reālam pārkāpumam, bet labāk tā, nekā pusi spēles skatīties vārtīšanos pa zālāju. Un tā nav daļa no futbola, lai kā kādam to gribētos pierādīt.
Kolosāla pašatdeve un kondīcija abu klubu spēlētājiem, tādā tempā visu spēli nojoņot! Dumbelē, kā viņš tika nosaukts tiešraides komentāros, ir vēl trakāks māzeris nekā visa Valmieras komanda kopumā, tik daudz momentus nopūdelēt jāprot.
Virslīga pret šo izskatās skumja, jau tagad puse spēlētāju mokās ar krampjiem otrā puslaika vidū, bail pat iedomāties, kā būs uz dabīgā zālāja, kur muskuļiem ir pavisam cita slodze. Kāpēc mūsējie negrib normāli trenēties, lai vismaz skriet varētu kā friči?
, 2024-05-02 14:39, pirms 2 nedēļām
Reti garlaicīga spēle - TV izslēdzu dažas minūtes pēc tam kad atsākās otrais puslaiks!
Pirejas "Olympiacos" futbolisti Panajotis Recoss un vārtsargs Konstantinoss Dzolakis. Foto: Louisa Gouliamaki/Reuters/Scanpix
2

Marokānis pusfinālā sadedzina "Aston Villa", "Olympiacos" pirmoreiz Eirokausu finālā

Atēnās paredzēto UEFA Eiropas Konferences līgas finālu negaidīti sasniegusi Pirejas "Olympiacos", abās pusfināla spēlēs uzveicot Anglijas Premjerlīgas kopvērtējuma pirmajā četriniekā šobrīd esošo Birmingemas "Aston Villa".
Mateo Rudžēri (vidū) ar komandas biedriem svin gūtos vārtus. Foto: Zumapress/Scanpix
10

"Atalanta" saber trīs, "Bayer 04" atjēdzas un nopelna biļeti uz Dublinu

UEFA Eiropas līgas finālā sacentīsies itāļu klubs Bergamo "Atalanta" un Vācijas čempionvienība Leverkūzenes "Bayer". Pusfināla kārtas atbildes mačos "Atalanta" savā laukumā ar 3:0 sakāva franču "Marseille", bet vācieši izlaida pārsvaru pret "Roma", tomēr beigās panāca sev labvēlīgo neizšķirtu 2:2.
Oreljēns Čuamenī. Foto: AFP/Scanpx
2

Apdraudēta Čuamenī dalība ne tikai Čempionu līgas finālā, bet arī Euro 2024

Spānijas karaliskā kluba Madrides "Real" balsta pussargs Oreljēns Čuamenī iedzīvojies savainojumā, kas francūzim var likt no malas noskatīties ne tikai 1. jūnijā paredzēto UEFA Čempionu līgas finālsēli, bet arī šīs vasaras Eiropas čempionāta finālturnīru.