Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Ar piecu mēnešu nobīdi, citā stadionā un ar jaunu favorīti: Salaspilī dāmu kausa fināls

Ar piecu mēnešu nobīdi, citā stadionā un ar jaunu favorīti: Salaspilī dāmu kausa fināls
SFK "Rīga" ar Ziemas kausu. Foto: LFF

Salaspils atjaunotajā stadionā pirms sešām dienām atgriezās Latvijas futbola čempionāta augstākā līga vīriešiem, bet šodien tajā notiks Latvijas sieviešu kausa finālspēle starp SFK "Rīga" un Liepājas Futbola skolu. Cīņas sākums plkst. 16:00, tiešraide Sportacentrs.com portālā.

• Pagājušās sezonas finālspēlei bija jānotiek jau 31. oktobrī "Daugavas" stadionā Rīgā, tomēr pandēmijas izraisīto ierobežojumu dēļ maču nācās atlikt. Kovida dēļ kauss netika izspēlēts arī 2020. gadā, tādējādi iepriekšējais fināls notika 2019. gadā.

• Rudenī finālspēlei kvalificējās Rīgas Futbola skola, taču šajā starpsezonā parādījies SFK "Rīga", kas bāzēts uz Rīgas FS pamatiem. Savukārt ar Rīgas FS nosaukumu šosezon spēlēs Rīgas FS-2, kas no 1. līgas pakāpusies uz Virslīgu.

• Rīdzinieces pa ceļam līdz kausa finālam pārspēja "Babīti" (12:0), "Audu" (2:0) un "Super Nova"/RTU (7:1), bet liepājnieces tika galā ar "Gulbene"/ZAFC (10:1), "Olaini" (7:0) un Rīgas FS-2 (2:1).

• Virslīgā šosezon spēlēs septiņas komandas, kas ir atkārtots lielākais komandu skaits, taču augstākajā līgā vairs nebūs bronzu ieguvušās Liepājas FS, kas nolēmusi piedalīties 1. līgā.

• Latvijas kausa izcīņa sievietēm notiek kopš 2014. gada, un līdz šim visas sešas reizes trofeju ieguvusi Rīgas FS, četrreiz finālā pārspējot liepājnieces. Dramatiskākais fināls bija 2019. gadā, kad Rīgas "Dinamo" divreiz izglābās galotnē, tomēr zaudēja pendelēs.

• Rezultatīvākā kausa finālspēļu dalībniece ir Renāte Fedotova, kura pirmajās trijās finālspēlēs guva sešus vārtus, bet pa pieciem vārtiem ir Kristīnei Girždai un Sandrai Voitānei.

• Starpsezonā SFK "Rīga" triumfēja Ziemas kausā, ar 13 punktiem piecās spēlēs apsteidzot "Mettu" (10). Pēc uzvarām pār "Olaini" (7:0), Rīgas FS (4:0), "Mettu" (2:0) un "Audu" (9:1) perfektu bilanci izbojāja "Super Nova"/RTU (2:2). Pa sešiem vārtiem guva Anastasija Čemirtāne un Anastasija Poļuhoviča.

Latvijas kausa finālspēles

GadsIeguvējaFinālisteRezultāts
2019.Rīgas FSFK Dinamo Rīga2:2; 7:5 pen.
2018.Rīgas FSFK Liepāja4:2
2017.Rīgas FSFK Liepāja4:2
2016.Rīgas FSRēzeknes BJSS/VRS Optimists-R8:0
2015.Rīgas FSFK Liepāja5:1
2014.Rīgas FSFK Liepāja5:1


, 2022-03-26 12:03, pirms 2 gadiem
žēl Meitenes, ka būs jāspēlē šādā vējā, no futbola tur būs ļoti maz ...
"Staiceles Bebri" un Jelgavas "Viola". Foto: Einārs Bērziņš/FK Staiceles Bebri
1

"Staiceles Bebri" un "Beitar"/"Riga Mariners" pārvar Latvijas kausa pirmo barjeru

Latvijas kausa izcīņas pirmajā kārtā panākumus guva 2. līgas komandas "Staiceles Bebri" un "Beitar"/"Riga Mariners".
Santa Sanija Vuškāne. Foto: FS Metta

Vuškānei trīs vārti 13 minūšu laikā, "Metta" pietuvojas līdervienībai

Latvijas Sieviešu futbola līgā ar Rīgas "Mettas" uzaru (5:0) pār Iecavas komandu noslēdzās piektās kārtas izspēle.
Foto: Sieviešu futbols
1

"Auda" nenosargā divu vārtu pārsvaru, taču atņem "Riga" pirmos punktus

Latvijas Sieviešu futbola līgā pirmoreiz punktus zaudējusi ambiciozā "Riga" komanda, kura Ķekavā spēkojās neizšķirti (2:2) pret "Audu".