Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Mesi intervijā apstiprina: viņa nākamais klubs būs Maiami "Inter"

Mesi intervijā apstiprina: viņa nākamais klubs būs Maiami "Inter"
Lionels Mesi. Foto: AP/Scanpix

Pasaules futbola superzvaigzne un pasaules čempiontitulu ieguvušais Lionels Mesi tomēr noraidījis milzīgu piedāvājumu no Saūda Arābijas un pēc PSG pamešanas dosies uz MLS – Deividam Bekemam piederošo klubu Maiami "Inter", ziņo katalāņu futbola žurnālists Giļems Balagē.

Jau ilgāku laiku bija zināms, ka nedz Mesi, nedz PSG nevēlas turpināt savstarpējo sadarbību, bet 35 gadus vecā argentīnieša prioritāte bija palikšana Eiropā – vēlams, atgriešanās Barselonā. Kluba sarežģītā finansiālā stāvokļa dēļ atgriešanās gan bija apgrūtināta, un arī citus vilinošus piedāvājumus no Eiropas, kā rakstīja BBC, Mesi nesaņēma, tādēļ atlika divi varianti – vai nu Saūda Arābijas trešais spēcīgākais klubs "Al Hilal", vai arī Maiami "Inter", kas vairākkārt baumās gan arī tika minēts kā mātes klubs, no kura Mesi varētu tikt izīrēts "Barcelona".

Baumoja, ka Saūda Arābijā sezonas laikā Mesi algas un sponsorlīgumu veidā tika piedāvāts līdz pat 400 miljoniem eiro. Tomēr Mesi beigu beigās izvēlējies Maiami. Katalānis savā rakstā BBC vēsta, ka Maiami kluba piedāvājuma paketē iekļauta arī sadarbība ar Adidas un Apple un ka Mesi arī devis priekšroku Maiami sadzīvei – turklāt viņam Maiami jau ir māja, kuru viņš pašlaik izīrē. Independent piebilst, ka sadarbība ar Apple paredz dokumentālās filmas tapšanu.

Lēmumu doties uz Maiami šovakar intervijā apstiprināja arī pats Mesi: "Esmu pieņēmis lēmumu doties uz Maiami. Tas vēl nav noticis par 100%, vēl atlikušas pēdējās detaļas, taču lēmums jau ir pieņemts. Patiesība ir tāda, ka man bija piedāvājumi no vēl vienas Eiropas komandas, bet es tos pat neizskatīju, jo manā prātā vienīgā vieta Eiropā, uz kuru dotos, būtu Barselona. Pēc Pasaules kausa iegūšanas un nevarēšanas atgriezties Barselonā bija laiks doties uz Ameriku, lai futbolu izbaudītu citādi un to baudītu katru dienu – saprotams, ar to pašu atbildības izjūtu un vēlmi uzvarēt it visā, taču ar mierīgāku prāta stāvokli."



Iepriekšējās divas sezonas Mesi pavadīja Parīzē, aizvadot lieliskus mēnešus šīs sezonas sākumā līdz Pasaules kausa finalturnīram, taču pārējā pusotra sezona bija nesekmīga – līdzjutēji argentīnieti arī bieži izsvilpa. Divu sezonu laikā Mesi Francijas čempionātā un Čempionu līgā 72 spēlēs guva 31 vārtus un izdarīja 34 rezultatīvas piespēles.

Kamēr lielā daļā Eiropas klubu sezona jau ir beigusies, MLS sezona sākās februāra beigās – Maiami "Inter" ar 15 punktiem 16 spēlēs ieņem pēdējo vietu Austrumu konferencē, taču tikai par sešiem punktiem atpaliek no pārspēļu zonas un astoņiem punktiem – no izslēgšanas spēļu zonas. Maiami komandu trenē amerikānis Havjers Moraless, pa trim vārtiem guvuši dienvidamerikāņi Hosefs Martiness un Leonardo Kampana, un komandā ir arī latviešu izcelsmes amerikānis Deandrē Jedlins. 2018. gadā dibinātais klubs MLS aizvada ceturto sezonu - pirmajās divās ar 10. un 11. vietu konferencē izslēgšanas spēlēs tikt neizdevās, bet iepriekšējā sezonā bija sestā vieta un izstāšanas pirmajā kārtā.

Tikmēr The Athletic un Fabricio Romāno ziņo, ka "Real Madrid" un Dortmundes "Borussia" jau ir vienojušās par Džūda Belingema 100 miljonu (+piemaksas) transfēru, bet Londonas "Chelsea" pussargs Ngolo Kantē, atšķirībā no Mesi, gan karjeru turpinās Saūda Arābijā un sezonā dažādu darījumu veidā saņems līdz 100 miljoniem eiro. Kantē kļūs par Karima Benzemā komandas biedru čempionvienībā "Al Ittihad".

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/GuillemBalague/...
https://www.bbc.com/sport/football/...
https://twitter.com/MiguelDelaney/s...
https://twitter.com/TheAthleticFC/s...
https://twitter.com/FabrizioRomano/...
https://twitter.com/FabrizioRomano/...


, 2023-06-07 17:31, pirms gada
Teicu tak ka Barselona nebūs.
, 2023-06-07 17:32, pirms gada
Malacis, aizies pensijā ar šiku, nevis bezjēdzīgi cepsies kaut kur tuksnesī
Slēpts komentārs: GreenBoston#7
, 2023-06-07 17:50, pirms gada
GreenBoston#7 rakstīja: Interesanti.
MLS taču ir šausmīgi maziņš salary cap.
Tur tie cipari ir kapeikas pat uz eiropas fona.
alga salīdzinājumā ar Adidas un Apple reklāmas līgumiem, tāds nieks vien būs...
, 2023-06-07 17:59, pirms gada
Gaidam jonsona atskaites. Cerams, ka nenozudīs sūnās. Šis nepārtraukti klārēja, ka Messi iešot tikai uz barsu. Viņam interesē tikai tituli. Visus kas apšaubīja saukàja par nezinīšiem jo jonsonam esot pareģa spējas.
, 2023-06-07 18:04, pirms gada
BenSimmonsBall rakstīja: Malacis, aizies pensijā ar šiku, nevis bezjēdzīgi cepsies kaut kur tuksnesī
tieši tā, nevis kā raudule kristīne
, 2023-06-07 18:04, pirms gada
Opina, kamieļu mega naudai uzlika mīksto. Goat!
, 2023-06-07 18:25, pirms gada
Šis variants neizslēdz iespēju būt Mesi izīrētam Barselonai. Tā kā vēl viss var mainīties.
, 2023-06-07 18:27, pirms gada
Tuvāk mājām un Pasaules kauss arī turpat un nav aiz kalniem...
, 2023-06-07 18:28, pirms gada
Gaidu kādu dziesmu tagad dzied Messi fani. Iepriekš tik klārēja Re kā Messi mauc pa top5 līgām kamēr Ronaldo aiziet uz kamieļu līgu. Galīgi nevelk utt. Ronalda šajā Messi vecumā vēl blieza bumbas EPL līgā vārtos.
, 2023-06-07 18:32, pirms gada
Viens no mūsdienu labākajiem futbolistiem ar ļoti augstu futbola IQ. Lai izdodas cienīgi beigt karjeru. Gan jau naudiņas pietiks turpmākajai dzīvei un spēs savas prasmes iemācīt arī jaunajiem. Īsts meistars parasti - pēc un ne tikai - karjeras beigu posmā tomēr pamāca jaunos.
, 2023-06-07 18:52, pirms gada
kāpēc ne uz Argentīnu? viņš taču tur Dievs
, 2023-06-07 19:31, pirms gada
Es nesaprotu kāpēc Barcelonas fani domā ka Messi baigi gribas atkal sisties par UEFA kausu, iet visam tam cauri? Viņš jau ir uzvarējis vairāk kā jebkad jebkurš pirms viņa. Motivācijas noteikti nav, ja tāda būtu noteikti būtu PSG spēlējis citādāk.
, 2023-06-07 19:39, pirms gada
Kurš gan negrib dzīvot ASV.
, 2023-06-07 19:42, pirms gada
GreenBoston#7 rakstīja: Interesanti.
MLS taču ir šausmīgi maziņš salary cap.
Tur tie cipari ir kapeikas pat uz eiropas fona.
MLS ir saucamais Bekhema likums, kas atļauj komandām piesaistīt līdz pat 3 spēlētājus uz kuriem algu griesti attiecas ļoti minimāli. Alga var būt kaut vai miljards, bet algu griestos aizņems tikai $350,000. Tā kā arī pats klubs viņam varēs samaksāt krietnu naudiņu un viss nenāks tikai no reklāmām.
, 2023-06-07 20:15, pirms gada
Zinot, cik Messi papucis ir knauzerīgs, pieņemu, ka MLS ir izvēlēts tieši speciālo nosacījumu dēļ, kur superzvaigžņu piesaistei ir atlaides. Diezgan droši, ka jau tuvākajā laikā dzirdēsim mar jaunu īres līgumu. Lai gan, ja pareizi atceros, MLS klubā ir arī jāspēlē, ne tikai jāskaitās, lai izņēmums stātos spēkā. Bet gan jau veči ir atkoduši, kā ietaupīt un izvairīties no Spāņu nodokļu inspekcijas uzbraucieniem un soda naudu uzrēķiniem par jebko.
, 2023-06-07 21:08, pirms gada
Nu šis tomēr nedaudz negaidīts pavērsiens, bet nu izskatās, ka no Eiropas tomēr būs prom (citādāk Fabrizio Romani jau būtu kaut ko minējis) un arī no Argentīnas nav tālu. Diez ko Bekhems šim sasolījis tajā Miami?
, 2023-06-07 21:50, pirms gada
Zemessargs rakstīja: Zinot, cik Messi papucis ir knauzerīgs, pieņemu, ka MLS ir izvēlēts tieši speciālo nosacījumu dēļ, kur superzvaigžņu piesaistei ir atlaides. Diezgan droši, ka jau tuvākajā laikā dzirdēsim mar jaunu īres līgumu. Lai gan, ja pareizi atceros, MLS klubā ir arī jāspēlē, ne tikai jāskaitās, lai izņēmums stātos spēkā. Bet gan jau veči ir atkoduši, kā ietaupīt un izvairīties no Spāņu nodokļu inspekcijas uzbraucieniem un soda naudu uzrēķiniem par jebko.
Jā, tagad parādas tviteri no apskatniekiem, ka Mesi tuvākajā laikā tiks izirēts Barselonai.
, 2023-06-07 22:06, pirms gada
Messi angļu valodu iemācījies? Nekad neesmu dzirdējis, ka kādu vārdu angliski izdvestu, lai gan, ja ir kāda vieta ASV, kur var izbraukt ar spāņu valodu, tad tā noteikti ir Maiami.
, 2023-06-07 22:21, pirms gada
Jāpagaida tuvākās pāris dienas. Varbūt tiešām tiks izīrēts, bet neticu. Vēl jau nostradamus jonsons nav iemetis savus kafijas biezumus. Jāgaida!
, 2023-06-07 22:24, pirms gada
coffijs rakstīja: Kurš gan negrib dzīvot ASV.
Ļoti daudz tādu
, 2023-06-07 22:51, pirms gada
Ja jau nauda nav šķērslis, tad kas par iemeslu ir problēmām pievienoties Barselonai? Visu laiku dzirdu, ka Messi grib uz Barsu, bet kaut kas neļaujot
, 2023-06-07 23:00, pirms gada
playthegame rakstīja: Ja jau nauda nav šķērslis, tad kas par iemeslu ir problēmām pievienoties Barselonai? Visu laiku dzirdu, ka Messi grib uz Barsu, bet kaut kas neļaujot
Ja godīgi, ja viņš netiks izirēts Barsai, tad mans visu laiku mīļākais spēlētājs būs lūzeris un es tiešām nožēlošu ka tā fanoju kad viņš pacēla PK. Viņš ir parādā saviem faniem, nevis kā mīkstais kas aizbēg uz štatiem.
, 2023-06-07 23:03, pirms gada
Visu cieņu Leo,izvēlējās neiet cauri visam tam murgam,kas būtu saistīts ar viņa pieteikšanu Barcas sastāvā,Tebas noteikti būtu kaut kādu cūceni izdomājis,ko pēdējā brīdī pamest zem riteņiem.Labāk lai tagad uzbūvē konkurētspējīgu komandu ar uz Eiropas skatuves ne tikai La Liga ietvaros un tad janvāra logā varēs skatīties,kā būs ar situāciju.
, 2023-06-07 23:13, pirms gada
Visu cieņu! Nelienu bagātu cilvēku maciņos ,bet tā uzmest arābus, šedevrs. Cepuri nost!!
, 2023-06-08 01:19, pirms gada
kecbaja rakstīja: Gaidu kādu dziesmu tagad dzied Messi fani. Iepriekš tik klārēja Re kā Messi mauc pa top5 līgām kamēr Ronaldo aiziet uz kamieļu līgu. Galīgi nevelk utt. Ronalda šajā Messi vecumā vēl blieza bumbas EPL līgā vārtos.
Pati lielākā atšķirība no Ronaldo ir tāda, ka Messi 35 gados ir ieguvis lielāko iespejamo trofeju futbolā- Pasaules kausu un ir izgājis futbolu- iegūstos visus iespejamos kausus, kuros ir piedalījies. Ar to arī viss ir izteikts.
, 2023-06-08 10:15, pirms gada
Papis_Diane rakstīja: kāpēc ne uz Argentīnu? viņš taču tur Dievs
ļoti labs jautājums!! būtu atdevis dzimtenei, pacēlis līgas prestižu.. tā kā tev pilnīgi piekrītu,nav smuki teikt,ka šis nav par naudu..
, 2023-06-08 10:23, pirms gada
Tuvāk mājām. Viena laika josla ar Argentīnu utt.
, 2023-06-08 10:24, pirms gada
Teicamā Ģēre rakstīja: Opina, kamieļu mega naudai uzlika mīksto. Goat!
Adidas un Apple reklāmas līgumi tādas kapeikas vien ir, ne?
, 2023-06-08 10:28, pirms gada
GreenBoston#7 rakstīja: Interesanti.
MLS taču ir šausmīgi maziņš salary cap.
Tur tie cipari ir kapeikas pat uz eiropas fona.
Reklāmas līgumi ir pastarpināti pielipināti algas līgumam.
Alga no kluba maizītei ar desu, no reklāmas līgumiem- desmit paaudzēm uz priekšu
, 2023-06-08 10:52, pirms gada
edgefall23 rakstīja: Teicu tak ka Barselona nebūs.
tu esi viņa aģents, tāpēc zināji iepriekš
, 2023-06-08 12:14, pirms gada
labs, nezaudēja pašcieņu kā daži labi tā sauktas zvaigznes (padzisušās)
, 2023-06-08 15:29, pirms gada
coffijs rakstīja: Kurš gan negrib dzīvot ASV.
Veselības aprūpe un atvaļinājumi tur neeksistē federālā līmenī. Pusē štatos (Floridu ieskaitot) pie stūres ir kristīgi-konservatīvi-ieročus mīloši republikāņi. Sapņu zeme.

Jā, protams, algas, salīdizinot ar ikdienas tēriņiem, ir ir lielākas nekā A-Eiropā, bet nu... neviens jau tev neaizliedz tur braukt
, 2023-06-08 15:51, pirms gada
haha Pessi uz ameriku, nu jaa, neviens punduri pa lielam naudam vairs pirkt negrib . CR gan savaca 500 ljamus. un gan jau bus vel . kaching!!

redzesat cik nerezultativs bus vins tur haha kad nav barsas speletaju apkart
, 2023-06-08 15:52, pirms gada
IIHF WC 2023 rakstīja: labs, nezaudēja pašcieņu kā daži labi tā sauktas zvaigznes (padzisušās)
spelet amerika par kapeikam? skaitas nezaudeta pasciena ok haha
Arne Slots. Foto: AP/Scanpix
2

Slots apstiprina kļūšanu par Klopa pēcteci ''Liverpool'' trenera amatā

Par nākamo Anglijas Premjerlīgas komandas ''Liverpool'' galveno treneri plāno kļūt līdzšinējais ''Feyenoord'' speciālists Arne Slots. To viņš šodien apstiprinājis pats. Kopā ar ''Feyenoord'' Slots kļuvis par Nīderlandes čempionu un kausa ieguvēju.
Jirgens Klops un Pepeins Leinderss. Foto: Zumapress.com/Scanpix
1

Ilggadējais Klopa palīgs Leinderss kļūs par Austrijas granda "Salzburg" galveno treneri

Austrijas futbola klubs "Salzburg" pavēstījis par vienošanās panākšanu uz trim sezonām ar komandas jauno galveno treneri Pepeinu Leindersu, kurš amatā stāsies pēc šīs sezonas beigām.
Glāzgovas "Rangers" centieni atspēlēties: "Celtic" soda laukumā divi vārtsargi. Foto:

"Celtic" triumfē derbijā un ceturtdaļsoli no Skotijas titula, "Rangers" pussargam rūgts puslaiks

Skotijas Premjerlīgā ļoti tuvu 12. čempiones titulam kopš 2012. gada ir Glāzgovas "Celtic", kura sestdien pilsētas lielklubu derbijā jeb The Old Firm ar 2:1 pārspēja tiešo sāncensi "Rangers", divas kārtas pirms sacensību beigām iegūstot sešu punktu pārsvaru.