Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Kā sezonai gatavojas Anglijas grandi?

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Kā sezonai gatavojas Anglijas grandi?
Manchester United svin
Foto: Professional Sport

Piedāvājam nelielu ieskatu, kā jaunajai Premjerlīgas sezonai gatavojas četri Anglijas grandi, kuri arī šajā sezonā pārstāvēs Angliju Čempionu līgā - "Manchester United", "Chelsea", "Arsenal" un "Liverpool".

"Manchester United"

Pēdējo divu gadu Anglijas čempionei un šobrīd arī Čempionu līgas titula turētājas "Manchester United" vārds starpsezonu periodā visskaļāk izskanējis saistībā ar iespējamo Krištianu Ronaldu pārdošanu Madrides "Real". Šajā lietā skaidrības joprojām nav, bet spekulācijas turpinās. Pats Ronaldu šobrīd iziet rehabilitācijas kursu pēc veiktās operācijas.

Ja Ronaldu gadījumā ļoti iespējams, ka viss paliks pa vecam (proti, Ronaldu paliks Mančestrā), tad cits portugālis devies prom pavisam - runa ir par Aleksa Fergusona asistentu Karlošu Keirušu, kurš kļuvis par Portugāles izlases galveno treneri, pēc tam, kad šo amatu pametis Felipe Skolari (trenēs "Chelsea").

"Manchester United" aizvadījusi četras pārbaudes spēles. Skotijā 12. jūlijā 2:0 uzvarēta "Aberdeen" (vārtus iesita Keriks no 11 metru soda sitiena un Rūnijs), bet šajās dienās "United" spēlēja turnīrā Dienvidāfrikas Republikā, kur vispirms nospēlēja 1:1 ar vietējo "Kaizer Chiefs" (vārti Īglsam), vēlāk ar 1:0 uzvarēja citu DĀR klubu "Orlando Pirates" (Martins), bet finālā vakar vēlreiz tikās ar "Kaizer Chiefs" un šoreiz uzvarēja pārliecinoši ar 4:0 (Gigss, Rūnijs, Kleverlijs, Kempbels). Protams, šajos mačos Fergusons devis iespēju daudziem kluba jaunajiem talantiem.

Premjerlīga sāksies 16. augustā un līdz tam "United" aizvadīs vēl četras pārbaudes spēles - pret "Portsmouth", "Espanyol" (Spānija), "Peterborough United" (šo Anglijas 3. līgas klubu trenē Fergusona dēls Darens) un "Juventus" (Itālija). 10. augustā "United" vēlreiz tiksies ar "Portsmouth", izspēlējot "Community Shield" trofeju (tiekas Premjerlīgas čempione un kausa izcīņas uzvarētāja), bet jau pēc Premjerlīgas sākšanās "United" 29. augustā spēkosies ar Sanktpēterburgas "Zenit" par UEFA Superkausu (Čempionu līgas uzvarētāja pret UEFA kausa izcīņas uzvarētāju).

"Chelsea"

Jau ziņojām, ka skaļākais "Chelsea" starpsezonu perioda pirkumu Bosingva guvis savainojumu un izlaidīs lielu daļu sagatavošanās posma. Toties pilnā sparā ar komandu gatavojas cits jaunpienācējs Deku, kurš "Barcelona" nomainījis pret "Chelsea", lielā mērā tāpēc, ka uz Londonu par treneri atnācis strādāt Skolari. No pazīstamākiem futbolistiem "Chelsea" starpsezonu periodā pametuši Ernans Krespo (pagaidām bez kluba), Stīvs Sidvels (uz "Aston Villa"), Klods Makalele (uz "PSG") un Halids Bulahruzs (uz "Stuttgart").

"Chelsea" popularizē savu zīmolu Ķīnā, pie reizes, protams, cītīgi gatavojoties jaunajai sezonai. Pagaidām "Chelsea" aizvadījusi divas pārbaudes spēles, abas ar Ķīnas klubiem un abās gūtas graujošas uzvaras. Mačā pret "Guangzhou Pharmaceutical" uzvarēts ar 4:0 (vārti Kalū, Lampardam, Di Santo un Raitam Filipsam), bet nupat ar 7:0 iznīcināta arī "Chengdu Blades" (Anelka, Kalū, Lampards, Džo Kouls, di Santo, Raits Filipss). Jāatzīmē, ka abos mačos ar precīziem raidījumiem izcēlies 19 gadus vecais argentīniešu uzbruka talants Franko di Santo - kas zina, varbūt Skolari dos viņam iespēju arī oficiālās spēlēs.

Līdz jaunajai sezonai "Chelsea" aizvadīs vēl trīs spēles. Otrdien citā Āzijas valstī Malaizijā "Chelsea" tiksies ar Malaizijas nacionālo izlasi, bet augusta pirmajos datumos piedalīsies "Krievijas Dzelzceļa" kausa izcīņā, kurā šogad, atskaitot "Chelsea", piedalīsies arī "Sevilla", "Milan" un, protams, "Lokomotiv". 1. augustā pusfinālā "Chelsea" spēlēs pret mājinieci "Lokomotiv", bet 3. augustā vai nu pret "Sevilla", vai "Milan" atkarībā no rezultātiem pusfinālos.

"Arsenal"

Starpsezonu periodā "Arsenal" ar vairākiem spēlētājiem pagarināja līgumus (Saņja, Songs, Klišī), taču no vairākiem futbolistiem nācās arī šķirties - prom devušies Flaminī (uz "Milan"), Lēmans ("Stuttgart"), Gļebs ("Barcelona"), Džilberto ("Panathinaikos"). Toties ir arī viens skaļš pirkums - no "Marseille" uz "Arsenal" pārgājis 21 gadu vecais Francijas talants Samirs Nasri.

Atšķirībā no "Manchester United" un "Chelsea", kurām kā Premjerlīgas pirmo divu vietu ieguvējām vieta Čempionu līgas grupu turnīrā garantēta, "Arsenal" un "Liverpool" šī vieta jāizcīna kvalifikācijas turnīra 3. kārtā (pretinieki vēl nav zināmi), tāpēc forma jāsasniedz ātrāk. Ne velti līdz 12. vai 13. augustam, kad Čempionu līgā tiks aizvadīta pirmā spēle, "Arsenal" plāno aizvadīt veselas deviņas pārbaudes spēles. Tiesa, līdz šodienai pagaidām nospēlēti tikai divi mači.

Ar 2:1 19. jūlijā uzvarēta Anglijas 4. līgas komanda "Barnet" (Simpsons, Barazite), bet trīs dienas vēlāk spēlēts neizšķirti 1:1 ar Ungārijas "Szombathelyi Haladás" (Volkots). Toties turpmākajās dienās Arsēna Vengera trenētais "Arsenal" aizvadīs spēli pēc spēles - no 28. jūlija līdz 10. augustam tiks aizvadīti septiņi mači. Pretiniekos būs Burgenlandes federālās zemes izlase (Austrija), "Stuttgart" (Vācija) (tās vārtos iespējas būs Lēmans), "Juventus" (Itālija), "Real" (Spānija), "Huddersfield Town" (Anglijas 3. līga), "Ajax" (Nīderlande) un "Sevilla".

Ar "Real" un "Juventus" tikšanās būs pašas "Arsenal" organizētā "Emirates Cup" ietvaros, bet ar "Ajax" un "Sevilla" būs "Amsterdamas turnīrs" Nīderlandē.

"Liverpool"

"Liverpool" starpsezonu periodā līdz šim bijusi ļoti aktīva - prom devušies Arne Rīse (uz "Roma"), Herijs Kjūels ("Galatasaray"), Pīters Kraučs ("Portsmouth") un vārtsargs Skots Karsons ("West Bromwich"), bet klāt nākuši aizsargi Filips Degēns (no "Borussia") un Andrea Dosseni ("Udinese"), vārtsargs Kavaljeri ("Palmeiras") un uzbrucējs Davids Ngogs ("PSG").

Līdz šodienai "Liverpool" aizvadījusi četras pārbaudes spēles. Tika sākts ar uzvaru pār 3. līgas klubu "Tranmere" - 1:0, uzvaras vārtus gūstot Josi Benajunam. Pārējos trīs mačos ar aktivitātēm īpaši izcēlies ukrainis Andrejs Voroņins. Uzvarētajā spēlē 2:1 pret Šveices "Lucerne" vārti tieši viņam un Lukasam, vēlāk Voroņins iesita vienīgos "Liverpool" vārtus pret Polijas "Wisla" (1:1), bet līdz šim pēdējā mačā pret Vācijas "Hertha" (0:0) Voroņins nerealizēja pendeli.

Līdz Premjerlīgai "Liverpool" aizvadīs vēl trīs spēles. Trešdien pret Spānijas vicečempioni "Villarreal", bet pēc tam arī pret Skotijas "Glasgow Rangers" un Norvēģijas "Valerenga". Arī "Liverpool" cītīgi jāpidomā par Čempionu līgu jau augustā, jo būs jācīnās kvalifikācijas turnīra spēlēs.

Un vēlreiz - 2008./09. gada Anglijas Premjerlīga sāksies 16. augustā.

  -3 [+] [-]

, 2008-07-27 02:50, pirms 16 gadiem
Lai labaaakie uzvar!!Labaakajiem jaabut Manchester United!!cerams buus interesanta un aizraujosa sezona

  +3 [+] [-]

, 2008-07-27 02:57, pirms 16 gadiem
Respect autoram!!!!
Domaju shogad bus daudz grutak neka pag sezona!
Slēpts komentārs: grayz

  +9 [+] [-]

, 2008-07-27 03:14, pirms 16 gadiem
ANDROID_MANUTD rakstīja: Respect autoram!!!!
Domaju shogad bus daudz grutak neka pag sezona!

Taa pateici, itkaa pagaajushaa sezona buutu bijusi baigi viegla!

  +5 [+] [-]

, 2008-07-27 03:35, pirms 16 gadiem
Buus buus interesanti kaa visus gadus..un domaaju ka citas premjerliigas komandas arii pieliks speekus un ciiniisies ar siem klubiem! NU tad gaidam saakumu!

     [+] [-]

, 2008-07-27 08:18, pirms 16 gadiem
common chelsea.

  +2 [+] [-]

, 2008-07-27 09:25, pirms 16 gadiem
Interesanti, ka visas komandas pārbaudes spēlēs cīnās ar reāli tā paša līmeņa komandām, kā Liverpool piemēram pret Villereal, Arsenal un Chelsea savos kausos ( Emirates un Dzelzsceļa), tas liecina tikai par nopietno pieeju gaidāmajai sezonai, manuprāt.

  -2 [+] [-]

, 2008-07-27 09:37, pirms 16 gadiem
go chelsea!!!

     [+] [-]

, 2008-07-27 09:45, pirms 16 gadiem
MU !!! Labākie!!!
Slēpts komentārs: kashelsSs

  -1 [+] [-]

, 2008-07-27 09:54, pirms 16 gadiem
VBūs grūti kaut ko prognizēt, bet šosezon fanošu visvairāk, laikam tikai pa Liverpool un, iespējasm, Manchester united.

  +1 [+] [-]

, 2008-07-27 10:13, pirms 16 gadiem
cerams ka arsenaals paarbaudes speelees nepaarkarsiis... jo tomeer vinji nespeelees pret kkaadiem kjiinas klubiem vai 3. liigas klubiem bet pret konkreetiem eiropas grandiem... cerams kia uz pirmajaam speeleem liigaa paspees atguuties...
Chelsea zinjaa zheel sidvela un makeleles... galvenais lai paliek lamps un di santo paraada to labaako sniegumu... gribeetos vinju redzeet laukumaa arii liigas speelees.... nu redzees kas ar skolari mainiisies chelsea vienmeer un visur ''vice'' ieguveeju statuss... varbuut beidot vismaz vienu no trim potenciaalajiem kausiem ieguus....
Blue is the colour football is the game.... GO CHELSEA
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2008-07-27 11:23, pirms 16 gadiem
Isteniba gaidam kadu pirkumu no Man United....Ka tur palika ar Berbatovu???Varbut belgi Kapany no Hamburgas???

  -2 [+] [-]

, 2008-07-27 11:49, pirms 16 gadiem
You`ll Newer Walk Alone!!!

  -2 [+] [-]

, 2008-07-27 12:54, pirms 16 gadiem
Aiziet Blues!!.. Un visi Gunàri, gotiñas un poli paliks pakaljà...

  +3 [+] [-]

, 2008-07-27 13:15, pirms 16 gadiem
Schrut rakstīja: Fergie labi teica ka Chelsea paaraak veci speeleetaaji lai sagaidiitu ka vinji buus lbaaki kaa pagaashsezon toies united un arsenal speeleetaaji ir saliidzinoshi jauni un tie gan paliek tikai labaaki tapeec domaaju ka ciinja par kausu buus tieshi starp Arsenal un United. Runaajot par Liverpool izredzeem uz kausu ir tas pats kas runaat par Everton izredzeem uz kausu - nekaadas, pat ar Torresu!

Fergie šitajā starpsezonu periodā baigi daudz muld
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2008-07-27 13:42, pirms 16 gadiem
Hose rakstīja: Schrut mani tiešām sasmīdināja. Visi runā par to, kā Fērdžijs izblamējās ar to tekstu par "Chelsea" vecumu, bet šim tas esot kā medus ausī
Lai nu kā arī nebūtu, bet viens ir skaidrs. Tikai ar "tīņiem" neviens titulus neizcīna

Ko tad Fergusons izblamējās? Pateica vispārzināmu patiesību, ka spēlētāji pēc 30 pārsvarā gadījumu vairs nemēdz īpaši progresēt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-07-27 13:45, pirms 16 gadiem
Hose rakstīja: Schrut mani tiešām sasmīdināja. Visi runā par to, kā Fērdžijs izblamējās ar to tekstu par "Chelsea" vecumu, bet šim tas esot kā medus ausī
Lai nu kā arī nebūtu, bet viens ir skaidrs. Tikai ar "tīņiem" neviens titulus neizcīna

Turklāt Fergusons bija dusmīgs par to, kā avīze sagrozīja viņa teikto (tāda nu ir tā dzeltenā prese). Lūk, Fergusona komentāri:


“[Chelsea] are an experienced side. I'm not saying necessarily that they're old because with the modern-day training methods you should be playing in your 30s.

“What I'm saying is that I don't see outstanding progress coming from a team that's in their 30s.”

------------

“Ask the English journalists what they did with the story – they put a headline on it and it ends up embarrassing you.

“What I said was that Chelsea are a very experienced team, and when players get to their 30s you don’t expect a big improvement from them.

“I also said they will be a big challenge to us, as will the other two clubs [Arsenal and Liverpool]. I don’t think there’s much between the top four clubs.”

  +2 [+] [-]

, 2008-07-27 14:12, pirms 16 gadiem
artuurs.k. rakstīja: Turklāt Fergusons bija dusmīgs par to, kā avīze sagrozīja viņa teikto (tāda nu ir tā dzeltenā prese). Lūk, Fergusona komentāri:


“[Chelsea] are an experienced side. I'm not saying necessarily that they're old because with the modern-day training methods you should be playing in your 30s.

“What I'm saying is that I don't see outstanding progress coming from a team that's in their 30s.”

------------

“Ask the English journalists what they did with the story – they put a headline on it and it ends up embarrassing you.

“What I said was that Chelsea are a very experienced team, and when players get to their 30s you don’t expect a big improvement from them.

“I also said they will be a big challenge to us, as will the other two clubs [Arsenal and Liverpool]. I don’t think there’s much between the top four clubs.”

Hose jau vairaak neskataas uz lietaam objektiivi ja vinnam nepatiik zna4it tas ir slikts!!!

  +3 [+] [-]

, 2008-07-27 14:41, pirms 16 gadiem
Arsenal jau skaitaas Barnet taads, kaa Big Brother un taapeec arii visi bija nezheeliigi paarlaimiigi, par to, ka ilggadeejaa tradiicija var turpinaaties! uz katru puslaiku bija savs sastaavs, taa saucamais first team sastaavs nospeeleeja manupraat suudiigi, bet reserves team - vnk izcili! no pirmaa puslaika jaaizcelj Sagna un Ramzijs (debija!)... savaa zinjaa Clichy! no otraa - Barazite, Simpson un protams Jack Wilshere! lielais buuu pienaakas Bendtneram!
otrajaa speelee jau tas pats Bendtners izskatiijaas daudz labaak, lieliski arii nodemonstreeja bumbas kontroli un atdeva lielisku piespeeli Walcottam... pirmajaa puslaikaa vispaar vajadzeeja tos ungaarus izdr**zt vienaa kastee - neveicaas ar realizaaciju... Hoyte brackas in the middle of defence, bija neizturami... uz vinjiem gulstas arii ielaistie vaarti! otrajaa puslaiakaa shiis lunjosanaas deelj, Sagna ar Clichy bija spiesti speeleet centraa! interesanti, ka tika uzlaisti laukumaa vienlaiciigi abi konkurenti uz vietu blakus Cescam - Ramzijs un Denilsons... Vela shajaa speelee debiteeja - domaaju, ka ar laiku iespeeleesies, bet paslaik vinjs atrodas pats sevis mekleejumos - LW vai ST poziicija...
pirmdien saaka treninjus arii izlasnieki, Ade un citi saakumsastaava frukti - vinjus visticamaak redzeesim pret Stuttgart!

     [+] [-]

, 2008-07-27 15:51, pirms 16 gadiem
Ljoti labs raksts... Paldies E-sportam...

  -1 [+] [-]

, 2008-07-27 17:00, pirms 16 gadiem
Jācer, ka cīņa šogad būs vēl sīvāka! (You`ll Never Walk Alone

     [+] [-]

, 2008-07-27 20:49, pirms 16 gadiem
Hose rakstīja: Lai nu kā arī nebūtu, bet viens ir skaidrs. Tikai ar "tīņiem" neviens titulus neizcīna

Alans Hansens arī teica "You don't win anything with kids." Pats droši vien zini, kas bija beigās
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-07-29 11:09, pirms 16 gadiem
Simao rakstīja: You`ll Newer Walk Alone!!!


Pilniigi priekriitu!!! You 1 II Never walk alone! GO LIVERPOOL

  +1 [+] [-]

, 2008-07-31 18:28, pirms 16 gadiem
es vakaram biju Mancesteraa...apskatiju old trafordu
tik neticams skats...cereesim ka mancesteriesiem izdosies

     [+] [-]

, 2008-08-06 15:31, pirms 16 gadiem
ar Skolari chelsea čempioni!