Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Bijušais Nīderlandes izlases uzbrucējs van Pērsijs pēc sezonas beigs futbolista karjeru

Edgars Pavlovskis
Edgars Pavlovskis

Bijušais Nīderlandes izlases uzbrucējs van Pērsijs pēc sezonas beigs futbolista karjeru
Robins van Pērsijs. Foto: AFP/Scanpix

Bijušais "Arsenal", "Manchester United", Nīderlandes un citu klubu uzbrucējs Robins van Pērsijs paziņojis, ka šī būs viņa pēdējā sezona futbolista karjerā.

35 gadus vecais futbolists pašlaik pārstāv savu jaunības dienu klubu "Feyenoord", kuras sastāvā viņš debitēja kā profesionāls futbolists. Van Pērsijs nīderlandiešu mēdijam AD uz jautājumu, kad viņš varētu beigt karjeru, atbildēja: "Visticamāk, tas notiks pēc šīs sezonas. Es būšu 36 gadus vecs, un būšu bijis profesionāls sportists pēdējos 18. Manā dzīve ir bijusi pakārtota futbolam kopš 5 gadu vecuma."

2018. gada janvārī viņa līgums ar Turcijas klubu "Fenerbahce" tika lauzts, tādēļ viņam bija jāmeklē jauna komanda, un nīderlandiešu uzbrucējs izvēlējās sev labi zināmo "Feyenoord". Van Pērsijs atzina: "Neuzskatu, ka mana atgriešanās šeit būs veiksmīga, tikai tad, ja izcīnīsim "Eredivisie" titulu. Jūs jautāsiet kādēļ? Tāpēc ka Turcijā biju zaudējis prieku spēlēt futbolu, taču šeit esmu atkal iemīlējis šo spēli," viņš turpināja, "protams, kā jau visi sportisti, arī es gribu uzvarēt, taču tas nemainīs vai būšu apmierināts. Kad šeit ierados, es gribēju dot klubam kaut ko atpakaļ, un es to daru stāstot par savu pieredzi vai palīdzot jaunajiem spēlētājiem."

Savu pirmo profesionālo klubu van Pērsijs pameta, lai dotos uz Londonu un spēlētu "Arsenal" rindās. Tur viņš aizvadīja nepilnas deviņas sezonas. Van Pērsijs 194 spēlēs guva 96 vārtus. Kopā ar lielgabalniekiem viņš izcīnīja vienu Anglijas kausu. Pēdējā sezonā komandas sastāvā viņš bija līgas rezultatīvākais futbolists un tika atzīts par sezonas labāko spēlētāju Anglijā.

2012. gada vasarā viņš paziņoja, ka neparakstīs jaunu līgumu ar "Arsenal" un vēlas doties citur. Par aptuveni 25 miljoniem van Pērsiju nopirka "Manchester United" komanda, kuras sastāvā nākamajā sezonā izcīnīja Anglijas Premjerlīgas titulu, ko neizdarīja deviņās sezonās ar "Arsenal". 2015. gada jūnijā nīderlandiešu uzbrucējs devās uz Turciju, lai spēlētu "Fenerbahce" kreklā, taču tās sastāvā nespēja nostiprināties un, kā jau minēts, šī gada ievadā devās uz Roterdamas "Feyenoord".

Kā smailes uzbrucējs Robins van Pērsijs Nīderlandes izlasē ir aizvadījis 102 spēles, kurās guva 50 vārtus. Viņš bija iekļauts sastāvā 2010. gadā, kad izlase piekāpās Spānijai Pasaules kausa finālā, un 2014. gadā, kad Nīderlande izcīnīja trešo vietu.

  +1 [+] [-]

, 2018-10-25 21:18, pirms 6 gadiem
Kāpēc rakstā nav pieminēt, ka viņš ir NED izlases visu laiku labākais vārtu guvējs? Rakstā vajadzēja uzrakstīt, ka tās 194 spēles un 96 vārti Arsenal sastāvā ir tikai EPL, nevis visos turnīros kopumā. Ja jau pieminēts, ka pēdējā sezonā Arsenal sastāvā viņš kļuva par EPL labāko vārtu guvēju, tad kāpēc nav pieminēts, ka to pašu viņš paveica MU sastāvā 1.sezonā?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2018-10-25 21:46, pirms 6 gadiem
Pochemu VAN s mazo burtu?

     [+] [-]

, 2018-10-25 21:46, pirms 6 gadiem
Abrams-DabuujuDarbuGaterii rakstīja: Rūds van Nistelrojs ir Nīderlandes top bombardieris
Mi dazhe buhali together

     [+] [-]

, 2018-10-25 21:47, pirms 6 gadiem
I almost remeber haroshij god pec 2005. drafta

  +3 [+] [-]

, 2018-10-26 01:16, pirms 6 gadiem
Vēl šobaltdien atceros, kā debitēja Arsenal rindās, kad viņu piesauca kā vienu no pasaules talantīgākajiem uzbrucējiem. Njā, laiks skrien.

  +1 [+] [-]

, 2018-10-26 04:06, pirms 6 gadiem
jenkijs17 rakstīja: Vēl šobaltdien atceros, kā debitēja Arsenal rindās, kad viņu piesauca kā vienu no pasaules talantīgākajiem uzbrucējiem. Njā, laiks skrien.
Arī atceros tos laikus, kad Vanpērsijs atnāca uz Arsenālu un abi ar Anrī ārdījās premjerlīgā. Tajā laikā mana mīļākā komanda.

     [+] [-]

, 2018-10-26 20:05, pirms 6 gadiem
Van Persijs savulaik skaitījās kā megatalants, bet raksturs un traumas neļāva sasniegt virsotnes, ko viņam prognozēja.

p.s.Autor, iemācies pareizi rakstīt vārdu "medijs".