Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Pertija: "Nesaprotu, kādēļ līdzjutēji pieprasīja no mums daudz vārtu"

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Pertija: "Nesaprotu, kādēļ līdzjutēji pieprasīja no mums daudz vārtu"
Tamazs Pertija
Foto: Barak Pessah

Futbola kluba "Dinaburg" galvenais treneris Tamazs Pertija pēc uzvaras LMT Virslīgas mačā pār "Daugavu" (1:0) žurnālistiem pastāstīja gan par šo spēli, gan pakritizēja sanākušos skatītājus, gan arī dalījās iespaidos par komandas jaunpienācēja Artjoma Kuzņecova sniegumu. Noslēgumā viņš arī atzina, ka 11 metru soda sitiens iepriekšējā spēlē pret "Metalurgu" uz daugavpiliešu vārtiem tika nozīmēts pareizi.

"Šodien pretinieks spēlēja pozicionāli no aizsardzības. Šādu taktiku izmantojam arī mēs, īpaši kad spēlējam pret līderiem. Šādās spēlēs ir ļoti grūti izveidot momentus. Uzdevums bija iegūt trīs punktus, to mēs arī izdarījām. Skaidri zinājām, ka pretinieks spēlēs pozicionāli, tādēļ bija uzdevums spēlēt ar īsām piespēlēm. Nekādā gadījumā mūsu mērķis nebija gūt desmit, 12 vārtus - mūsu galvenais uzdevums katrā spēlē ir iegūt trīs punktus. Es saprotu, ka šodien varējām iesist arī vēl vairāk un mēs centāmies. Sagaidījām savu iespēju un iesitām. 90% spēles laika kontrolējām bumbu.

Gribu uzslavēt pretinieku spēlētājus. Šiem jaunajiem futbolistiem, kuri spēlēja pret mums, ir liels potenciāls. Viņi lieliski darbojās pozicionālā spēlē. Nesaprotu, kādēļ mums šodien vajadzēja uzvarēt ar 5:0, nesaprotu...Kādēļ līdzjutēji no mums pieprasīja daudz vārtu?! Mūsu galvenais uzdevums, paziņoju to oficiāli - iegūt trīs punktus! Šodien mēs to izdarījām. Esmu ļoti apmierināts, ka uzvarējām. Priecē tas, ka tās kombinācijas, kuras gatavojām treniņos, redzēju arī laukumā. Profesionālis to redzēja, bet diletanti atbalsta tikai, lai redzētu labu spēli...[komentēja skatītāju neapmierinātību ar komandas sniegumu, kuru tie izrādīja izsvilpjot komandu]," iespaidos par maču dalījās Tamazs Pertija.

"Kuzņecovam tā bija pirmā spēle. Mēs viņu paņēmām, jo mani apmierina viņa sniegums, savādāk viņš pie mums nemaz nespēlētu. Ļoti labs, profesionāls puisis, kurš ļoti labi izvēlas pozīciju. Ir mīnusi divcīņās, bet mēs panāksim to, lai viņš darbojas tajā līmenī, kādu mēs pieprasām. Nevaru pateikt neko sliktu par spēlētāju, kurš gūst vārtus debijas spēlē, pie tam vienīgos vārtus visā mačā. Esmu apmierināts, taču tas nenozīmē, ka viņš tagad var nomierināties, es ar viņu obligāti individuāli parunāšu. Viņam daudz jāstrādā, lai viņš iederētos mūsu taktiskajās shēmās. Šo spēlētāju vēlējos iegūt jau divus gadus, beidzot tas arī izdevās," komandas jaunpienācēja Artjoma Kuzņecova sniegumu komentēja "Dinaburg" galvenais treneris.

Abu komandas ziemeļkorejiešu nespēlēšanu Tamazs skaidroja ar to, ka spēlētājiem ir grūti adaptēties Latvijā, jo viņi nesaprot valodu: "Viņiem tagad ir pamatīgs kritiens. Viņiem ir ļoti grūti, to es saprotu, jo viņi nesaprot, ko apkārt cilvēki runā. Iespējams, ka viņi ilgojas pēc mājām, bet pat treniņos viņi darbojas ļoti neizteiksmīgi. Nolēmu viņiem dot atpūtu. Diemžēl mēs nevaram ar viņiem aprunāties, jo pilsētā nav cilvēka, kurš varētu pārtulkot viņu sakāmo. Puiši ir labi, tādēļ mēs turpināsim ar viņiem strādāt arī nākamsezon. Viņi mani pilnībā apmierina. Ļoti smagi aizvadit visu sezonu vienā līmenī, visi mēs esam tikai cilvēki. Ļoti labi, ka mums ir iespējas manevrēt ar sastāvu."

Tamazs Pertija arī pastāstīja, ka iepriekšējā spēlē pret "Liepājas Metalurgu" 11 metru soda sifiens uz "Dinaburg" vārtiem tika nozīmēts pareizi: "Tas viss bija emociju uzplūdā. Mēs pārliecinājāmies, ka pārkāpums tiešām bija. Tiklīdz es paskatījos videoatkārtojumu eSports.lv, man kļuva skaidrs, ka pārkāpums bija. Gribu atvainoties tiesnešiem, jo viņi pieņēma pareizu lēmumu."

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2009-08-24 21:37, pirms 15 gadiem
futbols ir uz ko iet skatītāji, un viņš ir jāspēlē nevis jādzen muļķis laukumā...

  -2 [+] [-]

, 2009-08-24 21:44, pirms 15 gadiem
youtube.com: YouTube - Eric Cantona Video kāreiz par Latvijas futbolu un tā kā tā trūkst.

  +8 [+] [-]

, 2009-08-24 21:47, pirms 15 gadiem
''Diemžēl mēs nevaram ar viņiem aprunāties, jo pilsētā nav cilvēka, kurš varētu pārtulkot viņu sakāmo.''
Kā tad vispār viņi tur spēlē? Ar zīmju valodu tikai sazinās? Tas taču nav normāli.
Slēpts komentārs: Danila12345

  +1 [+] [-]

, 2009-08-24 21:54, pirms 15 gadiem
Danila12345 rakstīja: Uzraksti normāli komentāru. Kas viņi? Kas jātulko? Neko nesapratu no tevis rakstītā. 0_o
tas par Dinas korejiešiem

     [+] [-]

, 2009-08-24 21:59, pirms 15 gadiem
Danila12345 rakstīja: youtube.com: YouTube - Eric Cantona Video kāreiz par Latvijas futbolu un tā kā tā trūkst.
Jā, tas tiesa... uz futbolu cilvēki iet, bet no tribīnēm pat no 1000 cilvēkiem pa 90 min. var neko nedzirdēt...
Bet citās valstīs ja vairāk par 50 cilvēku atbrauktu uz kādu Latvijas pilsētu, tad pārkliegtu visu tūkstoti...

  +2 [+] [-]

, 2009-08-24 22:08, pirms 15 gadiem
Dark Eagle rakstīja: tas par Dinas korejiešiem
Ā, skaidrs. Es reiz viņus redzēju uz ielas. Sākumā no attāluma padomāju ka tie ir čigānu gopniki, abi melnos sportatērpos bija.

  +4 [+] [-]

, 2009-08-24 22:26, pirms 15 gadiem
Danila12345 rakstīja: Uzraksti normāli komentāru. Kas viņi? Kas jātulko? Neko nesapratu no tevis rakstītā. 0_o
palīgskolā mācies???

  +3 [+] [-]

, 2009-08-24 22:49, pirms 15 gadiem
Grībās paslavēt Tamazu par to ka atzina savu kļūdu sakarā ar pendeli,bet nepatika tas ka Tamazam svarīgi tikai 3 punkti,bet uz līdzjutējiem viņam nospļauties.Saprotu ka punkti ir vajadzīgi visiem,bet jau DAUGAVU varēja savās mājās apspēlēt pārliecinōši un iepriecināt savus līdzjutējus.

  +4 [+] [-]

, 2009-08-24 22:57, pirms 15 gadiem
"Nekādā gadījumā mūsu mērķis nebija gūt desmit, 12 vārtus - mūsu galvenais uzdevums katrā spēlē ir iegūt trīs punktus."

tāpēc arī uz virslīgas spēlēm nāk tik maz skatītāju...

     [+] [-]

, 2009-08-24 23:23, pirms 15 gadiem
Līdzjutējiem nekad nebūs gana!!! Un, no kurienes vispār, tas Kamazs uzradies??

  +2 [+] [-]

, 2009-08-24 23:24, pirms 15 gadiem
Un no kurienes, tur vispār līdzjutēji???

  +1 [+] [-]

, 2009-08-24 23:27, pirms 15 gadiem
Kauns es no Depils, bet ši spēle pazors komandai ar tādu spēli Perija lai brauc uz grūzīju!!Padla

  +1 [+] [-]

, 2009-08-24 23:41, pirms 15 gadiem
Pertija uzlika uz totiķi?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2009-08-25 07:44, pirms 15 gadiem
Izskatās ,ka Tamazam kas uz mēles,tas ārā un nākošā intervijā jāatvainojās.Neviens gudrs treneris tādus vārdus neteiktu par trim punktiem.Tas jebkuram skaidrs,ka svarīga ir uzvara,bet skatītājiem svarīga,kā tā arī iegūta.Šoreiz viņš nolika savus skatītājus,nākošā intervijā Tamazs atkal locīsies un teiks ,ka tas tā nebija domāts.Sāk palikt par Latvijas Maurinjo.Tukša vieta nevar būt,klauns Gamula prom,Pertija sāk aizņemt atbrīvoto nišu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja