Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

Nākotnes līgā spēlēs 14 vienības, tostarp četras dublieru komandas

Nākotnes līgā spēlēs 14 vienības, tostarp četras dublieru komandas
"Leevon Saldus" kapteinis Gints Freimanis. Foto: LFF

Latvijas Futbola federācija (LFF) pavēstījusi, ka 3. martā 14 komandām piešķirtas B licences dalībai 2022. gada sezonas "Optibet" Nākotnes līgas čempionātā.

Nākotnes līgas jaunā sezona norisināsies divos apļos, pirmajai spēļu kārtai norisinoties no 8. līdz 10. aprīlim. Turnīrā dalību ņems septiņas līdzšinējās Nākotnes līgas vienības, paaugstinājumu ieguvušas trīs komandas no 2. līgas, kā arī turnīra izspēlei pievienosies četras dublieru komandas, kas nu iekļaujas Latvijas futbola līgu sistēmā, vairs neizspēlējot atsevišķu dublieru čempionātu.

2022. gada Nākotnes līgas sezonā piedalīsies: "Rēzekne", FS "Jelgava", "Grobiņas SC", "Dinamo Rīga", JDFS "Alberts", "Leevon Saldus", "Smiltene", "Skanstes SK", AFA "Olaine", "Salaspils", "Riga-2", RFS-2, "Valmiera-2" un "Tukums-2000/TSS-2".

Ar šo sezonu Nākotnes līgā tiek integrētas četras dublieru komandas, kurām gan nebūs iespēja kvalificēties dalībai Virslīgas čempionātā. Plānots, ka vietu Nākotnes līgā pēc sezonas zaudēs turnīrā 13. un 14. vietu ieņēmušās komandas, kuru vietā nāks 2. līgas labākās divas vienības. Savukārt 12. vietu ieņēmušajai komandai būs jāizspēlē pārspēļu kārta ar 2. līgas trešās vietas ieguvēju.

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/13838/licences...


, 2022-03-03 21:47, pirms 2 gadiem
Nu šogad tak jau jāņem Rēzeknei pirmo līgu!!! Cik jau var
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2022-03-04 13:03, pirms 2 gadiem
Kolhozniece Lonja rakstīja: Kur parejas dublieru komandas? Tadas tak joprojam ir obligatas
Nē, dublieru komandas nav obligātas. "Liepājas" dublieri spēlēs 2.līgā, "Daugavpils" - 3.līgā. "Mettas" dublieri startēs 1.līgā ar atsevišku pieteikumu Skanstes SK sastāvā līdz ar ko varēs piedalīties arī Kausā. "Audai" būs vēl viena komanda 2.līgā ar nosaukumu "Ķekava/Auda". "Super Novas" 2.komanda spēlēs U-18 čempionātā.
"Spartakam" dublieru nebūs.
, 2022-03-04 14:36, pirms 2 gadiem
Ventspils dublieri būs pilsētas cempionāta 2.līgā.
, 2022-03-07 09:13, pirms 2 gadiem
Par Virslīgu te var pacīnīties tikai "Rēzekne" un FS "Jelgava" pārejām bez mistiska naudas maisa nav ko tur darīt.
Ņemot vēra karu un no kurienes mums daļai virslīgas klubiem nāk nauda, atkal virslīgas čempionāts var izvērsties ar bankrotējušiem klubiem un liela iespējā šis pilsētas nākamgad redzēt virslīga.
, 2022-03-08 00:57, pirms 2 gadiem
Prieks redzēt, ka Smiltene ir joprojām Nākotnes līgā, bet kāpēc gan viņa neizkrita uz 2.līgu, ja jau ieņēma pēdējo vietu 20/21 gada sezonā?
, 2022-03-08 00:58, pirms 2 gadiem
Šogad domāju ,ak par vietu Virslīgā cīnīsies Rēzekne, FS Jelgava un SC Grobiņa!
Džeremajs Pols. Foto: Aivars Baranovs
1

''Leevon'' PPK uzvar Frīlandera menedžēto ''Skansti''

Šodien ''Nākotnes'' līgas septītās kārtas ietvaros piekto uzvaru sezonā svinēja ''Leevon'' PPK apvienotā komanda, kas ar 2:0 pārspēja ''Skansti''.
Krišs Andersons. Foto: LFF
1

JDFS "Alberts" noskrien zirgus, "Ogre United" gūst pirmo uzvaru

"Optibet" Nākotnes līgā šajā nedēļas nogalē tika aizvadītas sešas sestās kārtas spēles. Ar vieniem vārtiem pietika JDFS "Alberts" uzvarai pār "Skansti". Pie panākuma kompensācijas laikā tika arī "Mārupes" futbolisti, kuri pieveica ventspilniekus.
"Mārupes SC" galvenais treneris Bjorns Lipferts. Foto: Nora Krevņeva-Baibakova
10

"Mārupe" un "Ventspils" tiek pie pirmajām uzvarām Nākotnes līgas sezonā

Svētdien tika noslēgta "Optibet" Nākotnes līgas pietā spēļu kārta ar divām spēlēm, kurās pie savām sezonas pirmajām uzvarām tika JFK "Ventspils" un "Mārupes SC" futbolisti.