Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Lukjanova "Lechia" grauj ar 6:2

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Lukjanova "Lechia" grauj ar 6:2
Ivans Lukjanovs (Gdaņskas "Lechia")
Foto: lechia.gda.pl

Šodien Ivana Lukjanova pārstāvētā Gdaņskas "Lechia" aizvadīja 2. kārtas spēli Polijas futbola čempionātā. Sosnovecā "Lechia" sagrāva nominālo mājinieci Krakovas "Cracovia".

Spēli, kas noritēja ļoti neierastos apstākļos, proti, klusumā bez skatītāju klātbūtnes (par iemesliem ziņojām jau pa dienu), labāk iesāka "Lechia". Jau 4. minūtē Gdaņskas futbolisti iekaroja nominālo mājinieku "Cracovia" vārtus. Lukjanovs ar aktivitāti savai komandai nopelnīja sānu iemetienu, pēc kura bumba tika mesta pretinieku soda laukumā - tur pirmo sitienu nobloķēja, bet ar otro mēģinājumu Marcins Kačmareks ieraidīja bumbu vārtos. Pēc brīža Lukjanovam bija iespēja izrauties vienam pret vārtsargu, taču neizdevās veikli apstrādāt bumbu, un "Cracovia" aizsargi Ivanu atbruņoja.

15. minūtē "Lechia" pret Krakovas komandu, kas šodien tika uzskatīta par favorīti, panāca jau 2:0! Piotrs Višņevskis saņēma bumbu patālu no "Cracovia" vārtiem, izšķīrās par tālsitienu, un varenu palīdzību gdaņskiešiem sniedza rikošets, kā rezultātā bumba ielidoja vārtos (2:0). Mačs turpināja būt rezultatīvs. Vispirms 29. minūtē "Cracovia" vienus vārtus atguva, pretinieku spēlētājam gūstot vārtus ar galvu pēc soda sitiena izspēles (2:1), bet jau pēc brīža "Lechia" nopelnīja 11 metru soda sitienu - piespēle līdz Lukjanovam vārtu priekšā neaizgāja, tomēr uzbrukums turpinājās, "Cracovia" vārtsargs nopļāva pretinieku, un Huberts Voļakevičs realizēja pendeli (3:1).

Pirmajā puslaikā vārti vairs netika gūti, bet otrajā "Lechia" sāka spēlēt izteikti no aizsardzības un ielaida vārtus - ļoti skaists raidījums 53. minūtē padevās "Cracovia" spēlētājam Kašubam un 3:2. Vēl pēc pāris minūtēm "Cracovia" trāpīja pa pārliktni... Krakovas komanda izdarīja aizvien lielāku spiedienu, bet mūsu Lukjanovs izskatījās nedaudz panīcis. Tomēr 64. minūtē tieši Ivans pretuzbrukumā atdeva lielisku piespēli labu ātrumu uzņēmušajam partnerim, sekoja vēl viena piespēle soda laukumā Macejam Rogaļskim, kurš panāca 4:2 "Lechia" labā! Vēl pēc brīža Lukjanovu rupji apstādināja - dzeltenais plāksteris pretiniekam. 71. minūtē rupji kļūdījās "Cracovia" vārtsargs, izlaižot bumbu no rokām, un Pāvels Novaks iesita jau piektos(!) vārtus "Lechia" labā (5:2). Savukārt 74. minūtē Lukjanovs saņēma bumbu laukuma malā, atdeva tālāk partnerim Kšištofam Bonkam, sekoja centrējums, un Novaks šoreiz guva vārtus ar galvu - 6:2! 77. minūtē Lukjanovu nomainīja, bet cīņa tā arī noslēdzās ar "Lechia" 6:2 uzvaru.

Spēles komentētāji sajūsminājās par tādu vārtu birumu. Žēl, ka gūt vārtus tik rezultatīvā mačā neizdevās Lukjanovam, tomēr trijos no sešiem gadījumiem viņš uzbrukumā aktīvi piedalījās un kopumā izskatījās labi. Savukārt Sergejs Kožans, kā jau esam vēstījuši agrāk, ir savainots.

Vismaz šobrīd Lukjanova un Kožana "Lechia" ar sešiem punktiem divās spēlēs kļuvusi par Polijas čempionāta līderi. Šovakar "Lechia" vienību panākt var valsts čempione Krakovas "Wisla", kura viesos tiksies ar Ļubinas "Zaglebie". 3. kārtas spēli "Lechia" aizvadīs 16. augustā, svētdien, kad savā laukumā Gdaņskā uzņems Vodzislavas "Odra".

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-08-07 20:43, pirms 15 gadiem
Lukjanovs tāds bēdīgs gāja malā, žel palika, viņa komandas biedriem krita iekšā pilnīgi viss, Lukjanovam - nekas

     [+] [-]

, 2009-08-07 20:43, pirms 15 gadiem
Cerams ka kluses tikai lidz pirmajiem vartiem un tad saksies ugunosana...

  +1 [+] [-]

, 2009-08-07 20:46, pirms 15 gadiem
Praktiski pussargi Lechia komandai tos sešus vārtus guva, bet nu pie 3 no 6 vārtu guvumiem Lukjanovam dalība

  +3 [+] [-]

, 2009-08-07 20:54, pirms 15 gadiem
belijonoks rakstīja: nav vārtu,nākošreiz nespēlēs
Nevar jau iesist katrā spēlē, gudrīti. Izlasi rakstu, paskaties, cik aktīvs bijis, un tad izdari savus dumjos un pagalam aplamos secinājumus, kas parāda tava prāta primitīvo attīstības līmeni!

  +1 [+] [-]

, 2009-08-07 20:54, pirms 15 gadiem
pirmaa speele vinjam bija labaaka.shodien tik tieshaam izskatiijaas taads paniicis.Domaaju,treneris vinju laidiis arii naakamaajaa laukumaa-nelauziis jaunaa puikas psiholodjiju!Un peec uzvareetas speeles sastaavu nemaina!