Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

Vēlreiz pārveidotā YEKINDAR komanda sāk ar uzvaru, broky zaudējums

Rolands Eliņš

Vēlreiz pārveidotā YEKINDAR komanda sāk ar uzvaru, broky zaudējums
Mareks YEKINDAR Gaļinskis. Foto: theMAKKU/HLTV

Šodien pirmās spēles datorspēles CS2 turnīrā "BLAST Spring Groups 2024" aizvadīja Latvijas esportistu pārstāvētās komandas, kuras spēlē vienā apakšgrupā.

Mareka "YEKINDAR" Gaļinska pārstāvētā "Liquid" komanda iepriekšējā sezonā bija veikusi vairākas pārmaiņas sastāvā un pārcēlusies uz Eiropas zonu, taču šīs pārmaiņas sekmes nenesa. Attiecīgi tika veiktas jaunas pārmaiņas, un komandai pievienojās trīs jauni spēlētāji - brazīlietis "skullz", pazīstamais dānis "cadiaN" un kanādietis "Twistzz", kurš pārcēlās no "FaZe" komandas.

"Liquid" līdz ar to tālu atkāpās pasaules rangā, jo komandā bija trīs jaunpienācēji un tikai divi no iepriekšējā sastāva - "YEKINDAR" un kanādietis "NAF". "Liquid" janvārī nācās piedalīties vairākos kvalifikācijas turnīros, tiekot tālāk "Major" atlasē, taču kvalifikācijas finālā palaižot garām iespēju kvalificēties "IEM Chengdu" turnīram Ķīnā.

Šodien "Liquid" aizvadīja pirmo maču BLAST pavasara grupu turnīrā, cīnoties pret Krievijas un Ukrainas sportistu pārstavēto "Team Spirit". Sīvā cīņā tika izcīnīta uzvara ar 2:1 (16:14, 10:13 un 13:10).

"YEKINDAR" bija ceturtā labākā statistika savā komandā. Viņš sakrāja 53-50 un reitingu 1.15, kamēr labākais ar reitingu 1.30 bija "Twistzz".

"Liquid" B grupas nākamajā spēlē tiksies ar "GamerLegion" (ceturtdien 13:00), kas savukārt šodien ar 2:0 negaidīti apspēlēja "broky" pārstāvēto "FaZe".

"FaZe" ir pasaules ranga vicelīdere, taču šodienas mačā ne tuvu neparādīja savu labāko sniegumu, turklāt pirmoreiz trīs mēnešu laikā zaudēja arī "Ancient" kartē (pirms tam astoņas uzvaras pēc kārtas).

"broky" spēli pabeidza ar statistiku 31-33 un reitingu 1.03, kas bija trešais labākais komandā.

"FaZe" rītdien plkst. 15:30 spēlēs pret "Spirit", un zaudētājai turnīrs būs beidzies, kamēr uzvarētāja turpinās cīņu par iekļūšanu BLAST pavasara finālturnīrā. Ceļazīmi uz šo turnīru iegūs sešas no grupu turnīra 16 komandām.

     [+] [-]

, 2024-01-25 00:12, pirms 4 mēnešiem
Tie "Team Spirit" krievi un ukraiņi neapšauj viens otru?!

     [+] [-]

, 2024-01-25 10:16, pirms 4 mēnešiem
Liquid kārtīgi zaudēja (rediģēts) Spiritam