Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:362, Did:0, useCase: 3

Razma kā izsētais pasaules čempionātu šautrās sāks no otrās kārtas

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Razma kā izsētais pasaules čempionātu šautrās sāks no otrās kārtas
Madars Razma. Foto: Jonas Hunold/PDC

Latvijas vadošais šautriņu metējs Madars Razma 2023. gadu ''Order of Merit'' rangā noslēdzis starp labākajiem 32 šautriņu metējiem pasaulē - respektīvi, 32. vietā. Tas ļāvis viņam pirmo reizi karjerā atrasties izsētā statusā 2024. gada pasaules čempionātā, un tādējādi turnīru sākt no otrās kārtas.

Pirmo reizi karjerā kā izsētais spēlētājs pasaules čempionātu sagaidīs Latvijas vadošais šautriņu metējs Madars Razma. Viņš turnīrā izsēts ar 32. numuru, šajā vietā arī atrodoties ''Order of Merit'' rangā. Lielākoties tas ir pateicoties veksmīgi aizvadītajam iepriekšējam gadam, kurā izdevās debitēt ''World Grand Prix'', ''World Matchplay'' un Eiropas čempionātā.

2023. gada sezona līdz šim nav bijusi stabila - dalība ''UK Open'', Pasaules kausā Latvijas izlases sastāvā un Eiropas čempionātā, kurā pakutināti nervi titulētajam Maiklam van Gervenam. Tāpat Madars piedalījies atsevišķos Eiropas tūres posmos, bet ne pārāk veiksmīgi viņam klājās ''Pro'' tūres spēlētāju čempionāta turnīros, kuros viņš nespēja kvalificēties tā finālam, kas noritēja noslēdzošajā nedēļās nogalē.

Fakts, ka Madars būs izsētais spēlētājs, ļaus viņam pasaules čempionātu sākt ar otro kārtu un gaidīt pretinieku. Starp ''Pro'' tūres 32 spēlētājiem ir tādu zināmu šautriņu metēju kā Īana Vaita, Saimona Vitloka un citu vārdi. Savukārt pasaules čempionātu ar pirmo numuru sagaidīs esošais čempions Maikls Smits. Ar otro numuru izsēts Maikls van Gervens, trešo pēdējo gadu lieliski spēlējošais Lūks Hamfrīss, ceturtais numurs Pīteram Raitam, bet piektais Gervinam Praisam.

Pagaidām zināmi 92 no 96 dalībniekiem. Noslēdzošās četras vietas tiks noteiktas PDC tūres kartes šautriņu metēju kvalifikācijas sacensībās. 2024. gada pasaules čempionāts no 15. decembra līdz nākamā gada 3. janvārim norisināsies Londonā. Razma pasaules čempionātā piedalīsies piekto reizi - no pirmajām četrām reizēm divās no tām dalība noslēgusies pirmajā kārtā, bet divās otrajā.

Izmantotie resursi:
https://www.pdc.tv/news/2023/11/26/...

     [+] [-]

, 2023-11-27 10:40, pirms pusgada
gaidam turnīru!
sekoju līdzi kopš 1996.gada, kad turnīru sāka rādīt vāciešu DSF, kuru pārsauca vēlāk par Sport1.
Chase the sun no planet funk ir visu laiku labākā darts himna.

     [+] [-]

, 2023-11-27 16:38, pirms pusgada
Ceram uz izaugsmi nākotnē. Lai veicas!🇱🇻