Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Čebotarjovs un Ļevikina kļūst par Latvijas čempioniem boulingā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Čebotarjovs un Ļevikina kļūst par Latvijas čempioniem boulingā
Latvijas boulnga čempionātala laureāti. Foto: Latvijas Boulinga federācija.

Pēc nedēļu ilgām cīņām noslēgušās 27. Latvijas čempionāts boulingā, kur par uzvarētājiem kļuvuši Dmitrijs Čebotarjovs un Marija Ļevikina.

Latvijas čempionāts norisinājās no 22. līdz 28.aprīlim boulinga centrā “Pepsi”. Pēc kvalifikācijas kārtas 8 sportisti iekļuva tā saucamajā Robin Roundā, pēc kura četri labākie jau turpināja cīņu par medaļām.

Pusfināla pieckārtējais Latvijas čempions Artūrs Ļevikins ar 0-2 piekāpās Ivaram Vinteram, bet otrajā pārī Dmitrijs Čebotarjovs ar 2-0 uzvarēja Pēteri Cimdiņu. Finālmačā Čebotarjovs ar 2-1 pārspēja Vinteru un otro reizi kļuva par Latvijas čempionu. Trešajā vietā ierindojās kvalifikācijas un Round Robin kārtas uzvarētājs Artūrs Ļevikins un trīskārtējais Latvijas meistarsacīkšu uzvarētājs Pēteris Cimdiņš.

Savukārt dāmām pusfināla mačos Marija Ļevikina tika galā ar Viktoriju Armaloviču, bet Liāna Ponamarenko pieveica Natāliju Rizņiku. Finālā, lai arī sākumā ar 1-0 vadībā izvirzījās Ponamaremko, Ļevikina mainīja cīņas gaitu un uzvarēja ar 2-1. Tādējādi Marija Ļevikina tika kronēta par seškārtēju Latvijas čempioni boulingā. Savukārt Liānas otrā sudraba medaļa Latvijas čempionātā. Iepriekšējais sudrabs tika izcīnīts 2017. gadā, kad finālā tika zaudēts tieši Marijai Ļevikinai. Trešajā vietā Viktorija Armoloviča un Natālija Riznika, kurai šī ir pirmā medaļa Latvijas čempionātā.

Uzvarētāji Dmitrijs Čebatarjovs un Marija Ļevikina ieguva tiesības pārstāvēt Latviju Eiropas Čempionu kausā, kas rudenī notiks Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā.

Izmantotie resursi:
https://www.lbf.org.lv/latvijas-27-...