Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas skvoša čempionu titulus senioriem aizstāv Pāvulāns un Lulle, junioriem - Ulmane un Kančs

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas skvoša čempionu titulus senioriem aizstāv Pāvulāns un Lulle, junioriem - Ulmane un Kančs
Foto: Latvijas Skvoša federācija.

Latvijas junioru un senioru čempionātā skvošā, kas pagājušajā nedēļas nogalē notika Rīgā, savus iepriekš izcīnītos Latvijas čempionu titulus ir saglabājuši gan juniori Una Ulmane un Lukass Kančs, gan arī seniori Aleksandram Pāvulāns un Baiba Lulle.

20. Latvijas čempionāts, ko organizēja Latvijas skvoša federācija, notika Rīgā “Pepsi” centrā. Sacensībās piedalījās 28 juniori un 30 seniori.

Aleksandrs Pāvulāns Latvijas čempiona godā bijis 15 reizes, pēdējos gadus Latvijas čempionāta pamatturnīrā nebija startējis, un pirmo reizi piedalījās senioru kategorijā. Līdzīgi kā pirms pāris gadiem pamatturnīra finālā arī šoreiz finālspēlē nācās sastapties ar gados ievērojami jaunāko, bet talantīgo bijušo Latvijas izlases spēlētāju Artūru Peredistiju, kurš tika pārspēts ar 3:0. Bronzu izcīnīja rīdzinieks Dimitrijs Bekasovs.

Dāmu fināla jelgavniece Baiba Lulle, kurai ir arī trīs elites čempionātu tituli, ar 3:1 pārspēja Lauru Gaigalu. Bronza jūrmalniecei Ievai Šternai – Tikaižei.

Una Ulmane, kas trenējas un mācās Jelgavā, bet dzīvo Ozolniekos, šis ir trešais Latvijas junioru čempiones tituls pēc kārtas. Nedaudz negaidīti uzvarēt vienu geimu pret čempioni Unu Ulmani izdevās arī jaunākajai šīs grupas dalībniecei, jelgavniecei Sonorai Liepai, kurai sudraba godalga. Trešā rīdziniece Evianna Majore. Diemžēl, sacensībās traumas dēļ nevarēja piedalīties junioru reitinga līdere jelgavniece Laura Badūne.

Lukass Kančs, kas dzīvoJelgavas novadā, bet mācās un trenējas Rīgā, šogad izcīnīja jau Latvijas junioru čempiona titulu pēc kārtas. Sudrabs rīdziniekam Ērikam Strodam, bet bronza – jelgavniekam Paulam Elisam Rozenvaldam. Starp visiem medaļniekiem, kuriem nācās spēlēt savā starpā, izvērtās spraigas, skatāmas, augsta tempa un atdeves cīņas četros geimos ar nelielu punktu starpību. Uzvarēt geimu pret čempionu Lūkasu Kanču izdevās gan Ērikam Strodam, gan Paulam Eliasam Rozenvaldam, kurš ikdienā pamatā trenējas badmintonā, tāpat viņš vienu geimu atņēma arī Ērikam Strodam.

Vietu sadalījums Latvijas čempionāts junioriem 2023

BU19
1. Lukass Kančs, Rīga/ Jelgava
2. Ēriks Strods, Rīga
3. Pauls Eliass Rozenvalds, Jelgava

BU15
1. Renārs Strods, Rīga
2. Normunds Korņejevs, Rīga
3. Rafaels Hairapetjans, Jelgava

BU13
1. Emīls Gūža, Jelgava
2. Timofejs Izotovs, Rīga
3. Ivans Persianovs, Rīga

GU19
1. Una Ulmane, Jelgava/ Ozolnieki
2. Sonora Liepa, Jelgava
3. Evianna Majore, Rīga

GU15
1. Anita Vītola, Pļaviņas
2. Emīlija Malbārde, Jelgava
3. Elīza Zilkalna, Jelgava

Vietu sadalījums Latvijas čempionāts senioriem 2023

M35+
1. Aleksandrs Pāvulāns, Rīga
2. Artūrs Peredistijs, Rīga
3. Dimitrijs Bekasovs, Rīga

40+
1. Jānis Pudulis, Rīga
2. Ivo Strods, Rīga
3. Ilvars Auseklis, Rīga

45+
1. Ēriks Tikaiže, Jūrmala
2. Māris Macijevskis, Rīga
3. Viktors Tomass, Rīga

55+
1. Inesis Lūkins, Rīga
2. Aleksandrs Sautins, Rīga
3. Igors Stepiņš, Baloži

Izmantotie resursi:
https://www.squash.lv/publications/...