Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Noskaidroti Latvijas čempioni frisbijā

Jānis Pārums

Noskaidroti Latvijas čempioni frisbijā
Foto: Ritvars Raits, eSports.lv

Nedēļas nogalē, 18.un 19.aprīlī, Lielvārdes Sporta centrā noslēdzās Latvijas čempionāta frisbijā 2008./2009.gada sezona iekštelpās. Par čempioniem kārtējo reizi kļuva "open" divīzijas komanda "Hardcore Ultimate" un sieviešu divīzijas komanda "Moments".

Latvijas čempionāta frisbijā finālā open divīzijā tikās līderi "Hardcore Ultimate" un "Ultimate Decision", kas tikai ar viena punkta pārsvaru spēlē par iekļūšanu finālā uzvarēja "Dzīvo labi". Līdz puslaikam spēle noritēja punkts punktā, bet atgriežoties no pārtraukuma, spēles iniciatīvu uzņēmās "Hardcore Ultimate". Neilgi pirms spēles laika beigām rezultāts 10:7, tad finālspēles cienīgas piespēles un punktus realizēja "Ultimate Decision", kas panāca 12:11. Izšķirošo uzbrukumu bez kļūdām realizēja "Hardcore Ultimate" (13:11), garantējot kārtējā čempiona kausa iegūšanu.

Emocijām bagāta spēle laukumā un skatītāju tribīnēs, un par zelta medaļām norisinājās starp sieviešu divīzijas līderēm "Moments" un "Salaspils FK". Lai gan spēles sākums tika aizvadīts līdzvērtīgi, "Salaspils FK" līdz spēles beigām nespēja turēties pretī ikgadējām čempionēm. Spēles galotnē, pārliecinoši spēlējot aizsardzībā, "Moments" ieguva vairākus bezatbildes punktus (10:7), bet jau pēc spēles beigu signāla, spēlējot līdz 13 punktiem, Ogres komanda triumfēja ar 13:10.

Par čempionāta bronzas medaļas ieguvējiem open divīzijā kļuva "Dzīvo labi", kas spēja pieveikt pagājušā gada 3.vietas ieguvējus "Flying Worms". Savukārt, sieviešu divīzijā goda pjedestālu noslēdza "KCN Rīga", uzvarot komandu "Venspils".

Pārējo vietu sadalījums abās divīzijās noskaidrojās jau sestdien, 18.aprīlī. Vairums spēļu aizritēja punkts punktā, un uzvarētāji dažkārt noskaidrojās tikai pēc spēles laika beigām, kas apliecināja, ka rezultāts ir pietiekami nozīmīgs ikvienai komandai. Tomēr vietu sadalījums čempionātā kopumā palika nemainīgs – komandas izcīnīja jau grupu turnīrā ieņemtās vietas.

Pēc čempionāta apbalvošanas ceremonijas Dzirkstīte Žindiga, čempionāta galvenā tiesnese, atzina, ka ir gandarīta par aizvadīto sezonu, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, cēlies spēles līmenis, spēles kļuvušas skatāmākas.

Savukārt uzvarētāju komandu "Hardcore Ultimate" un "Moments" spēlētāji Zintis Gaspažiņš un Aiga Grasmane norādīja, ka ilggadējo un nemainīgo panākumu pamatā ir komandas ambīcijas, stabilitāte un pieredze. "Šo čempionātu vērtēju kā izdevušos, nākušas klāt jaunas komandas, kas lika piestrādāt arī mums pašiem," atzina Gaspažiņš.

Apbalvošanas ceremonijā tika sveikti arī čempionāta vērtīgākie un rezultatīvākie spēlētāji, un komandas, kas saņēma "Spēles gara" balvu pēc pārējo komandu vērtējuma – "Ultimate Decision" puiši un "ViA Valmiera" meitenes.

Lai gan frisbija sezona iekštelpās noslēgusies, Latvijas Frisbija federācija jau plāno pirmo āra čempionātu frisbijā. Tas norisināsies vasaras beigās, 22. un 23.augustā.

Fotogalerijas

Foto: Moments - KCN Rīga
Foto: Hardcore Ultimate - Ultimate Decision
Foto: Frisbija čempionāta uzvarētāji

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Frisbija federācija

Slēpts komentārs: RMcool

  +4 [+] [-]

, 2009-04-20 09:54, pirms 15 gadiem
RMcool rakstīja: Tas ir pensionāru sports
Žēl... ,bet pat tāds tev nav paspēkam

     [+] [-]

, 2009-04-20 10:31, pirms 15 gadiem
Nu tad tik uz Londonu!

  +1 [+] [-]

, 2009-04-20 10:40, pirms 15 gadiem
Fināli tiešām bija baudāmi!

  -3 [+] [-]

, 2009-04-20 11:09, pirms 15 gadiem
Slīpais rakstīja: Nu tad tik uz Londonu!
nebutu nekads brinums tuvakaja laika... kads nevar uz vankuveru pikosanos paspet ielobet ? man labi sanak pikoties!

     [+] [-]

, 2009-04-20 15:11, pirms 15 gadiem
RMcool rakstīja: Tas ir pensionāru sports
kas tev taa liek domaaat?

  +1 [+] [-]

, 2009-04-20 19:22, pirms 15 gadiem
Arī piekrītu, ka spēles bija labas. Prieks, ka frisbija līmenis Latvijā aug, tikai tādu pašu līmeni vajadzētu uzdabūt arī "outdoor".

     [+] [-]

, 2009-08-30 17:21, pirms 15 gadiem
Hardcore komandā labāk uzbrukumā darbojās zelta retrīvers, bet aizsardzībā buldogs bija uzdevumu augstumos