Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Lai put spalvas un cērt knābji!

Lai put spalvas un cērt knābji!
Lerijs Ficdžeralds ("Cardinals") un
Lito Šepards ("Eagles").
Foto: AFP

Šovakar Glendeilā Nacionālās Futbola līgas (NFL) NFC konferences finālspēlē, kuras uzvarētāji kļūs par pirmo vienību, kas ieguvusi tiesības piedalīties šī gada "Super Bowl", tiksies Arizonas "Cardinals" un Filadelfijas "Eagles" komandas. Spēles sākums - 22:00 pēc Latvijas laika.

Neņemos apgalvot, ka bija daudz līdzjutēju, kas pirms "play-off" turnīra sākuma būtu prognozējuši, ka Fīniksas universitātes stadions mazāk nekā gadu pēc "Super Bowl" rīkošanas uzņems iespējami augstākā līmeņa cīņu - NFC konferences finālu (pats "Super Bowl" šogad risināsies Tampā). Lai tā notiktu, Arizonas "Cardinals" būtu bijis vispirms pašiem līdz šai cīņai jānokļūst, kas nelikās ticamākais scenārijs, un pie tam jāatrodas augstāk rangā nekā viņu pretiniekiem. Taču neticamais ir noticis, pretendentu vidū vairs nav ne pašreizējo čempionu Ņujorkas "Giants", ne sīksto Minesotas "Vikings" un Karolīnas "Panthers", ne arī atdzimušo Atlantas "Falcons", un šovakar laukumā dosies komandas, kas regulārās sezonas noslēguma tabulā ieņēma ceturto un sesto vietu savā konferencē.

Abas komandas šosezon savā starpā tikušās vienu reizi - Pateicības dienai veltītajā spēļu kārtā. Intrigas šajā cīņā nebija sevišķi daudz - "ērgļi" ātri izvirzījās vadībā ar rezultātu 21:0, bet visā spēlē uzvarēja ar 48:20, un tieši šī spēle lielā mērā noteica abu komandu tendences atlikušajā sezonas daļā. Filadelfija pēc pārliecinošās uzvaras triumfēja četrās no atlikušajām piecām spēlēm, savukārt Arizona, kam tobrīd jau bija septiņas uzvaras, aizmiga "ziemas miegā", atlikušajās sešās kārtās pārspējot vien Sentluisas un Sietlas komandas, kam abām kopā sezonā izdevās uzvarēt tikai sešās spēlēs...

Tieši nepārliecinošā sezonas izskaņa neļāva lolot lielas cerības uz "Cardinals" veiksmi izslēgšanas spēlēs, tomēr treneris Kens Vizenhants acīmredzot atradis pareizo pieeju komandas motivēšanā - pēc pēdējā zaudējuma tika sarīkots pilna kontakta treniņš spēles ekipējumā, un spēlētājiem atkal un atkal tika rādīti videoieraksti, kuros pretinieki guva vienu panākumu pēc otra. Pats treneris atzīst, ka viņu pilnībā apmierina situācija, kad spēles favorīti ir "Cardinals" sāncenši, un šāda filozofija nu ir iedvesta arī komandai. Saspēles vadītājs, veterāns Kurts Vorners šosezon aizvada savu labāko sezonu kopš teju desmit gadus senas pagātnes, kad Sentluisas "Rams" ar Vorneru priekšgalā bija viena no līgas superkomandām. Vornera un malējā uzbrucēja Lerija Ficdžeralda saikne parādījusi, ka Arizona ir bīstama arī bez Ankvana Boldina, kurš gan šovakar beidzot būšot gatavs spēlēt. Ar pussargu Džeimsa un Haitauera aktīvāku iesaistīšanu spēlē "Cardinals" jāvar sagādāt Filadelfijai lielākas problēmas nekā rudenī, kad pussargi uzbrukuma veidošanā gandrīz netika iesaistīti.

Savukārt "Eagles" jācer, ka pussargs Braiens Vestbruks nepiedzīvos to pašu likteni, ko Maikls Tērners (Atlanta) un Deandželo Viljamss (Karolīna) - Arizonas vienības aizsardzība, kas sezonas izskaņā vairāk atgādināja Šveices sieru, regulārās sezonas otro un trešo labāko pussargu "play-off" turnīrā gandrīz pilnībā izslēdza no spēles, kas lielā mērā sekmēja komandas panākumus. Ja par Donovanu Maknebu īpašu šaubu nav, tad Vestbruka neitralizēšana būtu paliels zaudējums. Stāšanās pretī Filadelfijas aizsardzībai, kas spēj izmantot pretinieka kļūdas gan laukuma dziļumā (Asante Semjuels), gan līnijā (Maiks Patersons, Brodriks Banklijs), gan nesola vieglu dzīvi arī Arizonai. Bet tāpēc jau tā ir spēle starp divām no četrām līgas izturīgākajām vienībām...

EkspertsPrognozeKādēļ?
Viesturs LācisParedzu, ka spēles iznākumu varētu izšķirt gan tas, kura no vienībām pirmā pārņems iniciatīvu, gan tā, kura pēdējā iegūs tiesības uzbrukt. "Eagles" potenciāls tomēr liekas nedaudz lielāks, un arī pārsvars uz tablo nebūs pārāk liels, tomēr gan jau "Eagles" treneru korpuss atradīs zāles pret Arizonas eksplozīvo uzbrukumu.
Juris Miņins-
Miks Pēterhens-PētersonsPar spīti skeptiķiem, "Cardinals'' ir tikuši tālāk, nekā lielākā daļa fanu un ekspertu gaidīja. Tam par pamatu bijis negaidītais progress aizsardzībā un spēlē pa zemi, kamēr, pateicoties Vorneram un Ficdžeraldam, spēle pa gaisu ir, kā vienmēr, bijusi augstā līmenī. Arī no "Eagles" daudzi negaidīja tik labu spēli, zinot, ka sezonas laikā tai ir bijuši melnie periodi. Pašlaik abas komandas izskatās līdzvērtīgas, bet priekšroku gribas dot "Eagles", jo tās aizsardzība tomēr, šķiet, ir nedaudz spēcīgāka un arī uzbrukums ir bijis apmierinošs. Paredzu sīvu maču, kura iznākums izšķirsies pēdējās ceturtdaļas beigās.

Izmantotie resursi:
nfl.com

  +2 [+] [-]

, 2009-01-18 15:47, pirms 15 gadiem
es neuzminēju autoru
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +9 [+] [-]

, 2009-01-18 15:58, pirms 15 gadiem
Ja arī kaut ko sanāk nokopēt, tad tie ir ASV sporta apskatnieki, kuru rakstīšanas stilu un virsrakstu izvēles principus ļoti cienu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2009-01-18 16:01, pirms 15 gadiem
uhhh, domāju, ka eagles aizsardzībai būs lielas problēmas pret cards uzbrukumu un lai arī jim johnson ir viens no labākajiem savā amatā, tomēr ne jau katrā izspēlē viņa blitz'i būs sekmīgi, kas noteikti, ka dos warner'am izspēļu iespējas ar saviem wr.
katrā ziņā kaut kā liekas, ka cards šovakar uzvarēs šajā duelī.

  +1 [+] [-]

, 2009-01-18 16:08, pirms 15 gadiem
Tas šķiet pārāk nereāli redzēt Cards SB finālā, kur nu vēl, ja viņi arī uzvarēs. Bet kaut kas līdzīgs Giants jau izdevās, būtu jauki, ja atkal kāda negaidīta komanda spētu pacelt Lombardi balvu virs savām galvām.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2009-01-18 16:46, pirms 15 gadiem
Lai put spalvas un cērt knābji kad laukuma ir Noviks Jaanis..
WTF ? Tas nav Novika raksts

  +1 [+] [-]

, 2009-01-18 16:47, pirms 15 gadiem
Mixes rakstīja: Tas šķiet pārāk nereāli redzēt Cards SB finālā, kur nu vēl, ja viņi arī uzvarēs. Bet kaut kas līdzīgs Giants jau izdevās, būtu jauki, ja atkal kāda negaidīta komanda spētu pacelt Lombardi balvu virs savām galvām.
man gan kaut kā tas nešķiet nereāli. kā nekā nfl viss ir iespējams
jo domāju, ka nebija daudz tādu kuri pirms sezonas domāja, ka tik tālu netiks ne pats, ne colts, ne giants, ne chargers, ne arī tie paši titans!?

     [+] [-]

, 2009-01-18 17:04, pirms 15 gadiem
Labrēt pastītos ja būtu kur..

  -3 [+] [-]

, 2009-01-18 17:31, pirms 15 gadiem
sviests

  -3 [+] [-]

, 2009-01-18 17:57, pirms 15 gadiem
Lai put knaabji un ceert spaarni, man vienalga pofig, kas speelees superbowlaa. Labaak lai par to raksta ASV sporta apskatnieki, un pashi par to arii lasa, rijot pateiciibas tiitaru...

     [+] [-]

, 2009-01-18 18:44, pirms 15 gadiem
FinnHarp rakstīja: Lai put knaabji un ceert spaarni, man vienalga pofig, kas speelees superbowlaa. Labaak lai par to raksta ASV sporta apskatnieki, un pashi par to arii lasa, rijot pateiciibas tiitaru...
Kas tad nu, vēl palikusi padomju laiku fobija no Lielajiem rietumiem un pūstošā kapitālisma tā laika propagandas dēļ?

  -1 [+] [-]

, 2009-01-18 18:59, pirms 15 gadiem
Plaš un intresants viedoklis eksperta Miņina izpildījumā.

  +1 [+] [-]

, 2009-01-18 23:13, pirms 15 gadiem
kamooon, es pilnībā nesaprotu kāpēc eagles fitcdžeraldu mēģina nosegt ar vienu aizsargu?!
viņi gandrīz vai paši sevi padara par izsmieklu.

  -1 [+] [-]

, 2009-01-18 23:14, pirms 15 gadiem
anbelīvebl

  +1 [+] [-]

, 2009-01-19 00:37, pirms 15 gadiem
paliek nedaudz interesantāk. Maknābis sāk knābāt.

cerams ARI noturēs.

     [+] [-]

, 2009-01-19 00:43, pirms 15 gadiem
Ficdžeralds atkal redzams tikai vienā puslaikā...

  -1 [+] [-]

, 2009-01-19 00:58, pirms 15 gadiem
Viesturs Lācis rakstīja: Ficdžeralds atkal redzams tikai vienā puslaikā...
tu gaidīji vēl 3 TD?

  +1 [+] [-]

, 2009-01-19 01:02, pirms 15 gadiem
glīts draivs sanāca. man patika.

     [+] [-]

, 2009-01-19 01:02, pirms 15 gadiem
tomēr izvilks laikam

baigi labais mačs

  +3 [+] [-]

, 2009-01-19 01:16, pirms 15 gadiem
jā, spēle tāda visai nervus kutinoša. tā jau vien likās pārtraukumā, ka viss tik viegli nebeigsies.
bet nu cards uzbrukums ir vienkārši nāvīgs vismaz pagaidām šajos playoffos. taisni vai prieks un bauda skatīties.

     [+] [-]

, 2009-01-19 01:22, pirms 15 gadiem
nu skaisti, skaisti. Arizona šajos PO spēlē tā, ka nevar nepatikt.

SB noteikti būšu par viņiem. vienalga, kas būs pretī.

     [+] [-]

, 2009-01-19 01:24, pirms 15 gadiem
Atkal Cards pārsteidz!! Kas to būtu gaidījis, ka šie tiks līdz SB?

  -1 [+] [-]

, 2009-01-19 01:24, pirms 15 gadiem
žēl ka Eagles netika ,nekas tagad jācer uz Steelers uzvaru!

     [+] [-]

, 2009-01-19 11:57, pirms 15 gadiem
Tulkojiet kā griebiet, bet latviski running back nav pussargs.

qb - saspēles vadītājs
wr - malējais uzbrucējs
rb - centra uzbrucējēs, skrējējs, whatever, bet ne pussargs
ol - bloķētāji

     [+] [-]

, 2009-01-19 12:31, pirms 15 gadiem
sd90022 rakstīja: Tulkojiet kā griebiet, bet latviski running back nav pussargs.

qb - saspēles vadītājs
wr - malējais uzbrucējs
rb - centra uzbrucējēs, skrējējs, whatever, bet ne pussargs
ol - bloķētāji
šī tēma aiziet pie katra raksta par NFL, bet vispār jau jāpiekrīt - "sargs" skan kaut kā jocīgi. ja gribās normālā futbola terminoloģiju pārņemt, tad jāsauc par "atvilkto uzbrucēju"