Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas čempionātā "Dice Chess" jauni uzvarētāji

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas čempionātā "Dice Chess" jauni uzvarētāji
Foto: Latvijas Šaha federācija.

Viesnīcā "Park Inn by Radisson Riga Valdemara" notikušajā otrajā Latvijas čempionātā metamo kauliņu šahā par jaunajiem Latvijas "Dice Chess" čempioniem kļuvuši Roberts Hops un Jekaterina Hlopkova.

Visiem "Dice Chess" entuziastiem par prieku, Latvijas čempionāts atgriezās pēc trīs gadu pārtraukuma, kas bija saistīts ar "Covid-19" ierobežojumiem. Latvijas vēsturē pirmajā čempionātā 2020.gadā uzvarēja federācijas prezidents Vladimirs Svešņikovs un Anda Krauze. Šogad abiem čempionu pilnvaras nācās nolikt, dodot vietu citiem.

Turnīra balvu fonds bija 1500 eiro, no kuriem pirmo trīs vietu ieguvēji ieguva attiecīgi 250 eiro, 170 eiro un 150 eiro. Čempionāts pulcēja 83 dalībniekus, pārsvarā jauniešus un bērnus. Norises vieta bija rūpīgi izvēlēta, lai būtu plaša, moderna un labi izgaismota zāle. Tur bija jāaizvada 9 dubultās kārtas (divas partijas ar katru pretinieku, kopā 18 partijas) ar laika kontroli 5 minūtes + 5 sekundes gājienam.

Ļoti aizraujošajās sacensībās un draudzīgajā atmosfērā par čempionu kļuva 14 gadus jaunais Rīgas Šaha skolas audzēknis Roberts Hops, kurš 18 partijās ieguva savam vecumam identisku punktu skaitu – 14. Tikpat daudz punktus ieguva arī Ernests Treimanis, kuram šoreiz sudraba medaļa, bet trešais ar 13 punktiem finišēja Vsevolods Ščadilovs. Dāmu vērtējumā labākā bija Jekaterina Hlopkova, kurai 12 punkti un augstā ceturtā vieta kopvērtējumā. Pavisam čempionātā startēja 16 daiļā dzimuma pārstāves.

Izmantotie resursi:
Latvijas Šaha Federācija