Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Rodrigezs atzinies dopinga lietošanā

Andrejs Siliņš

Rodrigezs atzinies dopinga lietošanā
Alekss Rodrigezs ESPN televīzijas raidījumā atklāj savus pagātnes grēkus
Foto: AP

Pasaules visu laiku bagātākais sportists dominikāņu beisbolists Alekss Rodrigezs, kurš pārstāv Ņujorkas "Yankees" klubu, atzinies, ka laika posmā no 2001. līdz 2003. gadam, spēlējot Teksasas "Rangers" rindās, lietojis steroīdus.

33 gadus vecais beisbolists karjeru uzsāka 1994. gadā, kad parakstīja līgumu ar Sietlas "Manners", bet pēc 2000. gada sezonas kļuva par brīvo aģentu. Teksasas "Rangers" nolīga Rodrigezu, padarot par visu laiku bagātāko sportistu pasaulē - nākamo desmit sezonu laikā sportistam bija jānopelna 252 miljoni dolāru, kas bija par 63 miljoniem lielāks līgums nekā otrs lielākais sporta vēsturē.

Pēc 2003. gada sezonas Rodrigezs tika atzīts par Major League Baseball (MLB) sezonas vērtīgāko spēlētāju. Tiesa, "Rangers", neskatoties uz spēlētāja panākumiem, izlika Rodrigezu tirgū ar vēlmi aizmainīt. Darījumu izdevās sarunār ar Bostonas "Red Sox", tomēr Spēlētāju Asociācija aizliedza to veikt. Gadu vēlāk gan izdevās aizmainīt Rodrigezu uz "Yankees".

Šī gada 7. februārī "Sports Ilustrated" publicēja materiālu par to, ka laika posmā no 2001. līdz 2003. gadam Rodrigezs lietojis neatļautos preperātus. Naktī uz šodien Rodrigezs, kurš sākotnēji noliedza savu pārkāpumu, paziņoja, ka patiešām lietojis steroīdus. "Tā nav neviena cita vaina. Tā ir mana vaina un ļoti nožēloju to," intervijā ESPN sacīja pats spēlētājs.

"Kad ierados Teksasā 2001. gadā, jutu milzīgu spiedienu. Jutos it kā visa pasaule būtu uz maniem pleciem un man ir jārāda augstākā līmeņa sniegums katru dienu," Rodrigezs steroīdu lietošanu paskaidro ar spiedienu, ko radījusi pasaules sporta všturē lielākā līguma parakstīšana. "Tā kā biju parakstījis ārkārtīgi milzīgu līgumu, jutu, ka man vajag kādu palīdzību, lai paceltu savu spēli nākamajā līmenī."

"Toreiz biju jauns, stulbs un naivs. Gribēju pierādīt ikvienam, ka esmu vērts saukties par vienu no visu laiku izcilākajiem beisbolistiem. Es lietoju neatļautus preperātus. Par to man tagad ir ļoti žēl," turpināja spēlētājs, kurš palīglīdzekļus pārstājis lietot 2003. gadā pēc pavasara treniņnometnē gūtā savainojuma.

Rodrigezam gan netiks piešķirts nekāds sods, taču tiks veikta izmeklēšana, lai noskaidrotu, no kādiem avotiem spēlētājs ieguvis neatļautos preperātus, jo, kā zināms, izplatītājiem draud lielāks sods, nekā lietotājiem.

2007. gadā pēc iepriekšējā līguma beigām Rodrigezs noslēdza jaunu līgumu ar Ņujorkas klubu uz vēl desmit sezonām par vēl lielāku summu - 275 miljoniem dolāru ar iespēju kontu papildināt ar vēl vairākiem desmitiem miljonu, pārspējot kluba rekordus. Kopumā savas karjeras laikā no 1996. gada līdz 2008. gadam Rodrigezs nopelnījis 197 431 586 dolāru.

Izmantotie resursi:
Sports Ilustated
ESPN
chicagotribune.com

  -2 [+] [-]

, 2009-02-10 11:39, pirms 15 gadiem
Likt atmaksāt visu nopelnīto un atdot godalgas!

  +2 [+] [-]

, 2009-02-10 11:44, pirms 15 gadiem
Tā normāli nogaidījis, kamēr atzinās

     [+] [-]

, 2009-02-10 11:50, pirms 15 gadiem
Žēl, bet kā Barry Bonds savulaik teica visi beisbolisti lieto.

     [+] [-]

, 2009-02-10 11:54, pirms 15 gadiem
mc_zakjis rakstīja: Žēl, bet kā Barry Bonds savulaik teica visi beisbolisti lieto.
Viņš pats jau pirmām kārtām.

Īstenībā Beisbols ir tāds sporta veids, kur, lai kāds izceltos (te nav pat runa par - "kļūt par zvaigzni") vajag vai nu fenomenālu talantu vai "papildlīdzekļus".

     [+] [-]

, 2009-02-10 12:14, pirms 15 gadiem
tad jau Bekhems ir top 3 penošāko sportistu(EVER) sarakstā...Galaxy jau šim solīja 250 ļimonus, protams ar visiem bonusiem....a vel reklāmas līgumi...

     [+] [-]

, 2009-02-10 12:15, pirms 15 gadiem
Kārtējais trieciens beisbolam. A-Rods tika uzskatīts par sporta glābēju - tika uzskatīts "tīrs". Ar laiku viņš noteikti pārsitīts Bondsa rekordu (HR - svarīgāko), bet nu droši vien par visu laiku labāko viņu nekad vairs neuzskatīs...
Starp citu, šos testu rezultātus vajadzēja jau sen iznīcināt, bet pārējie 103 dopinga testu "caurkritēji" nav zināmi...

     [+] [-]

, 2009-02-10 12:42, pirms 15 gadiem
mc_zakjis rakstīja: Žēl, bet kā Barry Bonds savulaik teica visi beisbolisti lieto.
man liekas Bonds nav atzinies, lielo traci cita slavenība Canseco cēla .. principā ar beisbola rekordiem ir tāpat kā vieglatlētikā kur gozējas VDR un PSRS skrējēji un smagatlēti ..

ļoti interesanti ir salīdzināt beisbolistu foto - kā izskatās karjeras sākumā parasti džeki un pēc pāris gadiem muskuļu kalni .. kā vispār var iedomāties ka normāli uztrenēti, ja sezonā 162 spēles gandrīz bez brīvdienām?

     [+] [-]

, 2009-02-10 12:55, pirms 15 gadiem
Autor, saņemies...Mariners, ne Manners!

     [+] [-]

, 2009-02-10 13:05, pirms 15 gadiem
zigiss rakstīja: principā ar beisbola rekordiem ir tāpat kā vieglatlētikā kur gozējas VDR un PSRS skrējēji un smagatlēti ..
Ēm... šitam gan īsti piekrist nevaru. Paskaties statistikā - ļoti daudzi rekordi ir ar tik garu bārdu, ka jocīgi paliek, un tajos laikos par dopingu mūsdienu izpratnē neviens pat nedomāja. Nu, piemēram, RBI vienas sezonas rekords stāv no 1930. gada, un tas pat uz tā fona liekas samērā jauns. Jā, mainījusies spēle, bet tad tā arī vajag teikt, nevis uzreiz bezmaz vai novelt visu uz dopingu.

Drīzāk jau NFL derētu pievērst uzmanību - dažādos līmeņos runā, ka tur kā jau smagā sporta veidā zālīšu lietošana esot ierasta parādība. Interesē, kas iznāks no šitā: nbcsports.msnbc.com: Stubblefield gives NFL steroid names to feds -...

     [+] [-]

, 2009-02-16 11:03, pirms 15 gadiem
Rodrigezs steroīdu lietošanu paskaidro ar spiedienu, ko radījusi pasaules sporta všturē lielākā līguma parakstīšana. "Tā kā biju parakstījis ārkārtīgi milzīgu līgumu, jutu, ka man vajag kādu palīdzību, lai paceltu savu spēli nākamajā līmenī."

lol vienkārši... domā kāds ir tik stūlbs, lai uz šitiem batoniem uzķertos? Pats tu esi tik stūlbs! Līgums noslēgts, par ko tu uztraucies... 'jauztraucas par to ir pirms tam, vai būs kas tevi vispār grib. LOHS!