Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Filadelfijā un Baltimorā viss turpinās

Juris Miņins
Juris Miņins

Filadelfijā un Baltimorā viss turpinās
Devids Akerss
Foto: AP

Aizvadītajā naktī tika izspēlētas pēdējās Nacionālās Futbola Līgas (NFL) izslēgšanas turnīra "wild card" cīņas, kurās noskaidrojās kuras komandas turpinās cīnīties par Vinsa Lombardi kausu un tās būs Baltimoras "Ravens" un Filadelfijas "Eagles".

Baltimoras "Ravens" - Maiami "Dolphins"

Līgas TOP aizsardzība pret līgas šīs sezonas (un visas NFL vēstures) lielāko pārsteigumu..., bet izslēgšanas spēlēs vairs nevienu nepārsteigsi. Maiami tika sisti, grūsti, gāzti, bet kad viņiem tomēr izdevās piespēlēt, tad starp "Dolphins" spēlētājiem uzradās kāds "krauklis", kurš piespēli pārķēra!

Pirmā ceturtdaļa pagāja visai vienmuļā spēlē, kurā abas komandas apmainījās ar neveiksmīgām epizodēm ("Dolphins" - uzbrukumā, "Ravens" - aizsardzībā) un realizācijas sitieniem - Maiami rezultatīvs bija Dena Kārpenera 19 jardu brīvsitiens, bet Baltimoras labā 23 jardu tālu brīvsitienu realizēja Mets Stovers. Otrajā ceturtdaļā sākās iepriekš aprakstītais scenārijs - divas pārtvertas piespēles divās izspēlēs pēc kārtas, viena no kurām pārvērtās Eda Rīda piezemējumā, kurš pēc pārķertās bumbas "atgrieza" 64 jardus, bet puslaika izskaņā Stovers palielināja "Ravens" pārsvaru par vēl trim punktiem.

Nav zināms ko "Dolphins" treneris saviem "padotajiem" sacīja puslaika pārtraukumā, bet trešās ceturtdaļas sākumā izskatījās, ka pārtraukums tika pavadīts klusējot... . Pārķerta bumba, zaudēta bumba, atkal pārķerta bumba - tādas bija beigas visiem trim trešās ceturtdaļas uzbrukumiem Maiami komandas izpildījumā. Jāpiebilst, ka uzbrukumā, kurš pienācās baltimoriešiem pēc zaudētās bumbas, "Ravens" veica piezemējumu (Lerons Makkleins, astoņu jardu skrējiens) un pirms spēli noslēdzošas ceturtdaļas rezultāts uz tablo vēstīja 20:3 viesu, Baltimoras "Ravens", labā. Ceturtā ceturtdaļa sākās ar Maiami uzbrukumu, kurš vainagojās ar piezemējumu - Čads Peningtons atdeva divu jardu piespēli Ronijam Braunam, kurš arī ieskrēja ieskaites laukumā. Taču arī šeit neiztika bez "Ravens" pārākuma izrādīšanas - Dena Kārpentera papildus punkta gūšanas mēģinājums tika nobloķēts un "delfīni" šo uzbrukumu pabeidza vien ar sešiem punktiem, bet punktu šai spēlei pielika Baltimoras vienības saspēles vadītājs Džo Flako, kurš, spēlei tuvojoties beigām, veica piecus jardus tālu rezultatīvu skrējienu.

"Visu nedēļu pirms spēles mēs dzirdējām vienu - viņi nepieļauj kļūdas", pēc spēles sacīja "Ravens" aizsargs Rejs Lūiss, "bet mēs viņus piespēdām kļūdīties!" Savukārt mača varonis Eds Rīds savos izteikumos bija lakonisks: "Mēs braucam uz Tenesī! Satiksimies tur!" Bet zaudētāju komandas īpašnieks, Veins Huizenga, kurš jau drīzumā grib pārdot šo vienību sacīja: "Šī nebija labākā spēle, kādu man nācies redzēt, taču šī ir viena no labākajām sezonām manā mūžā!"

Filadelfijas "Eagles" - Minesotas "Vikings"

Šī spēle, kā jau daudzi eksperti un fani gaidīja, bija aizraujošāka un spilgtām uzbrukuma epizodēm bagātāka.

Pirmajā ceturtdaļā pie sešiem punktiem tika Filadelfijas "Eagles" furbolisti, kuri realizēja divus brīvsitienus. Vispirms Deivids Akress bumbu sita 43 jardus tālu, bet vēlāk realizēja 51 jardu tālu sitienu. Otajā ceturtdaļā lielisku 40 jardu tālu un rezultatīvu reidu veica "Vikings" zvaigzne Adrians Pītersons, tādējādi izvirzot "savējos" vadībā, taču viņu prieki bija īsi, jo vispirms vēl vienu brīvsitienu realizēja Akerss (31 jards), bet vēlāk Tarvarisa Džeksona piespēli pārtvēra vēl nesen savaiotais Asante Samjuels un pārvērta šo kļūdu piezemējumā un 6 zaudētos punktos. Uz sādu niotikumu pavērsienu minesotieši spēja atbildēt ar vēl vienu Pītersona skrējienu un puslaiks beidzās ar rezultātu 16:14 viesu, Filadelfijas "Eagles", labā.

Trešajā ceturtdaļā, lai arī bija vairākas spilgtas epizodes, punkti netika gūti, taču spēles pēdējā ceturksnī Filadelfijas "Eagles" palielināja savu pārsvaru vēl apr 10 punktiem. Vispirms pussargs Braiens Vestbrūks, pēc Donovana Makneba piespēles, veica 71 (!!!) jardus tālu un rezultatīvu piespēli, bet Devids Akerss realizēja savu ceturto brīvsitienu (45 jardi) šajā spēlē.

"Šī bija lieliska spēle", sacīja "Eagles" saspēles vadītājs Donovans Maknebs, "abas komandas spēlēja ar lielu vēlmi uzvarēt, enerģiski. Tādas spēles patīk visiem!" Braiens Vestbrūks pēc spēles gan atzīmēja paša Makneba nopelnus: "Viņš bija lielisks, viņš vienkārši "izvilka" spēlei viens pats, uz savas muguras. "Izvilka" tā kā tas būtu jādara saspēles vadītājam - superzvaigznei!"

Izmantotie resursi:
nfl.com

     [+] [-]

, 2009-01-05 14:14, pirms 15 gadiem
Teiksu isi un konkreti - zel, manas 2 milakas komandas izkrit, bet, ja godigi, to jau vareja gaidit.

  +1 [+] [-]

, 2009-01-05 14:14, pirms 15 gadiem
viper rakstīja: Teiksu isi un konkreti - zel, manas 2 milakas komandas izkrit, bet, ja godigi, to jau vareja gaidit.
"Manējās" gan turpina... abas...

     [+] [-]

, 2009-01-05 14:51, pirms 15 gadiem
Ravens aizsardība(ar Rīdu priekšgalā) vnk iznīcināja Dolphins.

Par otru spēli es gribētu teikt, ka Maknabs šoreiz deva lieliskas piespēles, pat AP nevarēja izvilkt komandu no šiem mēsliem

     [+] [-]

, 2009-01-05 15:40, pirms 15 gadiem
pēc vakardienas vēl vairāk esmu pārliecināts, ka Ravens spēlēs SB

     [+] [-]

, 2009-01-05 15:46, pirms 15 gadiem
Juris Miņins rakstīja: "Manējās" gan turpina... abas...
Pievienojos

     [+] [-]

, 2009-01-05 15:58, pirms 15 gadiem
danonkys rakstīja: Pievienojos
nekādi nesaprotu tad kāpēc tev ir favre packers krekliņā iekš logo.

     [+] [-]

, 2009-01-05 16:42, pirms 15 gadiem
modests rakstīja: pēc vakardienas vēl vairāk esmu pārliecināts, ka Ravens spēlēs SB
Ar tādu uzbrukumu? Ja nekas neuzlabosies uzbrukumā, mačus ar pliku aizsardzību uzvarēt būs grūti. Pagaidām domāju, ka TEN uzvarēs. Tīri tāpēc, ka BAL pat pret MIA bija gandrīz nevarīgi uzbrukumā. Pret spēcīgo TEN aizsardzību būs vēl grūtāk. Un nedomāju, ka, redzot MIA kļūdas, TEN atkārtos to pašu katastrofu. Būt pārliecinātam par Ravens atrašanos SB ir diezgan nepārdomāti. Cik labi bija Ravens aizsardzībā, tik slikti bija MIA uzbrukumā - mača atslēga. Pret labākām komandām BAL ne tuvu tik viegli nebūs.

     [+] [-]

, 2009-01-05 17:13, pirms 15 gadiem
Tieši tā Mixes, manuprāt, finālā būs Titans-Giants/Eagles, es tiešām ticu, ka Eagles pārvarēs 'milžu' barjeru. Esmu apmierināts ar aizsardzību, izdarījam labu spiedienu uz Džeksonu. Vestbrūka 71 jardu rašings bija vnk konfekte, derētu vēlreiz noskatīties, cik labus blokus salika, lai Vestbrūks netraucēti varētu nogādāt bumbu tur kur vajag Akerss arī malacis, esmu apmierināts

     [+] [-]

, 2009-01-05 18:07, pirms 15 gadiem
Eagles pret Vikings bija tiešām skaista spēle. Abas komandas lieliski spēlēja gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Vikingu QB Džeksons nebija pat sliktāks par McNabb. Šķiet, ka abas komandas spēlēja gandrīz vienādi, tikai Vikingus brīžiem iegāza speacial team, un Eagles ļoti palīdzēja Samuela TD. Lai gan gribēju, ka ērgļi uzvar, beigās bija pat žēl par to slikto snapu, kur vikingi pazaudēja bumbu (līdz ar to arī spēli..) Patika, ka vikingu treneri neatlaidīgi izmantoja Pītersonu.. Lai gan ļoti bieži viņš pazaudēja jardus, tas atmaksājās ar tiem dažiem TD skrējieniem.

     [+] [-]

, 2009-01-05 18:16, pirms 15 gadiem
Mixes rakstīja: Ar tādu uzbrukumu? Ja nekas neuzlabosies uzbrukumā, mačus ar pliku aizsardzību uzvarēt būs grūti. Pagaidām domāju, ka TEN uzvarēs. Tīri tāpēc, ka BAL pat pret MIA bija gandrīz nevarīgi uzbrukumā. Pret spēcīgo TEN aizsardzību būs vēl grūtāk. Un nedomāju, ka, redzot MIA kļūdas, TEN atkārtos to pašu katastrofu. Būt pārliecinātam par Ravens atrašanos SB ir diezgan nepārdomāti. Cik labi bija Ravens aizsardzībā, tik slikti bija MIA uzbrukumā - mača atslēga. Pret labākām komandām BAL ne tuvu tik viegli nebūs.
piekrītu - tik viegli nebūs, bet BAL būs SB.

     [+] [-]

, 2009-01-05 18:40, pirms 15 gadiem
ffwrd rakstīja: nekādi nesaprotu tad kāpēc tev ir favre packers krekliņā iekš logo.
Ja man patīk Fāvrs, tad nevaru fanot par "Ravens" un "Eagles"?

     [+] [-]

, 2009-01-05 18:49, pirms 15 gadiem
danonkys rakstīja: Ja man patīk Fāvrs, tad nevaru fanot par "Ravens" un "Eagles"?
Izskatās, ka tev patīk ''putnu'' komandas. Kā ar ''Seahawks'' un ''Cardinals''?

     [+] [-]

, 2009-01-05 20:31, pirms 15 gadiem
Aizmirsu pieminēt, ka man ļoti uzjautrināja tie skati, kā Ravens aizsardzības spēlētāji vnk dauzīja Dolphins spēlētājus, vnk brutāli

     [+] [-]

, 2009-01-05 23:10, pirms 15 gadiem
Mixes rakstīja: Izskatās, ka tev patīk ''putnu'' komandas. Kā ar ''Seahawks'' un ''Cardinals''?
Falcons arī
Nē, nē, manas komadas ir - "Ravens", "Sains", "Jets" un "Chargers".