Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

"Kraukļi" apciemo "delfīnus" un "mežakaķi"

"Kraukļi" apciemo "delfīnus" un "mežakaķi"
Čads Peningtons (Maiami "Dolphins") un
Eds Rīds (Baltimoras "Ravens").
Foto: AFP

Nacionālās Futbola līgas (NFL) izslēgšanas spēļu pirmās jeb "wild card" kārtas otrā diena sāksies šovakar 20:00 pēc Latvijas laika, kad Maiami stadionā savā starpā sacensību uzsāks vietējā "Dolphins" un Baltimoras "Ravens" amerikāņu futbola komandas.

Abas komandas šosezon ir pārsteigušas ar negaidīti labo sniegumu. Protams, pirmkārt jau runa ir par Maiami, kas pērn izcīnīja vienu uzvaru sešpadsmit spēlēs un to pašu pār citu lejasgala komandu... jā, tieši tā - Baltimoras "Ravens". Pat leģendārā futbola speciālista Bila Pārsela nolīgšana par komandas vadītāju nesolīja tūlītējus panākumus. Tomēr "Tuncis" (Pārsela iesauka. - aut.) acīmredzot zināja, ko dara. Uzreiz pēc iecelšanas amatā nomainījis lielāko daļu komandas personāla un "pievācis" Ņujorkas "Jets" atlaisto saspēles vadītāju Čadu Peningtonu, kā arī virkni citu futbolistu, Pārsels padarījis Maiami par spēku, ar ko nopietni jārēķinās ja ne visiem, tad gandrīz visiem konkurentiem. Arī Baltimoras "Ravens" pēc pērnās sezonas, sevišķi jau tādēļ, ka komandā netika veikts sevišķi daudz izmaiņu, nelikās spējīgi atrasties tur, kur tie atrodas tagad. Tomēr abas komandas 16 spēlēs guvušas 11 uzvaras, un abas, it sevišķi "Ravens", tiek dēvētas par pretiniekiem, ar ko "play-off" nevēlas tikties neviens.

Baltimoras komanda ar debitanta Džo Flako ienākšanu sākusi lēnām lauzt par sevi izveidojušos priekšstatu kā par komandu, kuras uzbrukuma veiksme pārsvarā atkarīga no pussargu snieguma (tik un tā AFC līderi uzbrukumos pa zemi!), jo Flako rādījis atzīstamu sniegumu, turklāt, kas nav mazsvarīgi, tieši izbraukuma spēlēs jaunajam saspēles vadītājam veicies ļoti labi. Flako diez vai pārspēs Meta Raiena vakarnakts zaudējumā pret "Cardinals" uzstādīto debitantu "play-off" rekordu precīzo piespēļu ziņā (26), tomēr arī Atlantas lielo uzticēšanos Raienam, kurš spēli sāka ar piespēli pretiniekam, pirms cīņas neparedzēja daudzi. Tomēr Baltimoras lielākais drauds pretiniekiem laikam gan ir un paliek komandas aizsardzība - viens pats Eds Rīds, NFL līderis pārtvertajās bumbās, ir ko vērts. Tāpat komentārus neprasa arī nu jau desmitkārtējais "Pro Bowl" dalībnieks Rejs Lūiss, kam gan laikam nav bail stāties aci pret aci ne ar ko. Starp citu, abas minētās zvaigznes savulaik beigušas Maiami universitāti.

Maiami uzbrukuma atpazīstamākais pienesums NFL šosezon ir "Wildcat" uzbrukuma shēma, ko nereti pielieto NCAA čempionātā, bet augstākajā līmenī popularitāti līdz šim nebija ieguvusi. Šis pārdrošais plāns (aptuvens izteiciena "wildcat scheme" tulkojums. - aut.), kad saspēles vadītājs nevis piespēlē bumbu citiem, bet nereti pats skrien ķert tālas piespēles, sezonas ievadā šokēja Jaunanglijas "Patriots" un piesaistīja tādu uzmanību, ka to sezonas gaitā izmēģināja vēl vairākas komandas. Tomēr ar šādu nestandarta risinājumu vien kalnus negāzt, un Maiami pietiekami veicies arī ar tradicionālajiem uzbrukuma ieročiem - lielisks šosezon bijis "Jets" nederīgais Peningtons, kurš nesen pelnīti saņēma balvu par gada atgriešanos elitē - kā nekā pat bez augstas klases uzbrucējiem sasniegts ļoti atzīstams piespēlētāja reitings (97.4). Komandas uzbrucēji kļūdās reti - bumba zaudēta tikai 13 reižu, kas noteikti būs izaicinājums Baltimoras aizsargiem. Arī pussargs Ronijs Brauns devis zināmu artavu panākumos, ļaujot Maiami šajā statistikas rādītājā būt vienpadsmitajiem līgā. Arī aizsardzībā trūkst tādu spēlētāju "ar vārdu", kādi ir Baltimorai (izņemot varbūt Džouiju Porteru), tomēr tas nenozīmē, ka viņiem nav pa spēkam piespiest pretinieku kļūdīties - ja reiz pat Bretam Fāvram pirms nedēļas netrūka galvassāpju... Tiesa, pret piespēlēm Maiami kopumā nav klājies diez ko labi - tikai 25. vieta NFL.

Interesanti, ka ekspertu viedokļi šoreiz sadalījušies "pa frakcijām" - abi eSports.lv autori vairāk tic Baltimoras uzvarai, kamēr līdzjutēji priekšroku atdod Maiami komandai.

EkspertsPrognozeKādēļ?
Viesturs LācisSava laukuma priekšrocības pirmajās divās "play-off" spēlēs spēlēja nozīmīgu lomu. Tomēr Baltimora reiz jau šosezon uzveica Maiami viņu laukumā, veiksmīgi "atkožot" gan "Wildcat", gan Maiami uzbrukumu kopumā. Apsverot spēku samērus visās līnijās, arī šoreiz gribētos atdot priekšroku viesiem, kam ir pa spēkam apturēt gan pussargus, gan uzbrucējus, kā arī presingot Peningtonu, un pat ar iespējamajiem Pārsela padomiem Maiami būs mazliet par maz. Mazliet gan satrauc tas, cik gatavs spēlei būs Rīds, kuru nomoka savainojums.
Juris MiņinsAbām komandām šī sezona ir izvērtusies krietni veiksmīgāk, nekā pašas bija gaidījušas. Taču tāpēc spēlētāji netaisās tagad sākt atpūsties... viņiem gribas vēl. Baltimoras aizsardzība komentārus neprasa, taču uzbrukumā, lai uzvarētu šīsdienas spēli, viņiem jābūt agresīvākiem. Agresīvākiem un precīziem. Tāpat nedrīkst ļaut pretiniekiem izdarīt spiedienu uz saspēles vadītāju Džo Flako, kuram, kā jau debitantam, tas var izrādīties izšķirošais moments. Maiami savukārt ir jāmēģina "spiest" tieši uz Flako, jāmēģina izmantot savus balsta uzbrucējus un, kas galvenais, uzbrukumā nevajag aizrauties ar riskantām piespēlēm. Baltimora to nepiedod.
Kaspars DreiblatsDaudzi uzskata, ka šajā spēlē uzvarēs Baltimoras aizsardzība ar Edu Rīdu, Reju Lūisu un Terelu Sagsu priekšgalā, kas jau visas sezonas garumā izcēlusies ar nestandarta formācijām un, kas vissvarīgāk, ar pretinieka maldināšanu izspēļu laikā. Tad kāpēc Maiami? Tādēļ, ka šīs spēles uzvarētājs būs atkarīgs no izcīnītā uzbrukuma laika, un šajā gadījumā, lai cik iespaidīgāka ir Baltimoras aizsardzība pār Maiami, uzbrukumā spēcīgāki ir "Dolphins" spēlētāji, jo "Ravens" jau regulārās sezonas laikā lieki neriskēja izmantot Džo Flako pie sarežģītu shēmu izspēlēšanas (vēl mazāk "play-off") un vairāk paļāvās uz pussargu un aizsargu rezultatīvo(!) spēli, kas arī nodrošināja Baltimoras nokļūšanu izslēgšanas spēlēs. Tāpat Baltimoras uzbrucēji pēdējās spēlēs netiek galā ar sava saspēles vadītāja aizsardzību. Es paļaujos uz to, ka izslēgšanas spēļu laikā progresēs Maiami aizsardzība (statistika to pierāda), kā rezultātā tiks iegūts lielāks uzbrukuma laiks. Un, kas ilgāk un vairāk uzbrūk, tam lielākas iespējas uzvarēt.
Miks Pēterhens-PētersonsBaltimora uzsāk "play-off" pēc veiksmīga regulārās sezonas nobeiguma, taču pretī nāk visaugstāk izsētā AFC "wild card" komanda no Maiami. "Ravens" izceļas ar spēcīgu aizsardzību un labu spēli uzbrukumā pa zemi. ''Dolphins'' izceļas ar radošu uzbrukumu, "Wildcat" shēmu un labu spēli pa gaisu, tajā pašā laikā arī aizsardzība ir solīda. Dolphins pusē liek nosliekties pretinieku pirmgadnieks saspēles vadītājs Džo Flako. ''Dolphins'' sastāvā lielisku sezonu aizvadījis viņu saspēles vadītājs Čads Peningtons, kamēr Flako nav tas labākais bumbas metējs un pieredzes trūkums play-off fāzē ir liels mīnuss. ''Ravens'' gan ir slaveni ar to, ka spēj uzvarēt spēles, gūstot maz punktu, un, visticamāk, rezultatīva nebūs arī šī spēle, taču Maiami nestandarta uzbrukums varētu uzvarēt šo cīņu ar minimālu pārsvaru.

Izmantotie resursi:
nfl.com
faniq.com

1 2 3 73 komentāri

  +6 [+] [-]

, 2009-01-04 13:02, pirms 15 gadiem
Opā,domāju ka pavisam cits autors

  +2 [+] [-]

, 2009-01-04 13:06, pirms 15 gadiem
un kur tad Māra vardes, gazeles, priedes, kukurūzas, bifeļi, dinozauri, Leonas un citi iztēles objekti?

  +3 [+] [-]

, 2009-01-04 13:07, pirms 15 gadiem
Es ar visām četrām par Reiveniem!

     [+] [-]

, 2009-01-04 13:17, pirms 15 gadiem
danonkys rakstīja: Es ar visām četrām par Reiveniem!
Ar visam cetram par Majami! Paredzu vinu zaudejumu, tacu loti, loti ceru, ka kludos!

     [+] [-]

, 2009-01-04 13:42, pirms 15 gadiem
Es par to, lai pēc spēles visi Maiami spēlētāji ir dzīvi... pēc "Ravens" aizsardzības (pieļauju, ka PO viņi spēlēs krieti koncentrētāk un asāk).

     [+] [-]

, 2009-01-04 13:47, pirms 15 gadiem
tā wildcat izspele delfiniem ir laba

  +1 [+] [-]

, 2009-01-04 13:52, pirms 15 gadiem
Manuprāt, Ravens paņems uzvaru, t.i. aizsardzība vinnēs, tā pat kā tas jau tikai izdarīt sezonas savstarpējā spēlē pret Miami. Bet Titans viņiem (pat abām komandām) neuzvarēt, to jau es tagad varu pateikt Tā kā iespējams šī viņiem būs pēdējā uzvara šosezon. Kopumā vispār ceru, ka Dolphins vinnēs, jo vairāk simpatizē tieši šī komanda.

     [+] [-]

, 2009-01-04 15:22, pirms 15 gadiem
O, čau viper
20:00 iet pa NASN, nevaru sagaidīt.
Ja Rīds dabūs kādu pārtvērienu, apčurāšos no laimes
Mans mīļlākais aizsargs NFL
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-01-04 15:40, pirms 15 gadiem
danonkys rakstīja: O, čau viper
20:00 iet pa NASN, nevaru sagaidīt.
Ja Rīds dabūs kādu pārtvērienu, apčurāšos no laimes
Mans mīļlākais aizsargs NFL
Cau cau Dano! Domaju, ka macs bus lidzigs, un, visticamak, uzvares Ravens, tacu uzskatu, ka cina bus diezgan lidziga. Ja nedaudz paveiksies, un uzbrukuma nekludisimies, mana milaka komanda var uzvaret saja divcina.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-01-04 19:41, pirms 15 gadiem
ravens aizsardzību vērot šogad ir tīrākā bauda. un vēl jo interesantāk to būs vērot pret miami wildcat izspēlēm.

  +1 [+] [-]

, 2009-01-04 19:58, pirms 15 gadiem
shamanis29 rakstīja: Manuprāt, Ravens paņems uzvaru, t.i. aizsardzība vinnēs, tā pat kā tas jau tikai izdarīt sezonas savstarpējā spēlē pret Miami. Bet Titans viņiem (pat abām komandām) neuzvarēt, to jau es tagad varu pateikt Tā kā iespējams šī viņiem būs pēdējā uzvara šosezon. Kopumā vispār ceru, ka Dolphins vinnēs, jo vairāk simpatizē tieši šī komanda.
Daudziem ir radies iespaids ka Titans ir ļoti spēcīga komanda ko ne Ravens ne Dolphins var uzveikt, bet tas ir maldīgs priekšstats. Titans ir viens no vieglākajiem kalendāriem NFL. Titans ir zaudējuši Coltiem, Hjustonas Texans un NY Jets, bet uzvarējuši Minesotas Vikings (Adrians Petersons šajā spēlē parādīja ļoti sliktu sniegumu, kas bija galvenais zaudējuma iemesls) Baltimoras Ravens (Ravens QB aizvadīja manuprāt sliktāko spēli sezonā) Indianapolisas Colts (Colts taisīja pārāk daudz penaltijus kas viņiem maksāja dārgi) Green Bay Packers (Titans RB LenDales Whites pārsteida visus ar savu lielisko sniegumu) un Pitsburgas Steelers (Titans nospēlēja vnk lieliski pret šo spēli nav iebildumi) pārējās uzvaras bija pret komandām kuras neizcīnīja 5 uzvaras. Daudzās spēlēs Titans uzvaru izcīnīja ar veiksmes palīdzību, es zinu ka bez veiksmes sportā nevar uzvarēt, bet veiksme nevar vilkties visu laiku.

     [+] [-]

, 2009-01-04 20:04, pirms 15 gadiem
Titans toč ir daudz ņemamāks pretinieks nekā Steelers.

     [+] [-]

, 2009-01-04 20:06, pirms 15 gadiem
Uldi, cik spēles Titans tu vispār redzēji?! Es kā fans skatījos visas, un nekādu ''veiksmi'' neredzēju. Ja tu to sauc par veiksmi, tad Titans neveiksmīgi zaudēja gan Texans, gan Ravens. Un man patīk kā tev ir attaisnojums gandrīz katrai Titans uzvarai, diezgan smieklīgi pamatojumi Zini, kāpēc Pītersons un Flako aizvadīja tik sliktus mačus? Jo labi nospēlēja Titans aizsardzība. Un ne jau pārliecinošas uzvaras tikai liecina par spēku. Ir jāmāk uzvarēt arī ''nesmuki'', kā to izdarīja SD vakar pret IND sīvā mačā. Un arī pret vājām komandām jāprot uzvarēt, daudzām spēcīgām komandām tas dažkārt šosezon neizdevās. Pēdējā zaude pret Colts bija likumsakarīga, ja tu spēlē ar rezervistiem un tev nekas vairs nav vajadzīgs no spēles. Spēle pret Steelers diezgan labi parādīja uz ko Titans ir spējīgi.

     [+] [-]

, 2009-01-04 20:08, pirms 15 gadiem
modests rakstīja: Titans toč ir daudz ņemamāks pretinieks nekā Steelers.
Negribu tagad zīlēt, bet grūti iedomāties, kā Titans var būt ņemamāks pretinieks, ja Titans pārliecinoši uzvarēja Steelers reg. sezonas pirmspēdējā nedēļā...

     [+] [-]

, 2009-01-04 20:10, pirms 15 gadiem
Pat NFL.com eksperti neticēja Titans panākumiem, bet beigās arī viņi atzina, ka viņu šaubām nav bijis pamata. Nezin kas vēl komandai jāizdara, lai pārliecinātu neticētājus, pat ar SB uzvaru laikam nepietiktu!

     [+] [-]

, 2009-01-04 20:19, pirms 15 gadiem
Mixes rakstīja: Pat NFL.com eksperti neticēja Titans panākumiem, bet beigās arī viņi atzina, ka viņu šaubām nav bijis pamata. Nezin kas vēl komandai jāizdara, lai pārliecinātu neticētājus, pat ar SB uzvaru laikam nepietiktu!
Ar SB uzvaru pietiks

     [+] [-]

, 2009-01-04 20:40, pirms 15 gadiem
Nu kādi iespaidi pēc 1. ceturtdaļas (3:3)?

     [+] [-]

, 2009-01-04 20:43, pirms 15 gadiem
Man būtu kādi iespaidi, ja es varētu atrast kādu strīmu. Tikko gan atvēru manuāli to Brewscrew TVAntos...

     [+] [-]

, 2009-01-04 20:46, pirms 15 gadiem
ļoti droši abas komandas cenšas nospēlēt, nekāda lieka riska, jo kļūdīties šādā spēlē, protams, ka neviens negrib, hehe.

     [+] [-]

, 2009-01-04 20:47, pirms 15 gadiem
Mixes rakstīja: Man būtu kādi iespaidi, ja es varētu atrast kādu strīmu. Tikko gan atvēru manuāli to Brewscrew TVAntos...
Man gan BrewCrew labi iet... tik sākumā gļukoja (līdz Maiami FG neko neredzēju [pašu FG arī])

     [+] [-]

, 2009-01-04 20:52, pirms 15 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Man gan BrewCrew labi iet... tik sākumā gļukoja (līdz Maiami FG neko neredzēju [pašu FG arī])
Tagad jau nostabilizējies kaut cik, lai gan tieši tagad atkal milzīga pauze nez kape iestājusies.

     [+] [-]

, 2009-01-04 21:00, pirms 15 gadiem
Tas tikai man vai BrewCrew tiešām beidzas nost?

     [+] [-]

, 2009-01-04 21:05, pirms 15 gadiem
Mixes rakstīja: Tas tikai man vai BrewCrew tiešām beidzas nost?
Man arī... un vairāk neviens cits strīms normāli neiet...

     [+] [-]

, 2009-01-04 21:09, pirms 15 gadiem
Un Rīds atkal padara savu darbiņu...

     [+] [-]

, 2009-01-04 21:13, pirms 15 gadiem
Rīds...
Labākais

     [+] [-]

, 2009-01-04 21:13, pirms 15 gadiem
Peningtons galīgi ne savā ādā, bet Ravens dara labu darbu izdarot spiedienu uz viņu.

     [+] [-]

, 2009-01-04 21:14, pirms 15 gadiem
Viesturs Lācis rakstīja: Un Rīds atkal padara savu darbiņu...
Un viens tagad staigā slapjām biksēm...

     [+] [-]

, 2009-01-04 21:15, pirms 15 gadiem
te var pamēģināt strīmot, moš labāk
ustream.tv: AmericaTV, Ustream.TV: Los Angeles

Create...

     [+] [-]

, 2009-01-04 21:16, pirms 15 gadiem
Rīda TD pagaidām vienīgais hailaits. savādāk diezgan vienmuļa spēle. aizsardzība dominē.

     [+] [-]

, 2009-01-04 21:17, pirms 15 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Un viens tagad staigā slapjām biksēm...
aha

     [+] [-]

, 2009-01-04 21:18, pirms 15 gadiem
ffwrd rakstīja: te var pamēģināt strīmot, moš labāk
http://www.ustream.tv/channel/americatv
Man tur arī vairāk ir bufferings (jā, buferu tur daudz... ) nekā pati spēle

     [+] [-]

, 2009-01-04 21:18, pirms 15 gadiem
nfl.com: Smith edges Sparano for AP Coach of Year

šis ir interesanti. es biju gaidījis, ka tomēr būs Sparano. kaut gan šodad daudzi treneri ir bijuši lieliski. Beličika 11-5 bez Breidija vien ir ko vērts.

     [+] [-]

, 2009-01-04 21:18, pirms 15 gadiem
danonkys rakstīja: aha
Tu labāk ej kaltē, nekā te smejies...
1 2 3 73 komentāri