Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Kas būs pēdējie veiksminieki?

Kas būs pēdējie veiksminieki?
Donovans Maknebs (Filadelfijas "Eagles") un
Adrians Pītersons (Minesotas "Vikings").
Foto: AFP

Ceturtajā un pēdējā Nacionālās Futbola Līgas (NFL) izslēgšanas spēļu "wild card" kārtas spēlē tiksies NFC konferences vienības Filadelfijas "Eagles" un Minesotas "Vikings". Spēles sākums 23:30 pēc Latvijas laika.

Abas vienības vēl nesen balansēja uz "būt vai nebūt izslēgšanas spēlēs" robežas, taču veiksmīgs sezonas noslēgums (Minesotai piecas uzvaras sešās spēlēs, Filadelfijai - četras no piecām) nodrošināja tām iespēju vismaz vienu spēli aizvadīt arī janvārī. Treknāko punktu sezonai pielika Filadelfija, kas sabradāja pagalam bāli spēlējošos Dalasas "Cowboys", kamēr Minesota tajā pašā laikā tikai ar viena punkta pārsvaru uzveica Ņujorkas "Giants" bezmaz vai otro sastāvu, tomēr izslēgšanas spēlēs viss atkal sākas ar rezultātu 0:0 un brīnumi notiek biežāk kā jebkad. Interesanti, ka "Vikings" komandai šonedēļ nācās lūgt biļešu tirdzniecības termiņa pagarinājumu, lai komandas spēli drīkstētu translēt vietējā televīzijā - acimredzot līdzjutējus, par spīti tam, ka komanda labu laiku nebija ieguvusi tiesības spēlēt "play-off" savā laukumā, atbaidīja aukstais laiks - Mineapolē šodien gaisa temperatūra ir -16 grādu, bet sajūtas esot pat kā -25 grādu temperatūrā... Nosalšana gan nevienam nedraud, jo "Metrodome" stadions ir apjumts.

Laukuma saimnieki tiesības cīnīties "play-off" izcīnīja kā NFC Ziemeļu divīzijas uzvarētāji ar 10 uzvarām 16 spēlēs. Tomēr Minesotas sniegums sezonas gaitā nav bijis stabils un pārliecinošs. Zinot, ka komandā spēlē pēc gūtajiem jardiem līgas labākais pussargs Adrians Pītersons (tikai 23 gadi!), nav ko brīnīties, ka komandas veiksme uzbrukumā lielākoties ir atkarīga no viņa. Saspēles vadītāja pozīcijā patlaban spēlē Tarvariss Džeksons, kuru par uzticamu "play-off" spēlētāju grūti nosaukt. Pēdējās trīs kārtās gan Gaza Frerota aizstājējs rādījis atzīstamu sniegumu - septiņas rezultatīvas piespēles un tikai viena kļūda. Lielākās cerības "Vikings" saista ar aizsardzību pret uzbrukumiem pa zemi - kā nekā jau trešo sezonu pēc kārtas viņi šajā rādītājā ir labākie visā NFL. Ja vēl spēlei gatavs būs Pets Viljamss, diez vai "Eagles" pussargiem būs daudz iespēju izvērsties. Arī pretinieku saspēles vadītājiem viegli neklājas - "Vikings" aizsargu veiktie 45 veiksmīgie uzbrukumi ir ceturtais augstākais rādītājs.

Filadelfijas komandu uzbrukumā sauc pārbaudīta vērtība - Donovans Maknebs. Kopš divpadsmitās kārtas, kad treneris Endijs Rīds izlēma viņu spēles vidū nosēdināt rezervistos, Maknebs apdomājies un rāda komandas līdera cienīgu spēli, pat ņemot vērā mainīgo situāciju malējo uzbrucēju rindās. Tas viss noslēdzies ar sesto vietu līgā pēc piespēļu jardiem. Spēlē pa gaisu, sevišķi īsās izspēlēs, regulāri tiek iesaistīti arī komandas pussargi - Braians Vestbruks un Korijs Bukholters. Savus nomināli tiešos pienākumus šie vīri salīdzinājumā ar kolēģiem citās vienībās neveic pārāk bieži, un pret Minesotas aizsardzību diez vai gaidāmi kādi jaunumi šajā ziņā. Savukārt "Eagles" aizsardzībai noteikti ir pa spēkam teikt savu vārdu cīņas iznākumā. Pītersona apturēšana būs uzdevums tieši laikā vienai no NFL labākajām aizsardzības vienībām. Arī malējie un centra aizsargi ir līmenī - neliela neskaidrība ir vienīgi ap Asanti Semjuelu, kurš pērn spēlēja "Patriots" un gandrīz izšķīra "Super Bowl" likteni, palaižot garām lielisku iespēju apturēt Ņujorkas "Giants" pēdējo uzbrukumu. Semjuels treniņā guvis traumu, taču komandas pārstāvji apgalvo, ka tas netraucēšot spēlei.

EkspertsPrognozeKādēļ?
Viesturs LācisPar spīti komandas pēdējā laika uzvaru sērijai, sezonas gaitā "Eagles" atstājuši iespaidu, ka tiem ne pārāk iet pie sirds ilgstoša aizsargāšanās pret komandām, kas intensīvi uzbrūk pa zemi. Minesotai ir visas iespējas to izmantot un gūt pietiekami daudz punktus (ļoti rezultatīvu cīņu gan negaidu). Vēl gan paliek "Eagles" piespēles, taču manā skatījumā īso uzbrukuma mēģinājumu izmantošanā Filadelfija varētu vēlēties labākus rezultātus. Abām vienībām daudz labāk veicies savā laukumā nekā viesos, un spēle notiks Mineapolē, kur "Vikings" guvuši 6 uzvaras. Uzskatu, ka pie nelielas veiksmes devas šī nebūs pēdējā reize, kad šogad redzam Pītersonu un Co.
Juris MiņinsParedzams, ka būs klasiska "old school" spēle, kurā liela nozīme būs skriešanai. Un skriet, kā zināms, abās komandās ir kam - divi visas līgas TOP pussargi (Braiens Vestbruks un Adrians Pītersons). Tieši šis būs galvenais spēles duelis, taču ne noteicošais. Noteicošais būs tas, kā spēlēs pārējie. Vai Maknabs varēs "apčakarēt" minesotiešu aizsardzību (kas ir viena no labākajām) un vai Džeksons&Co spēs parādīt savu labāko spēli tieši pagaidām sezonas atbildīgākajā cīņā (sevišķi - uzbrukuma noslēguma fāzē).
Kaspars DreiblatsAtzīšos, ka ar šo prognozi gāja visgrūtāk, jo abas komandas savā starpā tiksies pirmo reizi, tādēļ jāvadās pēc snieguma ar citiem pretiniekiem. Pēc spēles, kurā Eagles saspēles vadītājs D. Maknebs tika nosēdināts malā, lai, tā teikt, pārdomātu dzīvi līdz nākamajai kārtai, Filadelfija ir pārvērtusies līdz nepazīšanai. Vai kāds gaidīja, ka tiks uzvarētas Ņujorka, Dalasa, Arizona, pat Klīvlenda, un tas nodrošinās iekļūšanu izslēgšanas spēlēs? Par uzvarām – varbūt, bet ne jau par izslēgšanas spēlēm. Minesotai jeb Adriana Pītersona komandai diemžēl izcīnītais divīzijas tituls laikam būs vienīgā trofeja šosezon, jo vienkārši neredzu pretargumentus ŠĪ BRĪŽA Filadelfijas komandai. Pamodies ir Maknebs, ko nevarētu teikt par viduvējo Minesotas saspēles vadītāju, var vairāk paļauties uz pussargiem, taču visvairāk priecē tas, ka arī aizsardzība veido rezultātu uz tablo. Minesotai jācer, ka mājas sienas palīdzēs un Filadelfijas "peldošais" sniegums būs zemākajā punktā tieši šajā spēlē. Ceru, ka Minesotai būs vēl kāds "slepenais ierocis" bez Andriana Pītersona.
Miks Pēterhens-Pētersons"Eagles" graujošā uzvara pār slaveno Dalasas "Cowboys" regulārās sezonās pēdējā spēlē atstāja labu iespaidu par šo komandu. Pēc dažām vilšanās epizodēm sezonas laikā "Eagles" spēja saņemties un atgriezties "ar skaņu". "Eagles" saspēles vadītājs Donovans Maknebs tika smagi kritizēts, tomēr sezonas beigas uzbrukumā tika aizvadītas augstā līmenī, līdz ar to arī likumsakarīga dalība "play-off". Filadelfijas komanda arī ir pirmajā vietā pēc aizsardzībā atļautajiem jardiem, kas liecina par komandas spēku abos spēles aspektos. "Vikings" noteikti paļausies uz līgas TOP pussargu Adrianu Pītersonu, jo saspēles vadītāja pozīcijā spēlēs nepieredzējušais Tarvariss Džeksons, tāpēc spēle pa gaisu Minesotas komandai varētu būt ļoti ierobežota. Aizsardzībā ''vikingi'' ir labi, sevišķi pret spēli pa zemi, taču pret spēli pret gaisu ir zināmas grūtības. Summējot to visu kopā, ''Eagles'' ir mani favorīti šajā duelī.

Izmantotie resursi:
nfl.com
faniq.com

     [+] [-]

, 2009-01-04 18:54, pirms 15 gadiem
Dēļ Maknāba esmu par Ērgļiem.

     [+] [-]

, 2009-01-04 18:55, pirms 15 gadiem
A Giants tika izslegšanas spēles

     [+] [-]

, 2009-01-04 18:56, pirms 15 gadiem
krisis rakstīja: A Giants tika izslegšanas spēles
Jā, tik viņi spēlēs sākot no otrās kārtas (11.01.09)

     [+] [-]

, 2009-01-04 18:57, pirms 15 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Jā, tik viņi spēlēs sākot no otrās kārtas (11.01.09)
Tas labi.Mana milaka komanda

  +6 [+] [-]

, 2009-01-04 18:58, pirms 15 gadiem
krisis rakstīja: Tas labi.Mana milaka komanda
Laba mīļākā komanda, ja pat nezini spēlē viņi PO vai nē...

  +4 [+] [-]

, 2009-01-04 19:18, pirms 15 gadiem
Džeki, jūs jau visu pateicāt, lielisks apkopojums un prognozes Tagad tik gaidam spēli... ';

     [+] [-]

, 2009-01-04 19:20, pirms 15 gadiem
shamanis29 rakstīja: Džeki, jūs jau visu pateicāt, lielisks apkopojums un prognozes Tagad tik gaidam spēli...
Tu ar Toniju tā nejoko... šams tāds jūtīgs mums...

     [+] [-]

, 2009-01-04 19:22, pirms 15 gadiem
Izcila bilde!

     [+] [-]

, 2009-01-04 19:56, pirms 15 gadiem
Adrian Peterson - touchdown again !

     [+] [-]

, 2009-01-04 20:00, pirms 15 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Laba mīļākā komanda, ja pat nezini spēlē viņi PO vai nē...
Sosezon vienkarsi neredzeju nevienu vinju speli un laika ari nebija

     [+] [-]

, 2009-01-04 20:02, pirms 15 gadiem
krisis rakstīja: Sosezon vienkarsi neredzeju nevienu vinju speli un laika ari nebija
Nemaz arī negribēji skatītes un mīļākā tā ir tāpēc, ka pašreizējie čempioni, ne tā?

P.S. Turnīra tabulu vismaz var paskatīties... vai tev tam arī laika nebija?

     [+] [-]

, 2009-01-04 20:10, pirms 15 gadiem
Nu ko, bus smagi, bet es ticu Minesotai! Lai izdodas!

     [+] [-]

, 2009-01-04 21:38, pirms 15 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Nemaz arī negribēji skatītes un mīļākā tā ir tāpēc, ka pašreizējie čempioni, ne tā?

P.S. Turnīra tabulu vismaz var paskatīties... vai tev tam arī laika nebija?
Ne jau tapes ka cempioni, bet atpec ka komanda ir daudzi labi speletaji

     [+] [-]

, 2009-01-04 21:49, pirms 15 gadiem
krisis rakstīja: Ne jau tapes ka cempioni, bet atpec ka komanda ir daudzi labi speletaji
Moš kādu no labajiem pat nosaukt vari (nu Meningu moš vari)? Bet ne jau par to runa (vari pat nemeklēt tagad rosteru un nesērčot viņu status)... runa ir par "faniem", kuri pat nezin, kas notiek ar viņu "mīļāko" komandu... .

     [+] [-]

, 2009-01-04 23:20, pirms 15 gadiem
mana mīļākā komanda Da uzreiz pasaki, ka neko nerubī no NFL, nevis attaisnojies, ka nebija laika es arī nerubīju, bet šitos rakstus lasu un sāku interesēties

     [+] [-]

, 2009-01-04 23:34, pirms 15 gadiem
būtu labāk ja pateiktu, ka fano par detroit lions, tad uzreiz nodomātu, ka pamatīgs hardcore fans, haha

     [+] [-]

, 2009-01-04 23:41, pirms 15 gadiem
Cardinals vinnēja hm, kas to būtu domājis...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-01-05 01:05, pirms 15 gadiem
Vismaz šajā spēlē viens uzbrucējs ir savā elementā - Pītersons.

     [+] [-]

, 2009-01-05 12:00, pirms 15 gadiem
Es biju par Vikingiem, jo viņiem QB ar latvisku vārdu - TarVaris.

     [+] [-]

, 2009-01-05 15:40, pirms 15 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Moš kādu no labajiem pat nosaukt vari (nu Meningu moš vari)? Bet ne jau par to runa (vari pat nemeklēt tagad rosteru un nesērčot viņu status)... runa ir par "faniem", kuri pat nezin, kas notiek ar viņu "mīļāko" komandu... .
Man jau patik ka Pierce spele

     [+] [-]

, 2009-01-06 12:08, pirms 15 gadiem
krisis rakstīja: Man jau patik ka Pierce spele
Labi, ka ne Buress