Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Gomess pārspēj Virči

Jānis Pārums

Gomess pārspēj Virči
Huans Karloss Gomess (pa kreisi) pret
Vladimiru Virči. Foto: boxnews.com.ua

Vakar Vācijas pilsētā Hamburgā Kubas smagā svara bokseris Huans Karloss Gomess 12 raundu cīņā pēc punktiem pārspēja ukraini Vladimiru Virči, kļūstot par WBC obligāto titula pretendentu.

35 gadus vecais Hamburgā dzīvojošais Gomess (44-1, 35KO) visu cīņu aizvadīja pārliecinoši, saņemot attiecīgu novērtējumu arī no visiem trim tiesnešiem, kuri visi kā viens lēma par labu kubietim – 117:110, 117:109 un 115:111. Ceturtajā raundā Gomess arī aizsūtīja Virči (24-2, 20KO) nokdaunā. Uzvarot ukraiņu bokseri Gomess kļuva par obligāto Pasaules Boksa padomes (WBC) titula pretendentu.

Šobrīd WBC čempions ir nigērietis Semjuels Pīters, kuru 11. oktobrī gaida nopietns pārbaudījums, jo nāksies aizstāvēt savu titulu pret WBC goda čempionu Vitāliju Kļičko, kurš nav cīnījies kopš 2004. gada, taču pat neskatoties uz to varētu būt lieliskā sportiskajā formā. Pats ukrainis apgalvo, ka sportiskā forma viņam ir labāka nekā jebkad.

Tieši ar Kļičko – Pītera cīņas uzvarētāju vajadzēs tikties Gomesam. Tiesa, Kļičko nākotne ir miglā tīta, jo nav teikts, ka pat uzvaras gadījumā viņš turpinās boksēties. Pats ukrainis par to izteicies visai neskaidri.

Izmantotie resursi:
boxrec.com