Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Kambala aktīvi gatavojas cīņai

Kambala aktīvi gatavojas cīņai
Kaspars Kambala (centrā)
Foto: Doug Vernucci

Līdz Latvijas boksera Kaspara Kambalas trešajai profesionālajai cīņai pret Emīlu Vaitroku atlikušas tieši divas nedēļas – cīņa notiks 9. maijā Lasvegasā. Sarunā ar portālu eSports.lv Kambala atklāja, kā notiek gatavošanās.

Kambala sacīja, ka viņa nākamais pretinieks Emīls Vaitroks ir cīnījies arī amatieru līmenī, taču īpaši uzmanību latvietis viņa līdzšinējām gaitām nav pievērsis. Pašlaik Kambala, kurš pats profesionālā līmenī aizvadījis vien divas cīņas, lej sviedrus treniņos un gatavojas savai trešajai cīņai profesionālajā boksā.

"Līdzīgi kā pirms iepriekšējās cīņas, arī tagad strādāju pie distances ieturēšanas. Tāpat vairāk tiek piestrādāts uz kombinācijām, lai nav tikai viens vai divi sitieni. Protams, uzmanība tiek veltīta arī tehnikas uzlabošanai. Tehnikai tiek pievērsta lielāka uzmanība nekā spēkam. Aktīvi darbojos treniņos un gatavojos cīņai," portālam eSports.lv atzina Kambala.

Kaspars arī uzsvēra, ka kļūst arvien labāks un nedaudz atcerējās iepriekšējo cīņu pret Maiku Goingu: "Jūtos arvien labāk un fiziskā kondīcija manuprāt ir labāka nekā bija pirms cīņas ar Goingu. Nevarētu teikt, ka iepriekšējā cīņā biju tik ļoti piekusis, kā to varēja noprast pēc video, vienkārši pirmā raunda beigās nedaudz aizrāvos, jo jutu, ka varu pretinieku nokautēt. Nogurums bija paša radīts, jūtot, ka ir iespēja sakaut pretinieku, mazliet pārcentos."

"Sparingtreniņi sāksies rīt (t.i. piektdien - saruna ar Kambala notika, kad Lasvegasā vēl bija ceturtdiena – aut.) un turpināsies līdz nākamās nedēļas pirmdienai, otrdienai. Pēdējo nedēļu darbosimies mierīgāk," sacīja bokseris. "Maijā man būs divas cīņas. Pirmā ir jau minētā cīņa pret Vaitroku 9. maijā Lasvegasā, otrā – 24. maijā Teksasā, taču pretinieks vēl īsti nav zināms, lai gan ir vairāki kandidāti. Tuvākajā laikā gan vajadzētu tapt skaidram, pret ko boksēšos 24. maijā."

Šobrīd Kambalas komanda pretiniekos izvēlas bokserus, kuri tikai sāk vai nesen sākuši profesionāļa gaitas (jautājums par Kaspara nepieredzējušajiem pretiniekiem ik pa laikam tiek apspriests portāla eSports.lv komentāros – aut.). Šo situāciju Kaspars skaidroja vienkārši: "Šobrīd izvēlamies pretiniekus, kas vismaz statistikas ziņā ir vienlīdzīgi ar mani, lai varētu krāt pieredzi, mācīties un izcīnīt uzvaras. Nav ko gaidīt, ka jau tagad cīnīšos ar bokseri, kam ir desmit vai vairāk cīņas. Meistarības līmenis ir jāuzlabo pakāpeniski, nav jēgas neko sasteigt. Es neboksējos ar nepieredzējušiem pretiniekiem, es boksējos ar tādiem, kam vajadzētu būt aptuveni manā līmenī. Ja uzvaru – ļoti labi! Jo vairāk cīņu aizvadīšu es pats, jo arī oponenti nāks pretī arvien pieredzējušāki. Lai sasniegtu zināmu līmeni, savs ceļš ir jānoiet, no tā nevar izvairīties."

"Turklāt, lai varētu cīnīties, vispirms jāiesniedz pieprasījums Nevadas štata Atlētikas komisijā (Nevada State Athletic commission – NSAC), kas izskata pieprasījumu un lemj, vai ļaut boksēties vai nē. Ja kādam būs desmit cīņas, citam – viena, tad viņi atteiks. Viss tiek regulēts. NSAC izskata visus pieprasījumus uz boksa vai cīņas sporta veidu cīņām Nevadas štatā. Tā ir katrā štatā – tev jāpiesakās licencei, lai tu varētu tur boksēties," noslēdza Kambala.

Kaspars Kambala līdz šim profesionālajā boksā aizvadījis divas cīņas. Pirmajā (11. janvārī) latvietis cīnījās neizšķirti ar Alvaro Moralesu, bet otrajā (7. martā) tika pie sava pirmā panākuma, otrajā raundā nokautējot Maiku Goingu.

Saistītā informācija:
Video: Kambala nokautē Goingu


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-04-25 11:39, pirms 16 gadiem
aha man arii, pati ka viņš labāk basi rukāja...
bet nu lai veicas viņam boksā ceresim ka augstu tiks
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: kangarz
Slēpts komentārs: ferma22
, 2008-04-25 11:47, pirms 16 gadiem
man viņš patika gan kā basketbolists, man viņš patīk arī kā bokseris!!!
PS Vaitroks ir uzvārds kas vairāk piestāvētu Kambalam
, 2008-04-25 11:48, pirms 16 gadiem
Novelu izturibu un pec 2 nedelam uzvaru.
Slēpts komentārs: strops
, 2008-04-25 12:52, pirms 16 gadiem
Gaidu supercīņu Arēnā Rīgā!!!!! Kaspars Kambala vs Raitis Ivanāns!!!! par tādu cīņu i 50 Ls nenožēlotu
, 2008-04-25 12:54, pirms 16 gadiem
kangarz rakstīja: viņš tak mānās... paies dopinga laiks,viņš būs "sakačājies" kā neviens un tādu centru nevarēs apturēt O'Neal ar Mingu kopā... neviens viņam blakus nestāvēs uz laukuma...


Viņam dopinga laiks beidzās jau februārī!
, 2008-04-25 13:16, pirms 16 gadiem
Domāju tā nopietni, varēs runāt pēc viena gada...
, 2008-04-25 13:20, pirms 16 gadiem
Gan jau kāds uzšaus viņam normāli un pusis nāks pie prāta.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-04-25 13:22, pirms 16 gadiem
Par diskvalifikācijas periodu vainīgs.. Sajuka man tie rēķini...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-04-25 14:21, pirms 16 gadiem
Johansons rakstīja: Gan jau kāds uzšaus viņam normāli un pusis nāks pie prāta.


savā ziņā jāpiekrīt ir, nav viņš vēl tā kārtīgi norāvies nenoviena boksera ringā, kad attapsies uz dēļiem, domāju, tad daudz ko pārdomās.

bet protams, lai veicas

varat likt man mīnusus, bet tādus nu ir manas domas.
, 2008-04-25 15:10, pirms 16 gadiem
normals dzekins, pirmo cinu esmu tik redzejis baigi labi patika! negribetu so nejausi nokaitinat! lai veicas ar turpmak! kaspars sava niknuma zina ir ka radits boxam!
, 2008-04-25 15:36, pirms 16 gadiem
RiekstinsG rakstīja: Domāju tā nopietni, varēs runāt pēc viena gada...


Nopietns domātājs laikam esi.
, 2008-04-25 17:39, pirms 16 gadiem
Man šķiet, ka viņš uz basketbolu vairs neatnāks. Boksā daudz lielāka nauda, var ļoti labi izpausties individualitāte utt., un tas Kasparam patīk. Bez šaubām žēl, ka nav viņa LV izlasē, varbūt pat kādā no nākotnē jaudīgajiem Rīgas klubiem.. Tomēr latviešiem vienmēr basketbols tā kā vairāk... Bet vienalga viņam visu cieņu (tāpat kā Ščerbatiham), ka nesāka pīpēt un besīties, bet strādāja.
, 2008-04-26 07:06, pirms 16 gadiem
Kaspar, izciet sodu un nāc atpakaļ uz basketbolu...Lai cik spēcīgs un liels tu būtu - bokss nav tavs sporta veids!
, 2008-04-27 09:41, pirms 16 gadiem
Gan jau Kaspars pats zinās, ko darīt.
, 2008-04-27 13:34, pirms 16 gadiem
Neliels video par Kasparu, ja kāds nav redzējis!

youtube.com: YouTube - Molly Sullivan with Kaspars Kambala
, 2008-04-30 15:26, pirms 16 gadiem
zhel ka varis nav basha speletajs bet ari boksaa labi iet!
, 2008-05-08 20:52, pirms 16 gadiem
krilav rakstīja: Viņam dopinga laiks beidzās jau februārī!

nebeidzās. to pagarināja par pusgadu.
Maiks Taisons. Foto: Peter Svenson/SWNS/Scanpix
3

Taisona veselības dēļ nākas pārcelt jūlijā paredzēto cīņu pret Džeiku Polu

Boksa cīņa starp savulaik izcilo smagsvaru, bet tagad 57 gadus veco Maiku Taisonu un 27 gadus veco jūtuberi Džeiku Polu, kurš pievērsies boksera karjerai, nācies pārcelt Taisona veselības stāvokļa dēļ. Jaunais datums tiks paziņots 7. jūnijā.
IBA prezidents Umārs Kremļevs. Foto: IBA

IBA ar olimpisko spēļu laureātu prēmēšanu cenšas atpirkt vietu saulītē

Starptautiskā Boksa asociācija (IBA), organizācija, kas dažādu skandālu un savas saistības ar Kremli dēļ zaudējusi tiesības organizēt Parīzes olimpisko spēļu boksa sacensības, sekojusi vieglatlētikas pēdās un paziņojusi, ka pati prēmēs olimpisko spēļu laureātus.
Beatrise Rozentāle. Foto: no sportistes Instagram profila
1

Boksere Rozentāle zaudē olimpisko spēļu atlases turnīra pirmajā cīņā

LETA. Latvijas boksere Beatrise Rozentāle trešdien Bangkokā piedzīvoja zaudējumu 2024.gada Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pirmajā cīņā.