Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Bolotņiks pret Ričardsu: "Netaisos sev un citiem melot, kurš šeit ir favorīts"

Rolands Eliņš

Bolotņiks pret Ričardsu: "Netaisos sev un citiem melot, kurš šeit ir favorīts"
Ričards Bolotņiks.

Latvijas bokseris Ričards Bolotņiks, kuram oficiāli izziņota 26. novembra cīņa Londonā pret Kreigu Ričardsu par WBA "International" čempiona titulu, sarunā ar Sportacentrs.com atzina, ka šajā cīņā nav favorīts, taču par šo statusu nesatraucas, jo jau pierādījis, ka spēj uzvarēt arī no šādām pozīcijām.

Ričards Bolotņiks ir bijušais WBO Eiropas čempions. Šo titulu viņš ieguva un divreiz aizstāvēja "Golden Contract" turnīrā, bet šogad no tā atvadījās bez cīņas, un izcīnīja Adams Deiness, nesenais Artura Beterbijeva pretinieks. Bolotņika rīcībā, protams, palika WBO josta kā tāda, taču šobrīd viņam neviena titula nav. Viņš noskaņojies to mainīt novembra beigās, kad cīnīsies par Pasaules boksa asociācijas (WBA) starptautiskā čempiona titulu. Tas ir šīs organizācijas otrs prestižākais tituls, un Bolotņiks norādīja, ka tas reizē kalpo kā viens no apstākļiem, lai bokseris tiktu izvirzīts kā obligātais pasaules čempiona titula pretendents.

"WBA, WBO, WBC... ātrumā pat nevaru tos visus W izrunāt," pasmējās Bolotņiks par boksa vadošo organizāciju nosaukumiem. "Man bija WBO tituls, tagad ir iespēja tikt pie WBA melnās jostas. Protams, ceru, ka pēc tam tikšu arī pie pārējo organizāciju jostām. Tāds ir mērķis. Ja augstu nemērķēsi, tad augstu arī netiksi."

"Ceru atvest WBA jostu uz Latviju, lai tā būtu kā iedvesmas un pozitīvisma avots. Šobrīd tomēr liekas, ka vairums cilvēku ar smaidiem apkārt nestaigā. Ja es varētu tituljostas vietā no Anglijas atvest kaut kādu mūžīgo bezmaksas elektrības ģeneratoru, es labprāt tā izdarītu. Taču to es nevaru, tāpēc ceru atvest vismaz jostu."

"Čempiona jostas sakarā gribu arī pateikt, ka manam mazajam dēlam šobrīd dzīvē tāds periods, ka gribas visu ar zobiem nomēģināt. Ka tik kaut kur iekosties," smaidīja Bolotņiks. "Tad nu es gribu atvest viņam čempiona jostu, par kuru arī es būšu gatavs "kosties" līdz pēdējam."

Bolotņiks šobrīd ir izlikts ceturtajā vietā WBA pasaules rangā, taču tajā dominē iekšējā politika un netiek iekļauti visi vadošie bokseri. Boksa statistikas portālā "BoxRec" Bolotņiks ierindots 22. vietā pussmagā svara kategorijā, kamēr viņa pretinieks Kreigs Ričardss ir 12. vietā.

"Teiksim tā, es netaisos sev un citiem melot, kurš šajā cīņā ir favorīts. Ko tur melot, viss skaidri redzams – es šeit esmu simtprocentīgs pastarītis, kamēr Ričardss ir liels favorīts," teica Bolotņiks. "Taču man tāds statuss ir gandrīz visu laiku, neskaitot dažas cīņas, kuras nesaukšu par "vieglām cīņām", taču man tomēr tajās bija jāuzvar. Bet labi zināmas reizes, kad manās cīņās tie favorīti ir aplauzušies. Jā, ne visi aplauzās pret mani, tas tiesa, taču strādāju pie tā, lai vēlreiz nonāktu ringā pret viņiem un revanšētos. Tāpēc tagad neko skaļu neteikšu, izņemot to, ka man nefavorīta statuss pirms cīņas neko netraucē."

Ričardss pirms pusotra gada WBA titulcīņā meta izaicinājumu Dmitrijam Bivolam, zaudējot 12 raundu cīņā pēc punktiem. Šogad maijā tieši tāds pats rezultāts bija 12 raundu cīņā pret Džošua Buatsi. Ričardss abiem zaudēja, bet nokdaunā nenonāca ne pret vienu no viņiem. "Tas, protams, ir fakts, kas runā pats par sevi," atzina Bolotņiks, kuram pret Ričardsu arī būs 12 raundu cīņa (trešā savā karjerā).

"Man iepriekš pret Sepu aprīlī bija astoņu raundu cīņa, kas tāpat izvērsās sarežģīta ar simtiem sitienu abos virzienos," teica Bolotņiks. "Bet to nevar īsti salīdzināt, jo tā jau ir taktiska lieta – kad tev ir astoņu raundu cīņa, tad arī gatavojies astoņiem raundiem. Kad ir 12 raundu cīņa, tad arī gatavojies citādi. Skaidrs, ka redzēju gan Bivola, gan Buatsi cīņas pret Ričardsu – dažos raundos viņi kārtīgi izkāvās, dažos raundos viņi atpūtās. Tas ir normāli, jo tev ir jāsabalansē sevi visiem 12 raundiem. Jāstrādā ringā, bet dažos brīžos arī jāpietaupa spēki."

"Boksa elitē vispār tagad ir tik augsts līmenis, ka apmēram "Top30" bokseriem fiziskā izturība visiem ir praktiski vienāda, jo tur īpaši augstāk nemaz vairs nevar uzdzīt," turpināja Bolotņiks. "Kāds ir spēcīgāks, kāds ir ātrāks, bet izturībai tajā līmenī jābūt visiem. Tajā līmenī tu vairs nevari tā vienkārši nostāvēt sešus raundus, tev vajag prast būt joprojām ātram arī 11. un 12. raundā, citādi tu tam līmenim nepiederi. Tāpēc arī pret Ričardsu daudz ko izšķirs arī domāšana, taktika un apņēmība."

Cīņa pret Ričardsu oficiāli tika izziņota tikai aizvadītajā nedēļā, taču Bolotņiks par pretinieku un cīņas datumu, protams, zināja jau krietni iepriekš, attiecīgi gatavošanās posms rit pilnā sparā.

"Šajā gatavošanās posmā esam daudz ko pamainījuši, bet tas ir normāli – uz katru cīņu esam kaut ko pielikuši klāt, kaut mainījuši, strādājam pie saviem plusiem un cenšamies tikt galā ar mīnusiem," sacīja Bolotņiks. "Treniņos nozīmīgas lietas pamainījām gan pēc zaudējuma Buatsi, gan vēl senāk pēc zaudējuma pret Mčhunu, gan arī pēc uzvaras "Golden Contract" turnīrā. Uz katru nākamo cīņu pieejam individuāli un attiecīgi nedaudz citādi. Neviena cīņa nav vienāda, atšķiras pretinieki, vieta un pat mans vecums - arī tas katrā cīņā ir citāds. Un arī pasaules atšķiras, arī tas, jā."

"Manā komandā joprojām galvenais treneris ir Dmitrijs Šiholajs, un šī tagad būs otrā cīņa, kurai gatavojos kopā ar Agri Freiju, fiziskās sagatavotības treneri. Protams, nekas nenotiktu bez maniem promouteriem no "LNK Boxing", Jevgenija Saproņenko un Vadima Milova, kā arī maniem vislielākajiem faniem – sievas un dēla."

     [+] [-]

, 2022-10-24 15:49, pirms 2 gadiem
Veiksmi!