Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Verlanders saņems 43 miljonus sezonā un spēlēs "Mets"

Juris Miņins
Juris Miņins

Verlanders saņems 43 miljonus sezonā un spēlēs "Mets"
Džastins Verlanders ar Pasaules sērijas čempionu trofeju, Foto:EPA/Scanpix

Šīs sezonas Augstāko beisbola līgu (MLB) Amerikas līgas labākais metējs Džastins Verlanders ir nolēmis pārcelties uz Nacionālo līgu, jo ir noslēdzis divu gadu līgumu ar Ņujorkas "Mets".

Šīs sezonas Amerikas līgas Saja Janga balvas ieguvējs un viens no visu laiku izcilākajiem MLB metējiem Džastins Verlanders, kuram vēl pirms 2023. gada sezonas sākuma paliks 40 gadi, ir parakstījis 86 miljonus ASV dolāru vērtu divu gadu līgumu ar Ņujorkas "Mets".

Džastins Verlanders iepriekš piecus gadus pārstāvēja Hjūstonas "Astros", kuru sastāvā divreiz kļuva par MLB Pasaules sērijas čempionu, tiek saukts par mūsdienu MLB izcilāko metēju, jo karjeras laikā ir ticis pie trijām Saja Janga balvām (pasniedz labākajam metējam), MVP un labākā debitanta balvām, kā arī iepriekšējā sezonā arī saņēmis "Gada atgriešanās" balvu, jo spēja aizvadīt izcilu sezonu pēc elkoņa savainojuma, tai sekojošas operācijas un ilgas atlabšanas (2020. gada sezonā aizvadīja tikai vienu startu, bet 2021. gadā nespēlēja vispār). Tāpat viņa kontā ir trīs tā sauktās "no-hitter" spēles, jeb mači, kurās metējs ir aizvadījis visus deviņus iningus, bet oponenti tā arī nav spējuši veikt vismaz vienu atsitienu.

Iepriekš Verlanders, kurš Latvijas publikai var būt zināms arī kā aktrises Keitas Aptones vīrs, atteicās no līguma pagarināšanas ar Hjūstonas komandu, kas veterānam būtu atnesis 25 miljonus ASV dolāru sezonā.

Ņujorkas "Mets", kā ziņojām iepriekš, pirms dažām dienām bija spiesti šķirties no divkārtējā Saja Janga balvas ieguvēja Džeikoba deGroma, kurš nu karjeru turpinās Teksasas "Rangers". No otras puses, nu ņujorkiešu rindās spēlēs uzreiz divi trīskārtējie savu līgu labākie metēji, jo Verlanders pievienojas Maksam Šerzeram, Abi divi jau bija komandas biedri, no 2010. līdz 2014. gadam pārstāvot Detroitas "Tigers" komandu.

Jāpiebilst, ka ar 43 miljoniem Šerzers un Verlanders uz šo brīdi ir 2023. gada MLB apmaksātākie spēlētāji pēc vidējās algas.

Kā arī...

- Losandželosas "Dodgers" gan ir spējusi sarunāt ar savu "dūzi" Kleitonu Keršovu, ka viņš komandu nemainīs. 2023. gada sezonā viņa kontā ieripos 20 miljoni ASV dolāru. Arī Keršovs ir trīskārtējais Saja Janga balvas ieguvējs, taču viņam ir tikai 34 gadi.

Izmantotie resursi:
https://www.mlb.com/