Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3027, Did:0, useCase: 3

Žagara karjeras spēle un De Kolo baranka: Latvijas vēsturiskā uzvara skaitļos

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Žagara karjeras spēle un De Kolo baranka: Latvijas vēsturiskā uzvara skaitļos
Artūrs Žagars: 22 punkti uzvarā pār Franciju. Foto: FIBA

Francija īsi pirms trešās ceturtdaļas beigām panāca 13 punktu pārsvaru, taču atlikušajā laikā zaudēja Latvijai ar 14:29 un turnīra otrajā spēlē (!) izstājās no cīņas par Pasaules kausu. Sportacentrs.com piedāvā statistikas apskatu par vēsturisko spēli.

24

Nikolā Batums svētdien kļuva par trešo Francijas spēlētāju, kurš Pasaules kausā aizvadījis 24 spēles. Uzbrucējs ir pirmais francūzis, kurš ceturto reizi spēlē pasaules meistarsacīkstēs. Boriss Diāvs un Mikaels Želabaļs 24 spēles sakrāja trīs finālturnīros.

22

Artūrs Žagars aizvadīja karjeras spēli, 14 no 22 punktiem sametot otrajā puslaikā. Saspēles vadītājs pirmos astoņus punktus sameta laikā, kad Artūrs Kurucs un Dairis Bertāns saņēma pa trīs personiskajām piezīmēm, bet Rodionam Kurucam bija divi pārkāpumi. Divdesmit divi punkti ir jaunais Žagara rekords vīriešu valstsvienībā.

17

Francija pēc zaudējumiem Kanādai un Latvijai nevar pakāpties augstāk par 17. vietu. Tas ir visu laiku sliktākais “Les Bleus” rezultāts Pasaules kausa finālturnīros. Iepriekšējos astoņos iznācienos francūži ne reizi nefinišēja zemāk par 13. vietu – ar piebildi, ka līdz 2002. gadam turnīrā startēja 16 komandas.

14

Francijai bija pārsvars trīspunktu metienu precizitātē (52% pret 40%) un atlēkušajās bumbās (31-25), taču Latvija labāk nospēlēja aizsardzībā. “Trīs zvaigznes” pārķēra par astoņām bumbām vairāk (6-14), tai skaitā ceturtajā ceturtdaļā (1-4). Andrejs Gražulis izcēlās ar trīs pārķertām bumbām, pa divām sakrāja Dāvis Bertāns, brāļi Artūrs un Rodions Kuruci, kā arī Artūrs Žagars.

12

Pirmajās trīs ceturtdaļās Francijas uzbrukums šķita neapturams. “Trīskrāsainie” iemeta attiecīgi 33, 20 un 21 punktu, vairākas reizes panākot divciparu pārsvaru. Pēdējās 10 minūtēs francūži spēja tikt pie 12 punktiem. Olimpiskā vicečempione realizēja 3 no pēdējiem 13 metieniem, tai skaitā vienu no astoņiem tālmetieniem.

10

Dāvis Bertāns iznāca laukumā 03:35 minūtes pirms pirmās ceturtdaļas beigām. “Latvijas lāzers” līdz pirmajam mazajam pārtraukumam iemeta trīs tālmetienus, tai skaitā izcēlās ar 3+1 gājienu, un guva 10 punktus. Snaipera trieciensērija samazināja Francijas pārsvaru līdz četriem punktiem – 26:30.

3

Francijai laukumā devās trīsreiz vairāk NBA spēlētāju. Evans Furnjē, Nikolā Batums un Rūdijs Gobērs trijatā sameta 49 punktus. Dāvis Bertāns atbildēja ar 15 punktiem, taču Eiropas spēlētāju pienesums Latvijai bija gandrīz divreiz lielāks – 73:37.

2

Nando De Kolo 2023. gada 4. februārī kļuva par visu laiku rezultatīvāko spēlētāju Eiropas klubu sacensībās, apsteidzot leģendāro grieķi Nikosu Gali. Francijas vīriešu valstsvienības rekordists svētdien punktus neguva, izdarīja astoņas rezultatīvas piespēles un atstāja laukumu ar divām nesportiskajām piezīmēm.

0

Latvija pirmajās divās kārtās cīnījās bez zaudējumiem. Lukas Banki trenētā komanda svētdien nodrošināja iekļūšanu Pasaules kausa “Top 16” un nākamajā nedēļā cīnīsies par ceļazīmi uz ceturtdaļfinālu. Neatkarīgi no nākamo spēļu iznākumiem, latvieši jau garantējuši vietu Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā. Automātiskas ceļazīmes uz Parīzi saņems divas labākās Eiropas izlases.

Noderīgas saites:

PK 2023 JAUNUMI
PK 2023 KALENDĀRS UN REZULTĀTI
PK 2023 TURNĪRA TABULAS
PK 2023 PROGNOŽU SPĒLE
SKATIES SPĒLES KLĀTIENĒ “OLYBET” SPORTA BĀROS

  +1 [+] [-]

, 2023-08-27 19:58, pirms 9 mēnešiem
👍👍👍

     [+] [-]

, 2023-08-27 20:41, pirms 9 mēnešiem
Jau jaunatnes laikos bija labi redzams,ka Artūram iekšā ir un ar savu momenta "uzrāvienu" un ātro lēmumu izvēli viņš atšķīrās no visiem. Tikai tās traumas.
Pelnījis viņš ir spēlēt Eiropas labākajās blicēs un noteikti tas vēl tikai priekšā.

     [+] [-]

, 2023-08-28 06:25, pirms 9 mēnešiem
Žagaram nevajadzētu grābt piedāvājumu, kura līmeni viņš vēl neturētu (Eirolīga). Kādu sezonu jāpaspēlē ULEB kausa līmeņa klubā. Ja būs līderis tur, tad var iesaistīties kāda Eirolīgas kluba rotācijā.

     [+] [-]

, 2023-08-28 08:05, pirms 9 mēnešiem
Nākamā spēle ir svarīga, ir jākapā tā pat.