Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2890, Did:0, useCase: 3

Vēsturiskā maiņa: Porziņģa neskaidrā nākotne un Dāvja jaunā iespēja

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Līdz 10. februāra vakaram vēl ne reizi Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) ietvaros maiņas darījumā netika iekļauti divi latvieši. Pirmo reizi to paveica Vašingtonas "Wizards" un Dalasas "Mavericks", pie tam, latviešus samainot vietām. Uz Vašingtonu pārcēlās Kristaps Porziņģis, bet Dalasu Dāvis Bertāns. Maiņas iemeslus un Kristapa Porziņģa iespējamo nākotni Vašingtonā kopā ar portālu "Sportacentrs.com" analizēja "NBC Sports Washington" žurnālists Čeiss Hjūzs.

26 gadu vecumā Kristaps Porziņģis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) karjerā aizmainīts jau divas reizes. 2018./2019. gada vasarā viņu no Ņujorkas "Knicks" aizmainīja uz Dalasas "Mavericks", bet pirms nedēļas Dalasa viņu iekļāva darījumā uz Vašingtonas ''Wizards''. Pirmo reizi vēsturē vienā darījumā tika iekļauti divi Latvijas basketbolisti, kuri tādējādi mainīja ierakumu puses. Dāvis Bertāns devās uz savu trešo NBA komandu un atgriezās Teksasā, kamēr Porziņģis - Austrumu konferencē. Par tālmetienu speciālistu uzskatītais Bertāns jau paspējis debitēt "Mavericks" sastāvā, kamēr Porziņģa debija vēl būs jāpagaida.

Spēlētāju ego, kuri izrādījās spēcīgāki pār komandas interesēm

Sezonu Vašingtonas "Wizards" sāka spilgti, uzvarot pirmajās 10 no 13 spēlēs, kas tādējādi ļāva uzsākt vienu no labākajām sezonām ļoti ilgā laikā. Vēl tad "Wizards" aprakstošais žurnālists Čeiss Hjūzs bija pārliecināts, ka ar šo komandu iespējams iekļūt izslēgšanas spēlēs un pat iespējams tikt tālāk par pirmo kārtu, taču tās līdzjutēji vēl nesteidzās sist prieka plaukstas, jo jau iepriekš pēc labiem sezonas ievadiem turpmākajā tās gaitā piedzīvoja vilšanos. Faniem izrādījās taisnība. "Wizards" sezona līdz ar zaudējumiem sāka brukt kā pa vīlēm, komplektā ņemot konfliktus starp spēlētājiem, kuri izlauzās ārpus ģērbtuvēm.

Vienu reizi spēles laikā kameras savstarpēji asā sarunā noķēra Dāvi Bertānu un Deni Avdiju, bet vēl nopietnāks konflikts sekoja citā mačā, kad puslaika pārtraukumā pret ''Thunder'' tālu no kautiņa nebija Montrezls Harels un Kenteiviuss Kaldvels-Poups. Publiska sūdzēšanās par lomu komandā un domāšana par savu statistiku bija tikai daļa no problēmām, kas sākās līdz ar sliktāku sniegumu aizsardzībā. Tieši spēle tajā ļāva Vašingtonai labi sākt sezonu, taču pagrimums šajā komponentē bija sākums straujam kritienam no kalna. Sliktā spēle aizsardzībā pierādījusies arī statistikas ailēs – ja sezonas ievadā tai bija septītā labākā aizsardzība ar vidēji ielaistiem 103.7 punktiem, tad tagad tā ir vien 17. labākā ar vidēji ielaistiem 110 punktiem. Tikmēr pēc treneru maiņas uzbrukums nav iepriekšējā rezultativitātē, jo kļuvis lēnāks - ''Wizards'' ar spēlē gūtiem 106.9 punktiem šajā rādītājā ir tikai 22. vietā līgā.

"Citi saprata, kā spēlēt pret Vašingtonas aizsardzību, bet "Wizards" nepielāgoja savu darbību šajā elementā. Līdz ko tā sāka zaudēt, pasliktinājās mikroklimats un sākās strīdi ģērbtuvē. Bija spēlētāji, kuri sūdzējās par savu lomu un bija tādi, kuri spēļu laikā domāja par savu statistiku, jo pelnīja nākamos līgumus," skarbu ainu par sezonas pirmo pusi iezīmē Hjūzs, piebilstot, ka pēc 10-3 sākuma turpinājumā izcīnītas tikai 13 uzvaras 39 spēlēs, bet basketbolistu sūdzības vienam pret otru tikušas līdz pat pēcspēļu preses konferencēm.

Atbildība notikušajā jāuzņemas arī galvenajam trenerim Vesam Anseldam junioram, kuram šī ir debija kādas NBA komandas vadībā un kuram jau pirmā sezona šajā ampluā būs izvērtusies pietiekami sarežģīta. "Daļa no NBA trenera ikdienas ir nodrošināt, ka spēlētāji viens ar otru prot sadzīvot un ka viņu ego netiek stādīti augstāk par komandas interesēm,’’ zināmu devu kritiku galvenā trenera virzienā raida Ziemeļamerikas žurnālists, tomēr lielāku atbildību notikušajā viņš saredz kluba prezidenta sakarā. Tieši Tomijs Šeperds bija tas, kurš veica maiņas vasarā un izveidoja tik dziļu un konkurētspējīgu sastāvu, kurā daļa bija pieredzējuši basketbolisti ar ieradumu saņemt spēles laiku un metienus. Maiņu darījumā laikā, kurā Vašingtona šķīrās no četriem spēlētājiem (Bertāna, Holideja, Harela un Dinvidija), turpmāk ļaus Anseldam junioram veiksmīgāk balansēt rotāciju starp atlikušajiem basketbolistiem. "Iespējams, galvenais treneris varēja darīt ko labāk, taču kopumā sastāvs vienkārši netika izvēlēts pareizi," apkārt valdošo secinājumu atzīmē Hjūzs.

Ja Harels tika aizmainīts uz savu dzimto Ziemeļkarolīnas štatu, tad Dinvidijs kopā ar Bertānu ceļoja uz Dalasu. Spensera Dinvidija sakarā bija parādījusies informācija, ka Vašingtonā viņš gluži vienkārši nav paticis citiem komandas biedriem, kas zināmā mērā bijusi taisnība. "Viņš bija samērā skaļš un neklusēja ģērbtuvē. Dinvidijs sūdzējās par spēlēto uzbrukumu, kā dēļ centās attaisnot savu slikto sniegumu. Pēc vienas no spēles viņam jautāja, vai nevajadzētu uzņemties līdera lomu, uz ko Dinvidijs atbildēja, ka to centies darīt jau sezonas sākumā, taču komandas biedri to nav uzņēmuši ar atvērtām rokām," zināmu priekškaru savstarpējās attiecībās komandas iekšienē paver "Wizards" aprakstošais žurnālists.

Dāvja aizmainīšana: neiederēšanās trenera stilā un lielā līguma dēļ

"Dāvja aizmainīšana bija vairāk saistīta ar to, ka viņš nespēlēja līmenī, kādā ir viņa līgums. Bertāns nespēja trāpīt tālmetienus un bija izkritis no rotācijas,’’ galveno Bertāna aizmainīšanas iemeslu min Hjūzs, papildinot, ka Bertāna un Avdijas divus konfliktus spēļu laikā trenerim nācies risināt treniņu laikā. "Dāvis bija iesaistīts sliktajā mikroklimatā, taču, atšķirībā no citiem, viņš neizteica publiskus komentārus par to," Bertāna lomu sagandētajās komandas savstarpējās attiecībās skaidroja Hjūzs.

Bertāna aizmainīšanu varēja nojaust. Nedēļu pirms maiņu darījumu beigām tika ziņots, ka kādā no treniņiem Bertānam esot bijusi saruna gan ar prezidentu Tomiju Šeperdu, gan galveno treneri Vesu Anseldu junioru. "Tā bija saruna par Dāvja lomu. Tā notika īsi pēc tam, kad daži spēlētāji publiski sūdzējās par lomu komandā. Domāju, ka šādi Anselds juniors centās risināt problēmu – veikt izmaiņas un noteikt to kodolu, kurš spēlēs. Pēc šīs sarunas Dāvis tika izņemts no rotācijas,’’ izrunātā nianses atklāja "Wizards" žurnālists, taču piebilda, ka šādas sarunas treniņu laikā gadās redzēt reti. Ar Šeperdu Bertāns esot pārmijis vārdus aptuveni 20 minūtes, kamēr saruna ar galveno treneri ilgusi gandrīz stundu.

Tieši galvenā trenera maiņa ir nozīmīgs faktors, kāpēc Dāvim Bertānam neizdevās sevi apliecināt cerētajā līmenī. Skota Brūksa vadībā "Wizards" uzbrukumus izspēlēja ātri, un šādā spēles manierē Bertāns jūtas kā zivs ūdenī. Ātrajos un pārejas uzbrukumos latvietim radās iespējas izpildīt brīvus tālmetienus, tos realizējot. Citi uzsvari komandas taktikā nāca līdz ar Anselda juniora nonākšanu trenera amatā. Speciālists lielāku vērību pievērsa aizsardzībai, kas nav Bertāna stiprā puse, bet uzbrukumu vēlējās izspēlēt lēnāk, bet efektīvāk. Tas arīdzan nozīmēja mazāk iespēju sevi pierādīt Bertānam. Ne velti Vašingtonai ir viens no lēnākajiem uzbrukumiem līgā.

"Kad Vašingtona parakstīja līgumu ar Dāvi uz pieciem gadiem par 80 miljoniem dolāru, tad viņiem patika Bertāna potenciāls, taču, situācijai mainoties, viņš vairs neiederējās virzienā, kurā "Wizards" dodas ar galveno treneri Vesu Anseldu junioru,’’ kārtības maiņu iezīmēja Vašingtonas žurnālists, piebilstot, ka maiņa ir laba abām komandām, bet Bertāns, spēlējot Dalasā, atgūs prieku par basketbolu. "Domāju, ka Dāvis Dalasā labi iederēsies blakus Dončičam. Viņš viņam izkārtos daudz brīvus metienus un Dāvis būs priecīgs spēlēt Dalasā." Kopīgas sapratnes veidošanā ar Dončiču Bertānam talkā var nākt arī Belgradas ''Partizan'' laikā iegūtās serbu valodas zināšanas.

Dāvja Bertāna metienu precizitāte NBA karjerā

1p. %2p. %3p. %
2016./2017. gads82.4 %55.7%39.9%
2017./2018. gads81.6 %58.8%37.3 %
2018./2019. gads88.3 %51.3%42.9%
2019./2020. gads85.2 %47.1 %42.4 %
2020./2021. gads87.0 %48.0 %39.5 %
2021./2022. gads93.5 %53.6 %32.5 %

Kristaps Porziņģis Vašingtonā: īstermiņā vai ilgtermiņā?

Kristapa Porziņģa aizmainīšana bijusi negaidīta arī pašam, ko basketbolists atklāja intervijā "NBC Sports Washington" pāris dienas pēc nonākšanas Vašingtonā. Lai arī bija nojaušams, ka Porziņģis maksimālā līguma termiņu līdz galam Dalasā neaizvadīs, tomēr retais maiņu gaidīja jau šīs sezonas vidū. Komandas vadība uzsvēra, ka tai bijis nepieciešams snaiperis un vēl viens basketbolists, kurš prot spēlēt ar bumbu, taču nevar aizmirst arī līdera Lukas Dončiča klātbūtni visās izmaiņās, kuras skar Dalasu. Pats slovēnis vieglprātīgi atzina, ka maiņas paziņošanas brīdī gulējis, taču Dončičs nez vai kādreiz publiski atzīs, ka ir ko ietekmējis.

Lai kāda būtu patiesība Dalasas motivācija veikt darījumu jau šajā brīdī, Porziņģis vismaz šo sezonu pabeigs Vašingtonā. "Komandai vajadzēja uzlabot metienu precizitāti un spēli aizsardzībā, un domāju, ka tā ar šo maiņu to ir paveikusi. Kristaps ir labs metienu bloķētājs, labs tālmetienu izpildītājs un viņš ir garš,’’ Kristapa pievienošanos Vašingtonai komentēja Hjūzs, atkārtojot, ka Porziņģis pēc ''Wizards'' pastiprināšanas būs tās garākais spēlētājs, kurš, visticamāk, cementēs komandas spēli aizsardzībā. Tālmetienu sakarā gan joprojām ir vērts atzīmēt, ka Kristapam tā ir līdz šim sliktākā NBA karjerā – latvietis tos realizē ar 28.3 % precizitāti. "Ja viņš spēs realizēt tālmetienus kā pirms gada, tad viņš būs komandas labākais snaiperis. ‘’Wizards’’ ir viena no līgas sliktākajām metējām," optimistiski uz situāciju centās raudzīties Hjūzs, kurš uzskata, ka šis ir tikai viens no elementiem, kuru Porziņģis vienības spēlē var uzlabot nekavējoties.

Kristapa Porziņģa metienu precizitāte NBA karjerā

1p %2p. %3p. %
2015./2016. gads83.8 %45.4 %33.3 %
2016./2017. gads78.6 %49.3 %35.7 %
2017./2018. gads79.3 %45.4 %39.5 %
2018./2019. gadsnespēlēja traumas dēļ
2019./2020. gads79.9 %48.4 %35.2 %
2020./2021. gads85.5 %53.6 %37.6 %
2021./2022. gads86.5 %53.7 %28.3 %

"Kristapam ir vēl nesasniegts potenciāls. Viņš var būt Zvaigžņu spēles dalībnieks. Varbūt viņš vairs nav NBA zvaigzne, taču var būt Zvaigžņu spēles dalībnieks, ja nav traumēts,’’ turpināja "Wizards" apskatnieks, pieskaroties jūtīgajam tematam par Kristapa savainojumu vēsturi. Tieši tās visvairāk ietekmējušas viņa līdzšinējo NBA karjeru un arīdzan šo sezonu. Bažas par to varētu būt arī Vašingtonā, kas pagaidām var izteikt tikai cerību, ka spēka uzbrucējs varēs piedalīties procentuāli vairāk mačos kā Dalasas rindās.

"Kristaps ir vidēji 20 punktu metējs un labs metienu bloķētājs. Domāju, ka "Wizards" vadībai patika viņa iespējamā spēlēšana kopā ar Bredliju Bīlu," par maiņas vērtību turpināja Hjūzs, taču spēlēšana kopā ar Bīlu, ko akcentējis arī pats Porziņģis, vēl ir uz jautājuma zīmes. Šajā vasarā "Wizards" ilglaicīgais līderis, visticamāk, atteiksies no līguma pēdējā gadā un kļūs par brīvo aģentu. Viņa aiziešana ir iespējama, taču joprojām Vašingtona ir favorīte Bīla noturēšanā. Maiņas darījums ne diži palīdzēja, ne iedragāja komandas pēdējo sezonu līdera noturēšanas cerības. "Domāju, ka šobrīd sastāvs izskatās labāks. Bīls, Porziņģis, Kuzma un vairāki jaunie spēlētāji no rezervistu soliņa. Uzskatu, ka viņi var spēlēt viens otram līdzās. Kristaps prot paplašināt laukumu, bet Bredlijs iegūt vairāk no fakta, ka Porziņģis ir labs metienu bloķētājs. Kristaps jau runājis par abu savstarpējo sadarbību ar bumbas nodošanu perimetrā un latvieša ieskriešanu soda laukumā," "Wizards" sastāva būvēšanu ap tās līderi skaidro žurnālists.

Par labu Bīla palikšanai Vašingtonā liecina vairāki aspekti – tieši "Wizards" viņš varēs pelnīt lielāko atalgojumu nekā citās NBA komandās - maksimālā līguma summa var sasniegt 235 miljonus dolāru, kas ir par aptuveni 50 miljoniem vairāk, ko spēlētājam varētu piedāvāt citas komandas. Bīls ir "Wizards" franšīzes seja, ir iedzīvojies Vašingtonā, ASV galvaspilsētā ir uzaudzinājis bērnus, bet ar savu līdera statusu var ietekmēt vadību, nosakot, ar kuriem spēlētājiem vēlas spēlēt kopā. Būtiskākais trūkums Bīla nākotnei ar Vašingtonu ir uzvaras. Pagaidām nekas neliecina, ka "Wizards" būtu kas vairāk par otrās kārtas izslēgšanas komandu. Un pagaidām kluba vadība ir mētājusies no viena grāvja otrā, lai ko spēcīgāku izveidotu.

Tieši Bīla nākotnes dēļ pagaidām ir vēl pāragri spriest Kristapa Porziņģa nākotni Vašingtonā. Pušu sadarbība var noslēgties jau šajā vasarā, bet var arī turpināties esošā maksimālā līguma ietvaros, kuru Kristaps noslēdza ar Dalasas "Mavericks", vai pat ilgāk. "Ja Bīls lemj pamest komandu vai viņu aizmaina ar "sign-and-trade" palīdzību, tad Vašingtona visdrīzāk dosies kārtīgas pārbūves virzienā, kas nozīmētu arī Porziņģa un Kuzmas aizmainīšanu. Ja Bīls paliek, tad saredzu, ka ar Porziņģi rēķināsies, bet Vašingtona centīsies veidot komandu, kas cīnās par titulu." Savā ziņā arī šoreiz latvieša nākotne ir kāda cita basketbolista rokās. Ja Dalasā tā bija Lukas Dončiča ietekmē, tad Vašingtonā Bredlija Bīla.

Cik reāla ir Vašingtonas cīņa par ''play-off''?

Intervijās pēc nonākšanas "Wizards" Porziņģis skaidrojis, ka ar to šajā sezonā vēlas iekļūt izslēgšanas spēlēs. Tādā gadījumā Austrumu konferencē Kristaps tajās spēlētu pirmo reizi, jo ar Ņujorkas "Knicks" līdz ‘’play-off’’ aizsniegties neizdevās. Pagaidām Vašingtona ieņem 11. vietu Austrumos, kamēr Porziņģa atgriešanās visdrīzāk gaidāma nākamās nedēļas beigās pret Sanantonio ''Spurs''. Sagaidāms, ka kopā ar Kailu Kuzmu Porziņģis būs līderis uzbrukumā, bet aizsardzībā latvietis diriģēs tās spēli. "Kuzma pēdējās spēlēs bijis labs. Domāju, ka Porziņģis un Kuzma viens otru var papildināt, spēlējot ceturtā un piektā numura pozīcijās. Abi var trāpīt tālmetienu, pabeigt uzbrukumu pēc dribla. Citu komandu aizsardzībām būs grūti viņus apstādināt,’’ sezonas izskaņas dueta spēku vērtēja Hjūzs.

Porziņģa piesauktās izslēgšanas spēles būtu veiksme šajā tik turbulences pilnajā "Wizards" sezonā. "Viņi spēlēs "play-in", bet ir grūti prognozēt, vai iekļūs izslēgšanas spēlēs. Visticamāk, Austrumos viņi finišēs devītajā vai desmitajā vietā.’’ Šādu prognozi "Wizards" žurnālists pauž, jo Vašingtonai atlikušais regulārās sezonas kalendārs ir viens no vieglākajiem līgā. Pārsvarā tā spēkosies pret komandām, kurām ir negatīva uzvaru un zaudējumu bilance. Tāpat to pozitīvi ietekmēs Porziņģa atgriešanās laukumā. Abi faktori tiek piesaukti kā nozīmīgi, lai "Wizards" spēlētu vismaz "play-in".

Vašingtonas ciniskākie līdzjutēji joprojām ir skeptiski, tikmēr ierindas faniem veiktais darījums ir pa prātam. Daļa fanu vēlējās, lai "Wizards" aizmainītu Dāvi Bertānu un Spenseru Dinvidiju, kas piepildījies. Atlikusī sezona noteiks, vai Vašingtonai būs izdevies izvilkt pilno lozi Kristapa Porziņģa sakarā, kas tādējādi ļaus noturēt līderi Bredliju Bīlu un sākt ceļu draudīgākas komandas izveidē. Tikmēr Dāvim Bertānam jāizmanto brīvās metienu iespējas, kuras jau sagaidījis pirmajās divās spēlēs kopā ar Dalasas "Mavericks" un tās līderi Luku Dončiču.

  +1 [+] [-]

, 2022-02-18 12:47, pirms 2 gadiem
Wizards vismaz viens no jauniegūtajiem spēlētājiem (Ish Smits) rāda gana stabilu un rezultatīvu spēli. Četrās spēlēs sekojoši 9,8,10 un 15 punkti. Kamēr otrs jaunieguvums Vernons Karejs jr. ir spēlējis tikai dažas minūtes.

  +6 [+] [-]

, 2022-02-18 12:59, pirms 2 gadiem
Wizards beidzot aizvērs milzīgo caurumu, kuru atstāja AP aiziešana.

  +2 [+] [-]

, 2022-02-18 13:11, pirms 2 gadiem
Smitu paņēma Bīla aizvietošanai, bez viņa Wizards nav ball-hendlera. Un viņš dara savu darbu, ceru, ka būs labs pārinieks KP.

  +1 [+] [-]

, 2022-02-18 13:35, pirms 2 gadiem
DAL ir ieberzusies ar Bertānu un Dinvidiju, jo abi nekādi, praktiski tika atbrīvotas rokas Lukam darīt ko grib un periodiski atmest bumbu brīvajiem.
Domāju KP būs monstrs, jo pēc pārtraukuma būs ciešāks defs un KP būs iespēja labi nokapāt. Es pat teiktu Was ir lielas iespējas ieklūt PO

     [+] [-]

, 2022-02-18 13:36, pirms 2 gadiem
DAL ir ieberzusies ar Bertānu un Dinvidiju, jo abi nekādi, praktiski tika atbrīvotas rokas Lukam darīt ko grib un periodiski atmest bumbu brīvajiem.
Domāju KP būs monstrs, jo pēc pārtraukuma būs ciešāks defs un KP būs iespēja labi nokapāt. Es pat teiktu Was ir lielas iespējas ieklūt PO

  +2 [+] [-]

, 2022-02-18 14:14, pirms 2 gadiem
cobham rakstīja: DAL ir ieberzusies ar Bertānu un Dinvidiju, jo abi nekādi, praktiski tika atbrīvotas rokas Lukam darīt ko grib un periodiski atmest bumbu brīvajiem.
Domāju KP būs monstrs, jo pēc pārtraukuma būs ciešāks defs un KP būs iespēja labi nokapāt. Es pat teiktu Was ir lielas iespējas ieklūt PO
Dod Dievs iekļūt play-in, bet turēsim īkšķus. Manuprāt tur sanāks labs duets KP-Kuzma, piespēlējot vismaz šogad Smitam, kamēr Bīls slimo.

     [+] [-]

, 2022-02-18 18:59, pirms 2 gadiem
Tie apskatnieki tik pat vāji ka šeit lielākā daļa žurnaļugas...

  -2 [+] [-]

, 2022-02-18 20:05, pirms 2 gadiem
Reāli, KP nav un nebūs NBA zvaigzne..nevienā komandā. Jo vājākā komandā spēlēs, jo labāka būs statistika. Nekas vairāk.. abas komandas samainīja nevajadzīgos spēlētājus. Kādi te var būt ieguvēji ..naudas ziņā ieguva maveriks spēlēs ziņā, Vašingtona. Viss nosacīti..domāju Bertānam jau jāsāk skatīties uz Eiropas pusi.

     [+] [-]

, 2022-02-18 20:48, pirms 2 gadiem
aivo50 rakstīja: Reāli, KP nav un nebūs NBA zvaigzne..nevienā komandā. Jo vājākā komandā spēlēs, jo labāka būs statistika. Nekas vairāk.. abas komandas samainīja nevajadzīgos spēlētājus. Kādi te var būt ieguvēji ..naudas ziņā ieguva maveriks spēlēs ziņā, Vašingtona. Viss nosacīti..domāju Bertānam jau jāsāk skatīties uz Eiropas pusi.
Tur jau tas joks, ka Mavs šai maiņā nav arī naudas ziņā ieguvēji. Lielais vairums NBA apskatnieki atzīst, ka Mavs šajā maiņā ir ieberzušies pēc pilnas programmas.

     [+] [-]

, 2022-02-19 02:09, pirms 2 gadiem
Kad Latvieši beigs saukt 25-30 gadus vecus spēlētājus, kuri profesionāli spēlē jau vismaz gadus 10 par potenciāliem, prosoektiem utt.
Porziņģis neko vairāk kā viņš jau ir rādījis vairs nerādīs. Un parādījis viņš ir all star līmeni. Augstāk vairs nebūs. Labākā gadījumā varētu būt tāda vieglā ēna no NY, 25 punkti spēlē, 8 bumbas - ļoti labs līmenis.
Potenciāls spēlētājam vēl ir līdz gadiem 20, ja viņš nav spēlējis līdz tam, tad nenotiek tā pasaulē, ka uzplaukst gados 30

     [+] [-]

, 2022-02-19 02:13, pirms 2 gadiem
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Tur jau tas joks, ka Mavs šai maiņā nav arī naudas ziņā ieguvēji. Lielais vairums NBA apskatnieki atzīst, ka Mavs šajā maiņā ir ieberzušies pēc pilnas programmas.
Bertāns ir ilgtermiņa ieguldījums. Ja viņš met ap 40%, tad Lukam kā reiz pa rokai. Netkarīgi no tā vai precizitāte būs laba vai nē, pēc pāris gadiem būs daudz komandas, kas gribēs bertānu. Kaut lai izpirktu līgumu vien, tādu spēlētāju ir viegli atbrīvot. Bet ja puika saņemas un atveras, tad vēl jo vairāk, snaiperi vienmēr ir vajadzīgi, plus Bertānam ir ātrs metiens un labs augums.

     [+] [-]

, 2022-02-21 14:36, pirms 2 gadiem
Raitcha rakstīja: Bertāns ir ilgtermiņa ieguldījums. Ja viņš met ap 40%, tad Lukam kā reiz pa rokai. Netkarīgi no tā vai precizitāte būs laba vai nē, pēc pāris gadiem būs daudz komandas, kas gribēs bertānu. Kaut lai izpirktu līgumu vien, tādu spēlētāju ir viegli atbrīvot. Bet ja puika saņemas un atveras, tad vēl jo vairāk, snaiperi vienmēr ir vajadzīgi, plus Bertānam ir ātrs metiens un labs augums.
Par kādu ilgtermiņa ieguldījumu ir tavs stāsts?
Šeit taču nav stāsts par 19-20 gadīgu spēlētāju, kuram visa attīstība vel tikai priekšā, bet gan par spēlētāju, kuram šogad rudenī paliks 30-mit gadi, un nav pamata apgalvot, ka ka viņš pēkšņi uzlēks augstāk par savām iespēju robežām.

     [+] [-]

, 2022-02-21 14:39, pirms 2 gadiem
Raitcha rakstīja: Kad Latvieši beigs saukt 25-30 gadus vecus spēlētājus, kuri profesionāli spēlē jau vismaz gadus 10 par potenciāliem, prosoektiem utt.
Porziņģis neko vairāk kā viņš jau ir rādījis vairs nerādīs. Un parādījis viņš ir all star līmeni. Augstāk vairs nebūs. Labākā gadījumā varētu būt tāda vieglā ēna no NY, 25 punkti spēlē, 8 bumbas - ļoti labs līmenis.
Potenciāls spēlētājam vēl ir līdz gadiem 20, ja viņš nav spēlējis līdz tam, tad nenotiek tā pasaulē, ka uzplaukst gados 30
Ar šo komentāru tu nonāci pretrunā ar to komentāru uz kuru tev tiko atbildēju.
Smieklīgi, ka tu KP, kurš ir trīs gadus jaunāks par Dāvi viņa vecuma dēļ izaugsmi neprognozē, bet Dāvim prognozē.

     [+] [-]

, 2022-02-22 05:40, pirms 2 gadiem
Latviešu maximus NBA ir otrā gada maximālais līgums - tālāk visi labākie padodas (nauda sagriež galvu) un nespēj pat pietuvoties Eiropā rādītai izaugsmei! Secinājums viens - tieksme tikai pēc naudas! Sportiskais rezultāts tiek citiem, kā piemērs - slovēnis Luka Dončičs (nav jābūt super garam, lai tiktu NBA elitē)!

     [+] [-]

, 2022-02-26 17:30, pirms 2 gadiem
cobham rakstīja: DAL ir ieberzusies ar Bertānu un Dinvidiju, jo abi nekādi, praktiski tika atbrīvotas rokas Lukam darīt ko grib un periodiski atmest bumbu brīvajiem.
Domāju KP būs monstrs, jo pēc pārtraukuma būs ciešāks defs un KP būs iespēja labi nokapāt. Es pat teiktu Was ir lielas iespējas ieklūt PO
pilnīgas muļķības. spēli jau protams neredzēji. tikko Luka nost, viss aiziet Dāvis ar Dinwiddie izvelkt komandu vadībā, tikko Luka atpakaļ, visu pakāš.