Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Aigaram Šķēlem 19 punkti un 11 piespēles ''Stal'' pirmajā uzvarā Polijas 1/4 finālā

Aigaram Šķēlem 19 punkti un 11 piespēles ''Stal'' pirmajā uzvarā Polijas 1/4 finālā
Aigars Šķēle. Foto: Andrzej Romański, plk.pl

Šodien ACB līgā neveiksmi piedzīvoja Mārča Šteinberga ''Manresa'', kas ar 80:90 piekāpās ''Zaragoza''. Rezultatīvi spēlēja Šteinbergs, kuram 11 gūti punkti. Polijas līgas ceturtdaļfinālā savas komandas uzvaru ar 19 punktiem un 11 rezultatīvajām piespēlēm kaldināja Aigars Šķēle.

Spānija

• Trešo zaudējumu pēdējās piecās spēlēs šodien ACB līgā piedzīvoja Mārča Šteinberga ‘’Manresa’’, kas izbraukumā ar 80:90 atzina ‘’Zaragoza’’ pārākumu.

• Divas kārtas līdz regulārā turnīra beigām ‘’Manresa’’ vēl atrodas izslēgšanas spēļu zonā, cīnoties par pēdējo ceļazīmi (astoto) uz sezonas turpināšanu.

• Šteinbergs aizvadīja statistiski rezultatīvāko spēli kopš 9. marta, kad pret Badalonas ‘’Joventut’’ iemeta 12 punktus.

• Šodien viņam 22:03 minūšu laikā 11 punkti (2p. 1/1, 3p. 3/9) un viena atlēkusī bumba zem groziem.

• Citā līgas spēlē zaudēja Rodiona un Artūra Kurucu ‘’Murcia’’, kas izbraukumā ar 71:96 piekāpās Malagas ‘’Unicaja’’. Mursijas klubs piedzīvoja otro zaudējumu trijos mačos un ar bilanci 20-12 ieņem septīto vietu. Klubs jau ir nodrošinājis vietu izslēgšanas spēlēs.

• Rodions Kurucs nebija pieteikts spēlei, bet Artūrs 12:50 minūšu laikā guva trīs punktus (1p. 0/2, 2p. 0/1, 3p. 1/2), kā arī izcīnīja trīs bumbas zem groziem.

• Spānijas pēc spēka otrajā līgā šodien uzvarēja Ingus Jakovičs ar ‘’Leyma Corona’’, ar 95:82 apspēlējot ‘’Castello’’. Klubam tā kļuva par ceturto uzvaru piecās spēlēs, bet bilance 26-7 dod pirmo vietu līgā un tuvojas iekļūšanai ACB līgā.

• Jakovičs 18 minūtēs guva piecus punktus (2p. 1/1, 3p. 1/3) un atdeva sešas rezultatīvās piespēles.

• Uzvarēja arī Toma Leimaņa ‘’Estudiantes’’, kas ar 85:72 pārspēja ‘’Melilla’’. Klubs turpināja uzvaru sēriju, ar 24 uzvarām un deviņiem zaudējumiem šobrīd atrodoties ceturtajā vietā.

• Leimanis 18 minūtēs guva divus punktus (2p. 1/3, 3p. 0/4) un izcīnīja trīs atlēkušās bumbas.

Turcija

• Turcijas otrās līgas pusfinālā šodien iekļuva Rolanda Freimaņa pārstāvētā ‘’Gaziantep’’, kas ceturtdaļfināla sērijas izšķirošajā spēlē ar 84:75 pārspēja ‘’Cayirova’’, sērijā triumfējot ar 2-1.

• Freimanis kļuva par komandas otro produktīvāko spēlētāju, maču pabeidzot ar ‘’double-double’’ rādītājiem – 20 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām. Tāpat viņam viena piespēle.

• Cīņā par vietu Turcijas otrās līgas finālā klubs spēkosies pret ‘’Mersin’’.

Vācija

• Vācijas līgā zaudēja Kārļa Šiliņa ‘’Gottingen’’, kas ar 75:81 atzina ‘’Gochta’’ pārākumu. Klubs piedzīvoja trešo zaudējumu piecās spēlēs un 22. sezonā (10-22, 14. vieta).

• Šiliņš devās pamatsastāvā, nospēlēja 26:25 minūtes, kurās guva astoņus punktus (1p. 2/4, 2p. 3/6, 3p. 0/2), izcīnīja piecas bumbas zem groziem, atdeva divas piespēles un pārķēra vienu piespēli.

Itālija

• Itālijas čempionātā zaudēja Artūra Strautiņa ‘’Tortona’’, kas izbraukumā ar 74:87 piekāpās ‘’Treviso’’. Klubs piedzīvoja ceturto zaudējumu piecās spēlēs, ar bilanci 14-16 ieņemot astoto vietu.

• Strautiņš 19 minūtēs guva četrus punktus (2p. 2/4), kā arī izcīnīja sešas atlēkušās bumbas zem groziem.

• Citā spēlē pārliecinošu uzvaru svinēja Lukas Banki un Riharda Lomaža pārstāvētā Boloņas ‘’Virtus’’, kas ar 108:61 sagrāva bez Andreja Gražuļa spēlējošo ‘’Trento’’.

• ‘’Virtus’’ tika pie piektās uzvaras pēc kārtas un ar bilanci 22-8 ir čempionāta līdere. Lomažs neatradās kluba pieteikumā.

Polija

• Polijas ceturtdaļfināla sērijā pirmo uzvaru svinēja Aigara Šķēles un Ojāra Siliņa Ostravas ‘’Stal’’, kas savā laukumā ar 81:64 apspēlēja Vroclavas ‘’Slask’’, panākot izlīdzinājumu sērijā (1-1).

• Par savas komandas rezultatīvāko spēlētāju kļuva Aigars Šķēle, kurš 31:07 minūšu laikā guva 19 punktus (1p. 7/10, 2p. 6/14, 3p. 0/1), atdeva 11 rezultatīvās piespēles un izcīnīja četras atlēkušās bumbas.

• Ojārs Siliņš nospēlētajās 35:34 minūtēs guva astoņus punktus (2p. 1/2, 3p. 2/6), izcīnīja piecas atlēkušās bumbas un atdeva divas piespēles.

Izmantotie resursi:
https://www.acb.com/partido/estadis...
https://twitter.com/gantepbasketbol
https://www.easycredit-bbl.de/spiel...
https://www.legabasket.it/
https://www.leboro.es/resultados.aspx
https://fibalivestats.dcd.shared.ge...


Artūrs Strautiņš. Foto: Derthona Basket
2

Strautiņa komanda ceturtdaļfinālā pret Banki "Virtus" panāk piekto kauju

Itālijas A sērijas ceturtdaļfināla sērijā no 0-2 atspēlējusies Artūra Strautiņa pārstāvētā Tortonas "Derthona", arī otrajā cīņā savā laukumā pārspējot (82:75) Lukas Banki trenēto Boloņas "Virtus".
Artūrs Žagars spēlē pret Klaipēdas "Neptūnas". Foto: Matas Baranauskas

Kuruciem uzvara Spānijas ceturtdaļfinālā, Zoriks izstājas, Žagars tiek pusfinālā

Spānijas ACB līgas ceturtdaļfinālā pusi no nepieciešamā tikšanai pusfinālā paveikusi brāļu Kurucu pārstāvētā "Mursijas Katoļu universitātes" (UCAM) komanda, izbraukumā ar 96:86 pārspējot Valensijas vienību.
Toms Leimanis ar bumbu. Foto: Movistar Estudiantes

Izslēgšanas kaujā Spānijā panākums Leimanim, Bagatskim godalga Rumānijā

Spānijas otrajā spēcīgākajā basketbola līgā jeb LEB "Oro" turpinās cīņa par atlikušo ceļazīmi uz ACB līgu. Pamatturnīrā triumfējusī Akoruņas "Leyma", kuru šosezon pārstāvēja Ingus Jakovičs, jau to izcīnījusi, savukārt nākamās astoņas komandas spēkojas izslēgšanas turnīrā.