Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

Valmieriešiem pievienojas ukraiņu centrs Novickis, "Ogrei" - saspēlnieks Dejs

Valmieriešiem pievienojas ukraiņu centrs Novickis, "Ogrei" - saspēlnieks Dejs
Rostislavs Novickis. Foto: Fordhamsports.com

Pirms "Pafbet" Latvijas - Igaunijas apvienotās basketbola līgas atsākšanās par garā gala papildinājumu pavēstījusi "Valmiera Glass/ViA" komanda, kurai pievienojies 203 centimetrus garais ukraiņu basketbolists Rostislavs Novickis.

Vēl pirms izlašu pārtraukuma pēdējā "Valmiera Glass/ViA" spēlē, kurā vidzemnieki piekāpās turnīra čempionvienībai "Prometey", "Rimi" Olimpiskā centra tribīnēs bija saskatāmi divi topošie Nikolaja Mazura komandas papildinājumi. Pirmo "Valmiera Glass/ViA" apstiprināja aizvadītajā trešdienā, vēstot par amerikāņu aizsarga Kaja Hancberija pievienošanos Gaujas krasta komandai. Šodien atklāts arī otrs valmieriešu papildinājums - 23 gadus vecais ukrainis Rostislavs Novickis.

Šī nebūs ukraiņu basketbolista pirmā pieredze Latvijā, jo 2018. gada Eiropas čempionātā, kas norisinājās Liepājā, Ventspilī un Rīgā, Kijivā dzimušais spēlētājs pārstāvēja savas valsts U18 izlasi. Turnīra gaitā septiņās aizvadītās spēlēs Novickis caurmērā guva 4,1 punktu un izcīnīja 5,7 atlēkušās bumbas zem groziem.

Pēc U18 čempionāta ukraiņu basketbolists spēlējis Francijas U21 čempionātā, pārstāvot "Nanterre" krāsas. Savu karjeru Atlantijas okeāna viņā pusē Novickis uzsāka Sevardas apgabala kopienas koledžā, bet otrgadnieka sezonu Monro koledžā basketbolistam izbojāja COVID-19 dēļ atceltā sezonā. Pēdējos divus gadus Novickis pavadīja Fordhemas Universitātē. No 33 pagājušās sezonas spēlēm ukrainis 16 sāka savas komandas sākuma pieciniekā, vidēji gūstot 6,9 punktus un izcīnot 4,5 atlēkušās bumbas zem groziem.

Pirms pamatturnīra noslēdzošajām septiņām spēlēm Nikolaja Mazura trenētās vienības rindās ir seši viesspēlētāji - ukraiņu garie basketbolisti Rostislavs Novickis un Ivans Tokovenko, amerikāņu perimetra spēlētāji Kajs Hancberijs un Seneka Naits, bosnietis Haruns Zrno un slovāku milzis Marošs Zelizņāks.

Tāpat jauns uzvārds parādījies "Ogres" komandas pieteikumā. Pirms rītdienas spēles ar "Rīgas Zeļļiem", ogrēniešu pieteikumā iekļauts 24 gadus vecais un 178 cm garais saspēles vadītājs Eidžejs Dejs. Šīs sezonas laikā saspēles vadītājs pārstēvējis Kipras komandu PAEEK, kuras rindās 18 aizvadītās spēlēs amerikānis guvis 26,1 punktu, atdevis 5,1 rezultatīvu piespēli un izcīnījis 4,4 atlēkušās bumbas zem groziem.

Eidžejs Dejs kļūs par trešo šosezon "Ogres" sastāvā izmēģināto amerikāņu saspēles vadītāju. Sezonas sākumā neattaisnojās uz Aizaku Asratu liktā kārts, bet vēlāk ogrēniešiem pievienojās zeļļu "izbrāķētais" Naidžels Džonsons. Pēc dažām iesākumā spožām spēlēm Džonsons izskatījās pēc lietderīga palīga, bet ar laiku izrādījās, ka arī viņš nebūs pareizais spēlētājs priekš Ulda Švēdes trenētās komandas.

Krietni sekmīgāk "Ogrei" veicies ar garā gala spēlētāju selekciju, kur jau no sezonas sākuma darbojies amerikāņu spēka uzbrucējs Endrū Korums un iepriekš jau pazīstamais lietuvietis Mats Juciks.

Izmantotie resursi:
https://www.estlatbl.com/
https://www.espn.com/mens-college-b...


, 2024-02-26 17:57, pirms 3 mēnešiem
O- ho !
, 2024-02-26 18:02, pirms 3 mēnešiem
Valmiera GLASS spēcīgu basketbolistu pañēmusi. O ho hoooooooo !
, 2024-02-26 18:22, pirms 3 mēnešiem
Izskatās jaudīgs puika. Jācer, ka Novickim viss kārtībā ar metienu t.i. ir metiena izjūtu. Ar šo lietu lielas problēmas Zelizņākam joprojām.
, 2024-02-26 18:27, pirms 3 mēnešiem
Jā, jā, jaudīgi
, 2024-02-26 18:56, pirms 3 mēnešiem
Valmiera priekš LBL PO sevi diezgan labi piesaka. Zeļļiem vajadzētu sākt mazliet satraukties
, 2024-02-26 19:54, pirms 3 mēnešiem
wolmar rakstīja: Izskatās jaudīgs puika. Jācer, ka Novickim viss kārtībā ar metienu t.i. ir metiena izjūtu. Ar šo lietu lielas problēmas Zelizņākam joprojām.
Mmm, un arī simpātisks izskatās ...

Kā šitādu ārzemju statistu paņemšana saskan ar Valmieras un Bertāna sludināto kursu?
, 2024-02-26 19:57, pirms 3 mēnešiem
Centrs ar 2,03 m un bildi driblējot laukuma centrā. Bet nu skatīsim, ko rādīs laukumā.
, 2024-02-26 20:17, pirms 3 mēnešiem
Damokla_zobens_23 rakstīja: Centrs ar 2,03 m un bildi driblējot laukuma centrā. Bet nu skatīsim, ko rādīs laukumā.
viš uzsāk divsoli dankam
, 2024-02-26 21:35, pirms 3 mēnešiem
Pat Novickis neglābs Valmieru. Ja nu vienīgi ar izdevīgām vazelīna cenām
, 2024-02-26 22:13, pirms 3 mēnešiem
Real Rebel rakstīja: Valmiera priekš LBL PO sevi diezgan labi piesaka. Zeļļiem vajadzētu sākt mazliet satraukties
Viss ir atkarīgs no tā vai Valmiera maz tiks līdz Zeļļiem. Tas, kam būtu jāsatraucās ir LU, jo šobrīd izskatās, ka Valmiera beidzot domā kaut cik loģiski un LBL PO pratīs noturēties.
, 2024-02-27 02:42, pirms 3 mēnešiem
Ļoti patīk pēdējie manervi no Valmieras ĢM puses! LBL plovos ies karsti! #ValmieraMilBasketbolu
, 2024-02-27 10:57, pirms 3 mēnešiem
Rūjiena brauks skatīties Novicki
, 2024-02-27 12:18, pirms 3 mēnešiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Pat Novickis neglābs Valmieru. Ja nu vienīgi ar izdevīgām vazelīna cenām
Vai pats nejūti, ka tavā CD atskaņotājā tavs mīļotais skaņdarbs jau sāk vilkt un atkārtoties... Dzirdi vajag pie daktera ārstēt! Un vēl šo to...
Arnaldo Toro (#12) aizsardzībā pret Kamaku Hepu. Foto: Andris Grīnbergs
39

"Melnā nāve" nopļauj Klusā okeāna trio un tuvojas Latvijas titulam

VEF basketbolisti svētdien, 19. maijā, izbraukuma spēlē Rīgas arēnā uzvarēja "Rīgas Zeļļus" ar 90:79, Latvijas finālsērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 3-1. Piektā spēle 22. maijā plkst. 20:00 "Rimi" OC.
"Rīgas Zeļļu" galvenais treneris Juris Umbraško un prezidents Edgars Buļs. Foto: Andris Grīnbergs/Rīgas Zeļļi

''Zeļļi'' nosmeļ krējumu: sezonas trenera balva tiek Umbraško, klubam - labākais mārketings

Latvijas Basketbola savienība (LBS) turpina apbalvot sezonas izcilniekus vairākās kategorijās. Par sezonas labāko treneri atzīts ''Rīgas Zeļļu'' galvenais stratēģis Juris Umbraško, bet pašam klubam tikusi balva par labāko mārketingu.
Dāvids Vīksne. Foto: Andris Grīnbergs
8

Pirmo reizi kopš 2019. gada LBL finālspēle norisināsies "Arēnā Rīga"

Latvijas čempionāta ceturtā finālsērijas cīņā šodien pulksten 15:00 norisināsies "Arēnā Rīga", kur sērijas pirmo uzvaru (1-2) guvušie "Rīgas Zeļļi" uzņems desmitkārtējo čempionvienību "VEF Rīga". Spēli tiešraidē translēs LTV7.