Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

"Valmiera Glass"/ViA pirms sezonas noslēdzošā posma iegūst amerikāņu aizsargu

"Valmiera Glass"/ViA pirms sezonas noslēdzošā posma iegūst amerikāņu aizsargu
Kajs Hancberijs (#10). Foto: meangreensports.com

Latvijas basketbola klubs "Valmiera Glass"/ViA pavēstījis par 23 gadus vecā amerikāņu aizsarga Kaja Hancberija pievienošanos komandai.

Ņūorleānā uzaugušais Hancberijs iepriekšējā sezonā spēlēja NCAA pirmajā divīzijā un pārstāvēja Ziemeļteksasas universitāti, kas savā konferencē (NCAA ir 32 konferences) ar bilanci 16-4 ierindojās otrajā vietā aiz Floridas Atlantiskās universitātes (18-2). Ziemeļteksasa pēcāk tika ielūgta piedalīties un arī triumfēja Nacionālajā ielūgumu turnīrā starp komandām, kuras nespēlēja NCAA finālturnīrā.

Hancberijs sezonas 37 spēlēs un vidēji 33,0 minūtēs sakrāja 12,3 punktus, būdams otrais rezultatīvākais komandā, 3,2 piespēles, 3,1 atlēkušo bumbu un 2,0 kļūdas. Viņš trāpīja 31% tālmetienu, 39% metienu no spēles un 79% soda metienu. Šosezon viņš debitēja šaipus okeānam, aizvadot septiņas spēles Vācijas 2. Bundeslīgā. Nirnbergas "Falcons" rindās viņam septiņas spēles, vidēji 18,3 minūtes, 10,1 punkts, 2,1 piespēle un 2,0 kļūdas. Nirnberga starp 18 komandām ieņem 11. vietu.

"Kaja pievienošanas pastiprinās mūsu ārējo līniju. Esam pārliecināti, ka viņa profesionalitāte un spēles izpratne būs būtisks ieguldījums mūsu komandas attīstībā un sasniegumos regulārās sezonas noslēdzošajā posmā un izslēgšanas spēlēs," kluba mājaslapā citēts ģenerālmenedžeris Roberts Zeile.

Valmierieši ir piedzīvojuši septiņus zaudējumus pēc kārtas, ir veikuši treneru maiņu, amatā stājoties Nikolajam Mazuram, un ar bilanci 4-19 ieņem trešo vietu no beigām Latvijas-Igaunijas līgā. Starp Latvijas klubiem valmierieši ir sestie – aiz VEF (19-5), "Ventspils" (16-7), "Zeļļiem" (16-9), "Ogres" (13-10) un "Liepājas" (10-13) un priekšā LU (3-22). Pret Latvijas klubiem Valmieras bilance ir 1-11, vienīgo uzvaru gūstot mājās pār LU (67:53), un regulārajā sezonā no vietējiem klubiem atlicis spēlēt vienīgi pret liepājniekiem.

"Valmiera Glass"/ViA pēc izlašu pauzes sezonu atsāks ar mājas spēlēm pret Tallinas "Kalev"/"Snabb" (1. martā) un "Parnu Sadam" (5. martā).

Izmantotie resursi:
https://www.vgvia.lv/zinas/valmiera...


, 2024-02-21 12:28, pirms 3 mēnešiem
Komplektā taču nāca koferis ar vazelīnu, vai ne?
, 2024-02-21 13:06, pirms 3 mēnešiem
Vajadzētu būt vēl vienam puikam, no garā gala. Statistika Hancberijam normāla, tad jau redzēs, kā būs dzīvē. Vismaz Naitam būs čoms Valmierā.
, 2024-02-21 13:22, pirms 3 mēnešiem
Labs spēlētājs, bet tikai kļūdās tikpat cik piespēlē un met zem 40%
Ja vēl aizsardzībā spēlēs tikpat labi cik komanda vidēji, tad vispār būs super
Izcils GM veikums!
, 2024-02-21 13:42, pirms 3 mēnešiem
Gribētos uzdot loģisku jautājumu - kāpēc tik maz spēļu Ger-2? Trauma? Pats aizgāja? Izsvieda dēļ kļūdām? Problēmas ģērbtuvē? Citādi - ok, papildinājums, lai noturētos pēdējā LBL play-off vietā. Nekas spīdošs nav, ja kļūdu tikpat cik RP un metienu precizitāte zem 40%...
P.s. gan jau tūlīt kāds nāks pucēt spalvas par izcilu ģm darbu.
, 2024-02-21 14:53, pirms 3 mēnešiem
Valmiera iet savu ceļu, un jūs redzēsiet kāds būs rezultāts pēc pieciem gadiem. Nez vai Zeļļi vēl pastāvēs, bet Valmiera būvē sistēmu. Bertāna intervija Bufetē ir jāpaklausās. Tur viņš skaidri pateica par Bertānu basketbola skolu, un nākotnes vīzijām.
, 2024-02-21 16:12, pirms 3 mēnešiem
Gan jau rīt vai tuvākajās dienās VIA izmetīs vēl vienu viesmākslinieku,tas tik laika jautājums.
Viss kas patreiz notiek Valmierā, nekādā gadījumā nenāks par labu Valmieras basketbola jaunajai paaudzei attālinot viņus no Lielās komandas vēl tālāk.
Var kāds izsmiet Zelļus,cik ilgi tie pastavēs u.t.t.,bet tur viens noteikts virziens tāpat kā Liepājā - pamatā vietējie spelētāji un pēc tam viesmākslinieki.
Valmiera šosezon ar naudu nežēlojas,jā var LED reklāmas banerus uz sezonu irēt par 20TK EURO, labāk būtu to naudu investējuši kur citur.
Dairis var teikt,ko vēlas,bet savus vai brāļa ieguldījumus Valmierā viņš noteikti vēlēsies atgūt ar uzviju, tikai ir viena problēma,kad nevienam jaunajam(BVBS audzēknim) nedodot nē mazāko iespēju sevi pierādīt VIA, viņiem nebūs ko pārdot talāk,lai atgūtu ieguldīto.
, 2024-02-21 16:37, pirms 3 mēnešiem
Interesanti kas ir šim brīnumam aģents. Nav gadijumā Kalnītis? Piemēram bosniešu netalantam ir. Un tur viss skaidrs DB-Kalnītis.
, 2024-02-21 16:39, pirms 3 mēnešiem
wolmar rakstīja: Vajadzētu būt vēl vienam puikam, no garā gala. Statistika Hancberijam normāla, tad jau redzēs, kā būs dzīvē. Vismaz Naitam būs čoms Valmierā.
Par draudzību šaubos, melnais bruņinieks esot baigais vienpatis.
, 2024-02-21 17:30, pirms 3 mēnešiem
Šai sezonai gan jau nevajadzēja jau visu norakstīt var bwt varēja jau sākt ielikt pamatus nākamajam gadam.
, 2024-02-21 18:36, pirms 3 mēnešiem
gircc rakstīja: Valmiera iet savu ceļu, un jūs redzēsiet kāds būs rezultāts pēc pieciem gadiem. Nez vai Zeļļi vēl pastāvēs, bet Valmiera būvē sistēmu. Bertāna intervija Bufetē ir jāpaklausās. Tur viņš skaidri pateica par Bertānu basketbola skolu, un nākotnes vīzijām.
Vismaz viens sakarīgs komentārs šeit!
, 2024-02-21 19:24, pirms 3 mēnešiem
gircc rakstīja: Valmiera iet savu ceļu, un jūs redzēsiet kāds būs rezultāts pēc pieciem gadiem. Nez vai Zeļļi vēl pastāvēs, bet Valmiera būvē sistēmu. Bertāna intervija Bufetē ir jāpaklausās. Tur viņš skaidri pateica par Bertānu basketbola skolu, un nākotnes vīzijām.
Aptuveni tā izskatās kā raksti. Drīzāk Zeļļi būs arī pēc pieciem gadiem (bet kas to zina), bet Valmiera lēni , pacietīgi būvē savu ceļu augšup. Daļai tas varētu šķist pārāk lēns temps, bet ir jūtama vīzija, mērķis.
, 2024-02-21 20:12, pirms 3 mēnešiem
datmons rakstīja: Labs spēlētājs, bet tikai kļūdās tikpat cik piespēlē un met zem 40%
Ja vēl aizsardzībā spēlēs tikpat labi cik komanda vidēji, tad vispār būs super
Izcils GM veikums!
Labs spēlētājs, bet tikai kļūdās tikpat cik piespēlē un met zem 40% un tas ir labs spēlētājs? Labāk būtu kādu ukraini no Valkas paņēmuši.
, 2024-02-21 20:23, pirms 3 mēnešiem
Zemessargs rakstīja: Labs spēlētājs, bet tikai kļūdās tikpat cik piespēlē un met zem 40% un tas ir labs spēlētājs? Labāk būtu kādu ukraini no Valkas paņēmuši.
Varbūt arī būs kāds ukrainis, taču ne no Valkas...
Arnaldo Toro (#12) aizsardzībā pret Kamaku Hepu. Foto: Andris Grīnbergs
39

"Melnā nāve" nopļauj Klusā okeāna trio un tuvojas Latvijas titulam

VEF basketbolisti svētdien, 19. maijā, izbraukuma spēlē Rīgas arēnā uzvarēja "Rīgas Zeļļus" ar 90:79, Latvijas finālsērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 3-1. Piektā spēle 22. maijā plkst. 20:00 "Rimi" OC.
"Rīgas Zeļļu" galvenais treneris Juris Umbraško un prezidents Edgars Buļs. Foto: Andris Grīnbergs/Rīgas Zeļļi

''Zeļļi'' nosmeļ krējumu: sezonas trenera balva tiek Umbraško, klubam - labākais mārketings

Latvijas Basketbola savienība (LBS) turpina apbalvot sezonas izcilniekus vairākās kategorijās. Par sezonas labāko treneri atzīts ''Rīgas Zeļļu'' galvenais stratēģis Juris Umbraško, bet pašam klubam tikusi balva par labāko mārketingu.
Dāvids Vīksne. Foto: Andris Grīnbergs
8

Pirmo reizi kopš 2019. gada LBL finālspēle norisināsies "Arēnā Rīga"

Latvijas čempionāta ceturtā finālsērijas cīņā šodien pulksten 15:00 norisināsies "Arēnā Rīga", kur sērijas pirmo uzvaru (1-2) guvušie "Rīgas Zeļļi" uzņems desmitkārtējo čempionvienību "VEF Rīga". Spēli tiešraidē translēs LTV7.