Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Vilnis Bekmanis

Bagatskis: "Paldies spēlētājiem!"

SK "Valmiera" ir izcīnījusi uzvaras pēdējās divās LBL Pirmās divīzijas spēlēs, viesos uzvarot gan "Liepājas Lauvas", gan "VEF". Iespaidos par abām spēlēm Valmieras kluba mājaslapā dalījās Valmieras komandas galvenais treneris Ainārs Bagatskis.

Uzvaras abos pēdējos mačos Liepājā un Rīgā Valmierai nāca grūtā cīņā. Vai papildus psiholoģisko slodzi nedeva tas, ka pēc tik garas zaudējumu sērijas komandas līdzjutēji tik ļoti bija noilgojušies pēc panākumiem, ka uzskatīja šīs uzvaras LBL čempionātā Valmierai gandrīz par obligātām...
Nezinu, ko nozīmē – obligātas uzvaras... Varbūt pie tādām varētu minēt divas nākamās spēles – ar Ķeizarmežu un Gulbeni. Ja pret šīm abām komandām būs zaudējumi, tad mums, komandai, uzreiz būs finansiālas sankcijas...
Par iepriekšējām divām spēlēm nē?
Nezinu, no kurienes ņemts, ka mums būtu obligāti jāuzvar gan Liepāju gan VEF. VEFam publicētais oficiālais budžets ir lielāks nekā mūsējais, Liepājai tāpat... Liepājniekiem ir pieredzējuši, ne gados jauni spēlētāji, mēs esam krietni vien jaunāki... Par to, ka abas šīs spēles uzvarējām izbraukumā, gandarījums divtik liels. Ja runājam atsevišķi par katru spēli... Nu, Liepājā viņus vajadzēja uzvarēt jau ātrāk. Saviem spēlētājiem pirms mača teicu, ka mūsu piedāvāto spēles tempu liepājnieki izturēs labākajā gadījumā divas ceturtdaļas. Un tā jau arī bija. Vairākas reizes izvirzījāmies vadībā ar 8 punktiem, tad dažu mūsu spēlētāju taktiskā nesaprašanās aizsardzībā ļāva mājiniekiem mūs piedzīt, tāpēc spēles galotne sanāca ne tik mierīga, kā gribētos... Varu tikai teikt paldies saviem spēlētājiem, kuri to spiedienu izturēja, ne mirkli neiekrita panikā un noveda spēli līdz loģiskam iznākumam. Ar VEFu situācija bija drusku savādāka... No paša sākuma ieguvām ļoti lielu pārsvaru. Būtu tos 8 punktus palielinājuši līdz kādiem 14 vai pat 16, spēle jau būtu beigusies pašā sākumā... Taču neesam tik stipri – nemākam spēlēt uz uzvaru, gribam spēlēt skaisti un brīžiem arī pavirši. Tā nu nācās vadību atdot VEFam un pēc tam lielāko daļu spēles atrasties iedzinēju lomā. Tai pat laikā gandarījums, ka komanda nevienu brīdi nestresoja, necentās ātri atspēlēties. Protams, bija daži ātri un nevajadzīgi metieni, taču to nebija daudz. Galvenais, ka mēs pacietīgi spēlējām savu spēli un gaidījām momentu... Un beigās arī sagaidījām! Uzskatu, ka mača iznākums bija loģisks. VEFs spēlēja ļoti vienkāršu basketbolu, tai pat laikā pakļāva mūs savam spēles stilam, kas izsita mūsu spēlētājus no ritma, pēc tam grūti nācās atrast to savu spēles pavedienu...
Abos pēdējos mačos salīdzinoši mazs ir Bankevica ieguldījums. Sarunā pēc mača ar Kalev/Cramo Ingus apgalvoja, ka esot ļoti labā fiziskā kondīcijā, nenogurstot un esot vajadzības gadījumā gatavs spēlēt no zvana līdz zvanam... Kas par lietu?
Manuprāt, šobrīd ir vairāki iemesli, kāpēc Ingus ir tāds, kāds viņš ir... Viņš tomēr ir viens no mūsu komandas izteiktākajiem līderiem, tāpēc viņam un Stimacam tiek pievērsta milzīga uzmanība. Bankevica spēles stilu pretinieki ir atkoduši, viņu pazīst labāk. Un viņš vēl nemāk adaptēties tajās situācijās, kad viņam pievērš ļoti lielu uzmanību. Faktiski jau tas pats bija arī, kad Ingus spēlēja Gulbenē, taču tur tās prasības komandai bija mazākas nekā Valmieras gadījumā. Otrs iemesls – viņam zemapziņā ir tas, ka viņš nu tik ies un nu tik darīs... Bet tā nav! Atliek spēles laikā tikai uz vienu mirkli zaudēt savaldīšanos, zaudēt koncentrēšanos, un tu jau esi izsists no līdzsvara un tev ir grūti atrast no jauna to savas spēles pavedienu, savu spēles ritmu... Un trešais iemesls, varbūt pat visbūtiskākais – tas, ka dažu Latvijas klubu pārstāvji, pārkāpjot visu profesionālā sporta ētiku, piedāvā spēlētājam mainīt klubu pa tiešo nevis vedot sarunas ar klubu! Sasola visādus labumus, pret kuriem jaunam spēlētājam ir ļoti grūti noturēties. Tas pats attiecas uz Stimacu. Gan no tuvākiem, gan tālākiem klubiem viņš saņem visādus piedāvājumus un uzaicinājumus. Zinu, ka ir bijuši arī daži piedāvājumi klubam, taču uzskatu, ka tie bijuši mazvērtīgi. Skumīgi šajā visā ir tas, ka daži lielie Latvijas klubi, kas propagandē sevi, ka ievērojot sporta ētiku, patiesībā ir paši pirmie, kas to pārkāpj.
Pēdējās spēles nav tās veiksmīgākās bijušas arī Ramanauskam...
Pat grūti ko komentēt. Zinu, kāds viņš var būt. Man nav lielu pretenziju pret spēli Liepājā, kur Juozas deva lielu atelpu Stimacam. Šajās spēlēs ir grūti izmantot divus garos uzreiz. Vienīgais spēlētājs, ko es gribētu uzteikt par abām uzvarētajām spēlēm, ir Čavars. Kaut arī Liepājā viņam bija piecas kļūdas, daudzi soda metieni aizmesti garām, bet tas ir spēlētājs, kurš SPĒLĒ, ir uzvilkts visu laiku, grib sevi pierādīt un nemeklē attaisnojumu tai darbībai, kas viņam nesanāk.
Kā ir ar Bergmani? Vakar pret VEFu viņš laukumā atkal pabija tikai nedaudz vairāk par piecām minūtēm...
Situācija ir tāda, kāda ir. Viņš ir komandas spēlētājs, kurš spēlēs tik, cik to noteiks komandas vecākais treneris.
Kā iekļāvies komandā Kērtiss Nešs?
Viņš vēl ne tuvu nav tai fiziskajai kondīcijai, kādā viņam vajadzētu būt. Nešs brīžiem arī atpūšas uz laukuma... Taču jebkurā gadījumā tas ir spēlētājs, kurš nebaidās uzņemties atbildību, kurš neraustās, kurš spēlē. Vakar pret VEFu lielā mērā tieši, pateicoties viņa veiksmīgai darbībai, tas rezultāts beigās bija tāds, kāds bija. To pašu var teikt par spēli Liepājā. Nedaudz izkritis no ritma ir Vitlejs, tai pašā laikā viņš spēli paātrina, saasina – tas arī ir viņa galvenais uzdevums. Par divām pēdējām spēlēm viņam nav daudz ko pārmest – kaut arī nav guvis daudz punktu, Vitlejs atstrādā aizsardzībā un saasina situāciju uzbrukumā.
Tagad priekšā divas salīdzinoši vieglākas spēles – pret Ķeizarmežu un Gulbeni. Vai tajās Valmieras spēlētājiem būs kādi īpaši uzdevumi?
Mums galvenais uzdevums ir vinnēt. Starpība rezultātā nav tik svarīga. Mēģināsim šajā laikā pamēģināt ko jaunu uz priekšdienām, jo pēc tam nāk spēle ar Neptunas. Jāgatavojas tai! Nedēļa tiks pavadīta intensīvos treniņos. Praktiski jau visas sešas nedēļas kopš sezonas sākuma esam tikai spēlējuši, ļoti maz laika bijis trenēties. Mēģināsim šo nedēļu pavadīt produktīvāk tieši treniņu procesa ziņā. Spēlēs vairāk tie spēlētāji, kuri līdz šim mazāk tikuši laukumā. Līdz jaunam gadam jātiek pilnīgā skaidrībā par visu spēlētāju sniegumu, kas kurš ir. Lai tās lomas komandā būtu sadalītas.
Vai šajā Valmieras sastāvā, kas ir patlaban, vēl kas tiks mainīts un meklēts klāt, vai arī paliksim pie tā, kas ir, nevienu prom nedzenot?
Par 99% viss tā arī paliks, tomēr es vienmēr atstāju arī kādu variantu - ja nu tomēr... Šinī gadījumā es uzskatu, ka šis ir tas sastāvs, ar kuru mēs arī pabeigsim sezonu.

Izmantotie resursi:
www.skvalmiera.lv


, 2007-11-11 22:51, pirms 17 gadiem
Bagij - jūtu Valmiera ir uz pareizā viļņa
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2007-11-11 23:08, pirms 17 gadiem
Nu nu Bagij... Pāris izteikumi bija kā bija...
Bet nu gan jau ka viņam labāk zināms kas un kā...
Personīgi gribētos lai Valmierai budžets uzkāpj līdz ASK Barons un V-pils līmenim lai Latvijā ir reāli 4 komandas kas var izcīnīt pirmo vietu.. Ieguvēji būt gan skatītāji gan LV basketbola līmenis kopumā..
Katrā ziņā novēlu veiksmi lai gan man Valmiera ne tuvu nav tas klubs kas man patīk..
, 2007-11-11 23:09, pirms 17 gadiem
Citāts: " dažu Latvijas klubu pārstāvji, pārkāpjot visu profesionālā sporta ētiku, piedāvā spēlētājam mainīt klubu pa tiešo nevis vedot sarunas ar klubu! Sasola visādus labumus, pret kuriem jaunam spēlētājam ir ļoti grūti noturēties" .

Pat ja kāds būtu runājis ar Bankevicu, apejot klubu, tad Bagatskis jau nu būtu pirmais , kurš varētu pārmest da jebkam PROFESIONĀLO SPORTA ĒTIKU.

Zinu, ka viens no Rīgas klubiem ir patiešām interesējies par Bankevicu ,personīgi kontaktējoties ar Valmieras kluba prezidentu Baika k-gu.

P.S. Valmieras menedžeris Kļaviņš jau pats ir liels meistars vest sarunas ar citu klubu spēlētājiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2007-11-11 23:18, pirms 17 gadiem
un kādu miljonu arī latgalē, savādāk nav nevienas profesionālas komandas no turienes
, 2007-11-11 23:19, pirms 17 gadiem
esmu pārliecināts, ka basketbola attīstībai iespēja ir krievvalodīgajā daļā, piemēram Daugavpilī, Rēzeknē. Šajās pilsētās ir labi attīstīts bizness, kas varētu būt labs atbalsts
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2007-11-11 23:25, pirms 17 gadiem
Jsssii - pilnīgi tev piekrītu, bet vajadzētu vienu Latgaļu komandu arī pavilkt
, 2007-11-11 23:31, pirms 17 gadiem
domāju visreālāk ir nākotnē kļūt par ceturto Latvijas grandu Liepājai ne Valmierai, bet tas mans subjektīvais viedoklis...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2007-11-11 23:44, pirms 17 gadiem
Es savukārt domāju, ka 4. komanda, kura varētu kapāties par čempiona titulu Latvijā būtu tikai tad, ja tur būtu vismaz 4 ļoti labi ārzemnieki, jo spēlētāju resursu cik ir tik ir. Un tad paceļas jautājums - kam mums tas vajadzīgs?
Slēpts komentārs: tikums
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2007-11-12 00:06, pirms 17 gadiem
Tikliidz Latgalee paraadaas kaads perspektiivs speeleetaajs taa to uzreiz nosmelj Riiga... Nespeej Latgale pagaidaam konkureet ar to ko piedaavaa galvaspilseeta. Bet pats galvenais kaa truukst Latgalee piem. Daugavpilii ir kaads labs speciaalists. Cik ilgi Endzels bija Liivaanos? Iisti neatceros, bet Vaikuli atrada, izlasee speelee, basketbolam tur tagad tradiicijas komanda -LBL, par speeleetaaju izcelsmi nerunaasim, galvenais ka tur ir cilveeki kas gatavi komandu uztureet...
, 2007-11-12 00:47, pirms 17 gadiem
Liepājā pēckādiem trim gadiem varētu būt Ventspils līmeņa klubs, jo Liepaja ir salidzinosi liela pilsēta. Jaatzist, ka naudas pagaidam no regionu pilsetam visvairak ir ventspilij, jo tur ir attistits bizness, bet kas nav mazsvarīgi, tad Ventspili dzivo turpat uz pusi mazak iedzivotaju neka Liepājā... un kolīdz Liepājā uzcels jauno olimisko centru, tā domāju, ka tur basītim sponsori pievērsīs vairāk uzmanības, jo pieaaugs apmeklētība.
, 2007-11-12 01:25, pirms 17 gadiem
Es domaju,ka Valmieras komanda splele labi,un var spelet vel labak.Un es ja butu tada iespeja,es uzreiz atlaistu Bergmani,Ramanausku,un Jansonu.Protams tas ir manas domas,es domaju ka Ainars Bagatskis,to saprot..Jo vins ir labs treners.un zin,ko?un ka jaspele.Vienkarsi Valmieras komnda,ne ievero disciolinu,un neklausa treneru lidz galam,un tapec ari zaude.Es dzivoju Valmiera,un es gribu lai mana komanda,ar tadiem speletaiem un ar tadu visiem zinamu treneru,spele labi,skaisti un ar uzvaram!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2007-11-12 08:17, pirms 17 gadiem
Diena (shodien):


Miglinieks zaudē amatu

Basketbols. Kipras kluba EKA AEL vadība pēc diviem zaudējumiem valsts čempionāta trijās spēlēs no darba atbrīvojusi galveno treneri Igoru Miglinieku. Latviešu speciālista vadībā Limasolas komanda divas reizes uzvarēja Kipras čempionātā un pērn spēlēja FIBA kausa ceturtdaļfinālā.
, 2007-11-12 13:58, pirms 17 gadiem
Es domāju Latgale mierīgi iztiks bez basketbola - tajā reģionā nākošajā
gadā būs 3 virslīgas futbola klubi + hokejs Daugavpilī, tāpēc neredzu vajadzību tur dibināt komandu. Cita lieta - Jelgava, kurā nav nekā, bet iedz. skaits krietni lielāks nekā Valmierā. Arī Liepājā var izveidot labāku blici.
, 2007-11-12 15:34, pirms 17 gadiem
Nu skudriniek ,var tiešām redzēt ka esi tālu no basketbola saimniecības.Ja sezonas sākumā spēlētājs noslēdz līgumu ar klubu tad viņš arī līdz līguma beigām pieder tam klubam un bez kluba atļaujas viņš nevar vest ne kādas pārrunas ar citiem ,bet šeit jau barons uzdarbojās bez valmieras atļaujas .Vienkārši sāk pielietot netīru taktiku un šeit labākā atriebe būtu uzvara pār baronu.Būtu nokaunējušies un atzinuši savu kļūdu,bet jūs te vēl taisnoties sākat.
, 2007-11-12 21:03, pirms 17 gadiem
skudriniek - tu toč nesaproti nekā no basketbola
, 2007-11-12 21:20, pirms 17 gadiem
'TAD BAGIJAM JAU NU NAV KO PĀRMEST BARONAM
VEF basketbolisti: 3-1 zelta sērijā. Foto: VEF Rīga
30

"Melnā nāve" nopļauj Klusā okeāna trio un tuvojas Latvijas titulam

VEF basketbolisti svētdien, 19. maijā, izbraukuma spēlē Rīgas arēnā uzvarēja "Rīgas Zeļļus" ar 90:79, Latvijas finālsērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 3-1. Piektā spēle 22. maijā plkst. 20:00 "Rimi" OC.
"Rīgas Zeļļu" galvenais treneris Juris Umbraško un prezidents Edgars Buļs. Foto: Andris Grīnbergs/Rīgas Zeļļi

''Zeļļi'' nosmeļ krējumu: sezonas trenera balva tiek Umbraško, klubam - labākais mārketings

Latvijas Basketbola savienība (LBS) turpina apbalvot sezonas izcilniekus vairākās kategorijās. Par sezonas labāko treneri atzīts ''Rīgas Zeļļu'' galvenais stratēģis Juris Umbraško, bet pašam klubam tikusi balva par labāko mārketingu.
Dāvids Vīksne. Foto: Andris Grīnbergs
7

Pirmo reizi kopš 2019. gada LBL finālspēle norisināsies "Arēnā Rīga"

Latvijas čempionāta ceturtā finālsērijas cīņā šodien pulksten 15:00 norisināsies "Arēnā Rīga", kur sērijas pirmo uzvaru (1-2) guvušie "Rīgas Zeļļi" uzņems desmitkārtējo čempionvienību "VEF Rīga". Spēli tiešraidē translēs LTV7.