Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Janičenoks pievērsīsies "EuroBasket 2025" rīkošanai, par līgu direktoru kļuvis Mētra

Janičenoks pievērsīsies "EuroBasket 2025" rīkošanai, par līgu direktoru kļuvis Mētra
Salvis Mētra un Kristaps Janičenoks. Foto: basket.lv

Latvijas Basketbola savienības valde Latvijas basketbola līgu direktora amatā apstiprinājusi Salvi Mētru, savukārt šajā amatā kopš 2020. gada jūnija strādājušais Kristaps Janičenoks koncentrēsies 2025. gada Eiropas čempionāta izpilddirektora pienākumiem, teikts savienības mājaslapā.

Kristaps Janičenoks: "Trīs gados Latvijas basketbola līgu direktora amatā iepazinu basketbola saimniecību no pilnīgi citas puses, nekā to ikdienā redz spēlētāji. Bija izaicinoši saprast, kā darbojas basketbola organizatoriskie mehānismi, un tos menedžēt, ņemot vērā Latvijas basketbola sistēmas dalībnieku atšķirīgās iespējas un mērķus. Jo īpaši tāpēc, ka divas sezonas aizritēja, strādājot pandēmijas apstākļos. Prieks, ka šajā līgā izdevās noorganizēt Latvijas basketbola Užavas kausa izcīņu un divus Pafbet Latvijas–Igaunijas līgas finālturnīrus, prieks, ka Latvijas līgu dalībnieku skaits ir pieaudzis, salīdzinot ar manu starta brīdi 2020. gada vasarā. Turpinu strādāt Latvijas Basketbola savienībā, bet Latvijas līgu vadītāja stafetes kociņu nododu drošās rokās. Salvim Mētram ir pieredze gan kā spēlētājam, gan uzņēmējam. Ceru, ka ar mūsu galveno partneru – klubu – atbalstu viņš ātri apgūs darba specifiku un dos savu pienesumu Latvijas basketbola attīstībā."

Salvis Mētra (38) basketbolista karjeras laikā pārstāvējis Latvijas jaunatnes izlases, kā arī spēlējis LBL klubos Policijas BK, “Barons”, “ASK Rīga”, “Liepājas Lauvas”, BK “Zemgale”, BK “Jelgava” un “Barons kvartāls”.

Salvis Mētra: "Paldies Basketbola savienība valdei par uzticību. Man ir ilga pieredze basketbolā, bet līgu direktora pienākumi noteikti izvirzīs jaunas prasības un liks apgūt jaunas zināšanas. Paldies Kristapam, kura vadībā ir veikti visi priekšdarbi, lai jaunā sezona varētu sākties bez aizķeršanās, un man būs mazliet laika apgūt darba specifiku. Protams, ceru uz konstruktīvu sadarbību ar visiem basketbola saimniecībā iesaistītajiem."

Jaunais Latvijas basketbola līgu direktors pienākumus sāks pildīt 15. augustā.

Izmantotie resursi:
https://www.basket.lv/blog/latvijas...


, 2023-08-11 14:03, pirms 10 mēnešiem
Ir OK, pats ar savu darbu izsities līdz tādam līmenim un nav no tiem "slīpajiem un slidenajiem" kas LBS vēl ir...
, 2023-08-11 16:47, pirms 10 mēnešiem
Nē, nu, protams, prieks par džekiem, bet tur tos vadītājus pieņem pēc gutajiem punktiem virslīgā? Varbūt kādu, kas skolā splējis, bet toties ar biznesa grādu un izpratni par sponsoriem, marketingu, menedžmentu, utt ?
, 2023-08-11 20:27, pirms 10 mēnešiem
Laba izvēle. Mētra zina basketbola drēbi ļoti labi, bet pārējo amatam nepieciešamo - iemācīsies!
, 2023-08-12 06:56, pirms 10 mēnešiem
Salvis sakarīgs Pipars
Jānis Gailītis. Foto: VEF Rīga
16

VEF pēc abpusējas vienošanās atvadās no galvenā trenera Gailīša

Latvijas Basketbola līgas čempione "VEF Rīga" šodien paziņojusi, ka pēc abpusējas vienošanās netiks turpināta sadarbība ar galveno treneri Jāni Gailīti, kurš komandu aizvedis līdz septiņiem Latvijas zeltiem.
''Prometey'' komanda pēc titula iegūšanas. Foto: Paf League
14

Oficiāli: ''Prometey'' noslēdz Eiropas projektu un izstājas no LAT-EST līgas

Ukrainas basketbola komanda ''Prometey'' oficiāli paziņojusi, ka neturpinās projektu Eiropā, kura laikā divas sezonas tā bāzējās Latvijas galvaspilsētā Rīgā un kļuva par divkārtējo Latvijas - Igaunijas līgas čempioni.
Dairis Bertāns. Foto: Mikus Kļaviņš
49

Bertāns ar trejačiem izšķir sēriju, Vefiņš kļūst par tituliem bagātāko LBL klubu

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) sezonas kulminācijā tika sasniegta 22. maija vakarā, kad finālsērijas piektajā spēlē "VEF Rīga" ar 80:74 pieveica "Rīgas Zeļļus", saglabājot savu iesildīto vietu valsts čempionu tronī. Ar 27 gūtiem punktiem savu karjeras piekto titulu izkārtoja Dairis Bertāns.