Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

''Prometey'' par neierašanos Tartu 0:20, piecu tūkstošu sods un brīdinājums

''Prometey'' par neierašanos Tartu 0:20, piecu tūkstošu sods un brīdinājums
''Prometey'' galvenais treneris Ronens Ginzburgs. Foto: ''Prometey''

Latvijas Basketbola līgu direktors Salvis Mētra komentārā portālam ''Sportacentrs.com'' atklāja, ka ukraiņu klubs ''Prometey'' par nedošanos uz līgas spēli pret ''Tartu Ulikool'' saņems tehnisko zaudējumu 0:20, piecu tūkstošu eiro lielu sodu un brīdinājumu, ka par vēl vienu līdzīgu atgadījumu sekos nolikumā paredzētais sods - izslēgšana no čempionāta. ''Prometey'' lūgusi spēli pārcelt, jo tai veseli ir tikai seši spēlētāji, turklāt otrdien gaidāma ULEB Eirokausa ceturtdaļfināla spēle.

Vakar Igaunijas basketbola komanda ''Tartu Ulikool'' paziņoja, ka Ukrainas komanda ''Prometey'' ir lēmusi nebraukt uz apvienotās līgas spēli, bet svētdien gaidāmais mačs pret ''TalTech'' ir pārcelts, vēsta līgas kalendārs.

Nedošanās uz spēli ir rets precedents basketbolā, bet apvienotajā Latvijas - Igaunijas līgās kas tāds pieredzēts pirmo reizi. Komentārā portālam ''Sportacentrs.com'', Latvijas Basketbola līgu direktors Salvis Mētra pauda, ka klubam par maču pret Tartu tiks piespriests tehniskais zaudējums ar 0:20, turklāt pēc nolikuma komandai paredzēts arī piecu tūkstošu eiro sods. ''Esam ''Prometey'' brīdinājuši par sekām, kas var sekot, ja būs vēl viens tehniskais zaudējums - tas ir, izslēgšana no čempionāta,'' atklāja Mētra, izsakot cerību, ka klubs šo brīdinājumu uztvers nopietni. Savukārt iepriekš svētdien paredzētā cīņa pret Tallinas ''TalTech'' tiks izspēlēta līdz 26. martam jeb regulārās sezonas beigām. Līgas kalendārā tā ieplānota 24. martā, bet pirms tam 17. martā ukraiņu klubs spēlēs pret ''Keila'', 20. martā pret ''Avis Rapla'', bet 23. martā pret ''Parnu Sadam''.

Mētra skaidroja šī brīža kluba apstākļus, kas novedis pie konkrētā lēmuma nedoties uz Tartu - gan cīņa ULEB Eirokausā par potenciālo uzvaru turnīrā, gan dažādajām veselības likstām spēlētāju rindās. Traumēti ir Iļja Sidorovs, trešdienas astotdaļfināla spēlē pret ''Aris'' savainojumā iedzīvojās Isufs Sanons, un tāpat ar veselības likstām cīnās Džians Klavels, Tajs Odiase un Oleksandrs Ļipovijs. Šonedēļ vēl robi palielinājušies ar divu spēlētāju saslimšanu, kas rezultējies ar to, ka pašlaik pilnībā veseli doties laukumā ir tikai seši ''Prometey'' basketbolisti. Jau nākamnedēļ, 12. martā, komandai jāaizvada Eirokausa ceturtdaļfināla spēle pret Francijas ''JL Bourg''.

''Situācija ir nopietna,'' to raksturoja Mētra. ''Jau pirms Eirokausa izslēgšanas spēles pret ''Aris'' bija zināms, ka pēc mača viņiem gaidāmas divas spēles pēc kārtas apvienotajā līgā. Vienu no tām, svētdienas cīņu pret ''TalTech'', klubs laicīgi lūdza pārcelt, kas arī tika darīts. Ceturtdien saņēmām informāciju par lūgumu pārcelt arī spēli pret ''Tartu''. Sazinājāmies ar igauņu klubu, taču, ņemot vērā, ka Tartu ir piesātināts kalendārs regulārā turnīra izskaņā, pārcelt spēli nebija iespējams,'' turpināja LBL direktors. Gundara Vētras trenētajai komandai regulāro sezonu bija plānots izspēlēt līdz 22. martam - 16. martā izbraukumā jāspēlē pret ''Rīgas Zeļļiem'', četras dienas vēlāk Tallinā pret ''TalTech'', bet 22. martā pret līderi ''Kalev''/''Cramo''.

Arī pagājušajā pavasarī ''Prometey'' cīnījās ar spēlētāju veselībām, vairākiem no basketbolistiem iedzīvojoties nopietnos savainojumos. Tas gan neliedza izcīnīt apvienotās līgas titulu. Lūgts secināt, ko esošā situācija var likt pārdomāt uz nākotni, Mētra min divus aspektus - ''Prometey'' jādomā par papildus spēlētāju resursa pievienošanu, bet līgai par piesātinātāka kalendāra izveidi līdz izšķirošajām kluba spēlēm pavasarī. ''Iespējams, ''Prometey'' ir jādomā par fārmkluba izveidi vai jauniešu iesaisti. Iespējams, līdz Eirokausu izslēgšanas spēlēm līgas kalendārs var būt spēlēm bagātāks.'' Mētra izvairīgi atbildēja, ko šāda rīcība nozīmē kluba palikšanā Latvijā arī turpmāk, taču minēja, ka organizācijā, lai arī pret esošo situāciju izturas ar augstu nopietnību, arī izprot, ka klubam ir augstāki mērķi - vēlme nokļūt ULEB Eirolīgā.

Sociālajos tīklos par ''Prometey'' lēmumu sašutumu pauduši citu Latvijas klubu funkcionāri - ''Ventspils'' ģenerālmenedžeris Ralfs Pleinics, ''Valmiera Glass''/ViA ģenerālmenedžeris Roberts Zeile un ''Rīgas Zeļļu'' prezidents Edgars Buļs.


, 2024-03-09 13:31, pirms 2 mēnešiem
Te šiem Prometey "superstāriem" jāsaka "paldies" un uz redzēšanos..
..ja negrib, tad nevajag..
, 2024-03-09 14:21, pirms 2 mēnešiem
Es gan viņus saprotu. No laba prāta neviens neriskēs ar soda naudām un sankcijām. Bet ja Tev ir tikai 6 spēlētāji, kuriem pēc 3 dienām jālido uz svarīgu spēli par iespēju iekļūt Eirolīgā, tad izšķiršanās ir saprotama.
Protams, tas ka šiem klubiem hroniski trūkst spēlētāju, kurus paņemt no spēlētāju akadēmijām, kā futbolā vai fārmklubiem, ir līgas neizdarība, šādu prasību neiekļaujot pie licencēšanas. Valmiera visu sezonu ar 7-8 spēlētājiem rambāja, tikai tagad nākuši pie prāta, kad viss jau pazaudēts. Neredzu iemeslu kritikai.
, 2024-03-09 14:26, pirms 2 mēnešiem
Nu re, izlasot šo rakstu, kļūst zināmas arī Prometey problēmas un iemesls nedoties uz spēli Tartu. Situācija nav viennozīmīga, jo, ja tā ir taisnība, kā minēts rakstā, Prometey rīcībā ir tikai 6 spēlētāji, taču spēlei jāpiesaka kā minimums 8! Tad kā rīkoties?
Pie tam, viņi ir lūguši pārcelt spēli pret Tartu nevis vienkārši paziņojuši, ka nespēlēs.
Viela pārdomām...
, 2024-03-09 14:28, pirms 2 mēnešiem
Zemessargs rakstīja: Es gan viņus saprotu. No laba prāta neviens neriskēs ar soda naudām un sankcijām. Bet ja Tev ir tikai 6 spēlētāji, kuriem pēc 3 dienām jālido uz svarīgu spēli par iespēju iekļūt Eirolīgā, tad izšķiršanās ir saprotama.
Protams, tas ka šiem klubiem hroniski trūkst spēlētāju, kurus paņemt no spēlētāju akadēmijām, kā futbolā vai fārmklubiem, ir līgas neizdarība, šādu prasību neiekļaujot pie licencēšanas. Valmiera visu sezonu ar 7-8 spēlētājiem rambāja, tikai tagad nākuši pie prāta, kad viss jau pazaudēts. Neredzu iemeslu kritikai.
Jā, te varētu vilkt kaut kādas līdzības ar futbolu - kur virslīgas klubiem tiek pieprasīts, lai zem viņiem būtu futbola akadēmija. Dažiem tā ir sava, daži saslēdz līgumus ar ne-savām akadēmijām.

It kā jau varētu Prometeja trūkstošo spēlētāju vietā iemest kādus U-19/LBL2 spēlētājus, lai vispār aizvadītu spēli, bet tas jau arī pēc klaunādes izskatītos.
, 2024-03-09 14:28, pirms 2 mēnešiem
Zemessargs rakstīja: Es gan viņus saprotu. No laba prāta neviens neriskēs ar soda naudām un sankcijām. Bet ja Tev ir tikai 6 spēlētāji, kuriem pēc 3 dienām jālido uz svarīgu spēli par iespēju iekļūt Eirolīgā, tad izšķiršanās ir saprotama.
Protams, tas ka šiem klubiem hroniski trūkst spēlētāju, kurus paņemt no spēlētāju akadēmijām, kā futbolā vai fārmklubiem, ir līgas neizdarība, šādu prasību neiekļaujot pie licencēšanas. Valmiera visu sezonu ar 7-8 spēlētājiem rambāja, tikai tagad nākuši pie prāta, kad viss jau pazaudēts. Neredzu iemeslu kritikai.
Sportā ir un paliek galvenais sportiskais princips, neviens to nav atcēlis.
Ja esi solījis-izpildi un cīnies ar tiem resursiem, kādi ir !
, 2024-03-09 14:29, pirms 2 mēnešiem
Pieļauju, ka pazaudēja daļu Lv skatītāju šādā veidā.
, 2024-03-09 14:31, pirms 2 mēnešiem
Buls jau nu te vispar varetu muti nevert valja,hroniskais idiots..visu sezonu Arena uz Prometey rekina savas suda ballites organize..
, 2024-03-09 14:34, pirms 2 mēnešiem
Un vispar raksta autoram vajadzetu uzreiz precizet,ka velejas speli parcelt,nevis vnk nebraukt...Zurnalistu limenis jau kuro reizi..
, 2024-03-09 14:37, pirms 2 mēnešiem
Zeile jau ar krasavciks..spriezh par lietam ko vispar nesaprot..kā interesanti vinjs zin,ka nav bijis interesants neviens latvietis??Pilnīgi droshi varu apgalvot ka abas sezonas ko Prometey ircte,latviesiem ir piedavats spelet..bet Lat-Est limenis nevienu nav uzrunajis..diemzel..
, 2024-03-09 14:58, pirms 2 mēnešiem
Gudrīši protams daudz. Bet redz ka klubs tomēr centās sarunāt pārcelšanu utt...Un ko darītu VEF ja būtu tāda situācija? Nezinu kā tur haholiem ar jauniešiem...ja bija ar ko aizpildīt tos iztrūkumus, tad protams Prometejam pizdi vajag.
, 2024-03-09 15:01, pirms 2 mēnešiem
Kas ir tie izteikumi par kuriem Pleinics raksta?
, 2024-03-09 15:04, pirms 2 mēnešiem
popins rakstīja: Buls jau nu te vispar varetu muti nevert valja,hroniskais idiots..visu sezonu Arena uz Prometey rekina savas suda ballites organize..
Te interesanti Latvijas nacionālās valstsvienības menedžēra ziņojums iz 2009.g.papīriem
Par. I.Miglinieku : ļoti egocentriska personība,visam jānotiek pēc viņa iecerēm, kaut gan viņš nebija galvenais treneris. Ja kaut kas nenotiek viņaprāt,tad ir tendēts uz konfliktu.Kontaktā ar spēlētājiem mēdz izteikties iedomīgi.utt
Par Armandu : šķiet, patiešām "tusiņi "viņam patīk vairāk nekā basketbols. Kopumā intelekts viņam diezgan zemā līmenī, skatījums uz dzīvi ļoti nenopietns. utt. Par Adi : visas gatavošanās laikā regulāri ballējās, vairākas reizes uz treniņiem ieradās uz paģirām.Piedalījās arī viesnīcas numuriņa demolēšanā Turcijā.Tā vietā, lai kā ko-kapteinis aizrādītu Bērziņam, kuram pašam prāta nepietiek un uz to brīdi jau ir parādītas vairākas "dzeltenās kartiņas" no Kemzuras, vai nepieciešamības gadījumā piesietu viņu pie gultas, lai viņš nesastrādā blēņas un netiek atskaitīts no komandas, K. Valters tieši otrādi-noorganizē ballīti Bērziņa (un arī Biedriņa) numurā un sakūda to muļķi uz demolēšanu utt.
Par Bērzu-labāk neatcerēties tajā ziņojumā rakstīto
, 2024-03-09 15:28, pirms 2 mēnešiem
jebkurś normáls klubs Prometey vietá ríkotos identiski. 6 spélétáji tik var spélét un priekśá cíńa par Eirolígu. viegli nolikt, ja paśiem nav táda situácija. ípaśi jau par linća tiesas taisítájiem no tās paśas lígas. smieklígi.
, 2024-03-09 15:38, pirms 2 mēnešiem
striker rakstīja: Te interesanti Latvijas nacionālās valstsvienības menedžēra ziņojums iz 2009.g.papīriem
Par. I.Miglinieku : ļoti egocentriska personība,visam jānotiek pēc viņa iecerēm, kaut gan viņš nebija galvenais treneris. Ja kaut kas nenotiek viņaprāt,tad ir tendēts uz konfliktu.Kontaktā ar spēlētājiem mēdz izteikties iedomīgi.utt
Par Armandu : šķiet, patiešām "tusiņi "viņam patīk vairāk nekā basketbols. Kopumā intelekts viņam diezgan zemā līmenī, skatījums uz dzīvi ļoti nenopietns. utt. Par Adi : visas gatavošanās laikā regulāri ballējās, vairākas reizes uz treniņiem ieradās uz paģirām.Piedalījās arī viesnīcas numuriņa demolēšanā Turcijā.Tā vietā, lai kā ko-kapteinis aizrādītu Bērziņam, kuram pašam prāta nepietiek un uz to brīdi jau ir parādītas vairākas "dzeltenās kartiņas" no Kemzuras, vai nepieciešamības gadījumā piesietu viņu pie gultas, lai viņš nesastrādā blēņas un netiek atskaitīts no komandas, K. Valters tieši otrādi-noorganizē ballīti Bērziņa (un arī Biedriņa) numurā un sakūda to muļķi uz demolēšanu utt.
Par Bērzu-labāk neatcerēties tajā ziņojumā rakstīto
Riebjas atcerēties to 2009.gadu un visus tos jandāliņus. Pat mazāk kaitina neveiksmīgais čempis, bet viss tas, kā šitie visi “profesionāļi” “gatavojās” tam čempim…🤮 Cik labi, ka tas ir tālā pagātnē, un ir cita paaudze.
, 2024-03-09 15:44, pirms 2 mēnešiem
Karlo rakstīja: Riebjas atcerēties to 2009.gadu un visus tos jandāliņus. Pat mazāk kaitina neveiksmīgais čempis, bet viss tas, kā šitie visi “profesionāļi” “gatavojās” tam čempim…🤮 Cik labi, ka tas ir tālā pagātnē, un ir cita paaudze.
Jā viss mainījies uz neatgriešanos.Cik labi, ka tā laika menedžēri arī vairs izlasei tuvumā netiek laisti
, 2024-03-09 16:15, pirms 2 mēnešiem
zeileens rakstīja: jebkurś normáls klubs Prometey vietá ríkotos identiski. 6 spélétáji tik var spélét un priekśá cíńa par Eirolígu. viegli nolikt, ja paśiem nav táda situácija. ípaśi jau par linća tiesas taisítájiem no tās paśas lígas. smieklígi.
par to vajadzēja laicīgi domāt, nevis 24h pirms spēles paziņot ka neieradīsies..
, 2024-03-09 17:15, pirms 2 mēnešiem
striker rakstīja: Sportā ir un paliek galvenais sportiskais princips, neviens to nav atcēlis.
Ja esi solījis-izpildi un cīnies ar tiem resursiem, kādi ir !
Ja nav 8 spēlētāju, ko pieteikt, ko tad? Tad tā vai tā būtu tehniskais zaudējums.
, 2024-03-09 17:26, pirms 2 mēnešiem
Geralt of Rivia rakstīja: Ja nav 8 spēlētāju, ko pieteikt, ko tad? Tad tā vai tā būtu tehniskais zaudējums.
ar viņu resursiem varēja mierīgi no tā izbairīties
, 2024-03-09 17:28, pirms 2 mēnešiem
galvenie ieguvēji no šīs situācijas ir 2 estu klubi- kalev un Tartu, zaudētāji VEF un Zeļļi
, 2024-03-09 18:54, pirms 2 mēnešiem
Geralt of Rivia rakstīja: Ja nav 8 spēlētāju, ko pieteikt, ko tad? Tad tā vai tā būtu tehniskais zaudējums.
Vai tad ir kādi liegumi pieteikt slimus/traumētus, vienk.nelaist laukumā? Pārājie jau arī var izdomāt līdzīgi "izlaist" kādu spēli - pateikt, ka tāds un šitāds ir slims, tāds un šitāds traumēts un nav ko pieteikt...

..apskatīsimies cik daudz no tiem slimajiem/traumētajiem spēlēs otrdien..
, 2024-03-09 19:44, pirms 2 mēnešiem
...ārā no Latvijas!!!!!
, 2024-03-09 20:55, pirms 2 mēnešiem
aloizs rakstīja: Vai tad ir kādi liegumi pieteikt slimus/traumētus, vienk.nelaist laukumā? Pārājie jau arī var izdomāt līdzīgi "izlaist" kādu spēli - pateikt, ka tāds un šitāds ir slims, tāds un šitāds traumēts un nav ko pieteikt...

..apskatīsimies cik daudz no tiem slimajiem/traumētajiem spēlēs otrdien..
nav liegumu pieteikt, galvenais, lai ir treniņtērpā + domājams, ka vi,ņiem nebūtu bijis problēmu noslēgt īstermiņa līgumus, lai laistu laukumā kaut studentus.
, 2024-03-09 20:57, pirms 2 mēnešiem
Daudzi te raksta par Ukrainas kluba Eirolīgas sapņiem! Beidziet atbalstīt šīs grupās idejas, nekāda Eirolīga tur nespīd un pat nesmird! Komanda nav Eirolīgas līmenis un Otrdien Francijas klubs pāries pāri šiem diedelniekiem!
, 2024-03-09 22:00, pirms 2 mēnešiem
aloizs rakstīja: Vai tad ir kādi liegumi pieteikt slimus/traumētus, vienk.nelaist laukumā? Pārājie jau arī var izdomāt līdzīgi "izlaist" kādu spēli - pateikt, ka tāds un šitāds ir slims, tāds un šitāds traumēts un nav ko pieteikt...

..apskatīsimies cik daudz no tiem slimajiem/traumētajiem spēlēs otrdien..
Kad igauņiem bija lazarete, tad neviens neprasīja - piesakiet jaunus spēlētājus.. Tad ļāva pārcelt. Igauņiem nāca pretī. Kāpēc tad Prometey nevarēja paiet pretī?
, 2024-03-09 22:03, pirms 2 mēnešiem
Kaut kā te viena daļa diezgan divkosīgi. Kad Užavkausā bija jāspēlē slimai Liepājai - fui, kāpēc nevarēja pārcelt. Kad LAt-Est spēlē igauņiem pret Ogri ļāva pārcelt un izveseļoties - cik labi, cik pareizi. Tagad igauņi/līgas vadība rīkojas pretēji, neļauj pārcelt un sliktie ir nevis tie, kas nepagāja pretī, bet gan ukraiņi. Nez ja šādu pašu rīcību uztaisītu tas pats Vef, Valmiera vai Zeļļi arī būtu tādi paši teksti?
, 2024-03-09 22:03, pirms 2 mēnešiem
Real Rebel rakstīja: nav liegumu pieteikt, galvenais, lai ir treniņtērpā + domājams, ka vi,ņiem nebūtu bijis problēmu noslēgt īstermiņa līgumus, lai laistu laukumā kaut studentus.
Vai tad vēl var pieteikt spēlētājus?
, 2024-03-09 22:38, pirms 2 mēnešiem
Pēc visa spriežot LBS peld pret straumi,vai arī jaunais direktors ir ne savā vietā vai arī nerubī fišku ,kaut kādi dubultie standarti.........
, 2024-03-10 07:16, pirms 2 mēnešiem
norden rakstīja: Pēc visa spriežot LBS peld pret straumi,vai arī jaunais direktors ir ne savā vietā vai arī nerubī fišku ,kaut kādi dubultie standarti.........
Cik dzirdēts, tad Salvis uz korķa peld pret straumi
, 2024-03-10 07:21, pirms 2 mēnešiem
Vispār nesaprotams man šis prometeja pasākums
Ukraina visai pasaulei diedelē naudu cīņai pret krievu agresoru, mēs metam ziedojumus, bet tai pašā laikā šie tērē miljonus lai apmaksātu nēģerus bumbu pamētāt
, 2024-03-10 08:07, pirms 2 mēnešiem
So liigu vada st.lbena etalons,veejda.nis,ar to viss ir pateikts
VEF basketbolisti: 3-1 zelta sērijā. Foto: VEF Rīga
38

"Melnā nāve" nopļauj Klusā okeāna trio un tuvojas Latvijas titulam

VEF basketbolisti svētdien, 19. maijā, izbraukuma spēlē Rīgas arēnā uzvarēja "Rīgas Zeļļus" ar 90:79, Latvijas finālsērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 3-1. Piektā spēle 22. maijā plkst. 20:00 "Rimi" OC.
"Rīgas Zeļļu" galvenais treneris Juris Umbraško un prezidents Edgars Buļs. Foto: Andris Grīnbergs/Rīgas Zeļļi

''Zeļļi'' nosmeļ krējumu: sezonas trenera balva tiek Umbraško, klubam - labākais mārketings

Latvijas Basketbola savienība (LBS) turpina apbalvot sezonas izcilniekus vairākās kategorijās. Par sezonas labāko treneri atzīts ''Rīgas Zeļļu'' galvenais stratēģis Juris Umbraško, bet pašam klubam tikusi balva par labāko mārketingu.
Dāvids Vīksne. Foto: Andris Grīnbergs
8

Pirmo reizi kopš 2019. gada LBL finālspēle norisināsies "Arēnā Rīga"

Latvijas čempionāta ceturtā finālsērijas cīņā šodien pulksten 15:00 norisināsies "Arēnā Rīga", kur sērijas pirmo uzvaru (1-2) guvušie "Rīgas Zeļļi" uzņems desmitkārtējo čempionvienību "VEF Rīga". Spēli tiešraidē translēs LTV7.