Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2980, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

"Roja" kā pirmā iesoļo pusfinālā, "Madona" uzvar 19. spēli pēc kārtas

"Roja" kā pirmā iesoļo pusfinālā, "Madona" uzvar 19. spēli pēc kārtas
Valters Leļs. Foto: Gunvalds Strautiņš

"Aizdevums.lv" Reģionālajā basketbola līgā aizvadītajā nedēļā tika nospēlētas piecas ceturtdaļfināla kārtas spēles. Rietumu zonas divu vadošo komandu cīņā "Rojas" basketbolisti divās spēlēs uzveica jelgavniekus un kā pirmie sasniedza turnīra pusfināla stadiju.

Vienā ceturtdaļfināla zarā satikās divas labākās bilances pamatturnīra Rietumu zonā sasniegušās komandas - "Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte" un BK "Roja". Savstarpējo sēriju komandas iesāka ar dueli Jelgavā. Tā kā abu komandu bilance pamatturnīrā bija identiska (12-4), tad nebija pamata kādai no komandām atvēlēt favorītu statusu. Sērijas iesākums sekmīgāks padevās "Rojas" vienībai, kas oponentu laukumā izšķirošo ceturtdaļu iesāka ar 7-0 izrāvienu. Divus grozus pēc kārts guva Valters Leļs, panākot zivīm pārsvaru, kuru jelgavniekiem neizdevās nodzēst. Cīņas izskaņā sekmīgi "Rojas" labā uzbruka Klāvs Pitkēvičs, palīdzot nokārtot uzvaru sērijas atklāšanas spēlē ar 88:76.

"Rojai" pirmo soli pretī pusfinālam palīdzēja veikt Pitkevičs un Kristiāns Zarumba, kuri abi Jelgavā sameta pa 23 punktiem. Leļs guva desmit punktus, un tāpat desmit punktus grozā dabūja arī Aivis Lēmanis, kurš tika pie "double-double" ar 12 izcīnītām bumbām. Jelgavnieku rindās ar 18 punktiem atbildēja Aleksandrs Ganža.

"Rojas" un LBTU sērijas otrā spēle norisinājās Rojas vidusskolas laukumā. Ja vēl pirmās cīņas desmit minūtes bija pietiekami līdzvērtīgas, tad otrajā ceturtdaļā mājinieki ar blīkšķi aizcirta aiz sevis durvis uz pusfinālu. Puslaika pārtraukumā zivis devās ar 18 punktu pārsvaru, bet līdz mača izskaņai vēl vairāk pieaudzēja savu pārsvaru, pieliekot skaļu punktu sērijai ar 92:64.

"Rojas" otrās uzvaras kalšanā Zarumba piedalījās ar 19 gūtiem punktiem un 13 izcīnītām atlēkušajām bumbām. 16 punktus guva Rolands Puriņš, kura kontā arī astoņas izcīnītas bumbas. Attiecīgi 12 un desmit punktus pusfinālu sasniegušās komandas labā guva Leļs un Lēmanis. Jelgavnieku sezonas noslēdzošajā spēlē 14 punktus guva Valdis Miķelsons, bet līdz desmit aizsniedzās Edijs Ausējs.

Šobrīd "Roja" savus pusfināla pretiniekus gaida no "Mārupes" un "Jaunpils" ceturtdaļfināla sērijas, kuru ar spraigu uzvaru iesāka mārupieši. Oskara Zurkova trenētajai komandai divas minūtes pirms spēles beigām no līdzsvara rezultātu par labu izkustināja Jēkabs Niedra. Jaunpilnieku centieni sadeldēt atstatumu vairāk sekmes par minimālu starpību nedeva. Ar precīziem brīvmetieniem "Mārupe" noturējās pie vadības grožiem, uzvarot pagājušā gada koka medaļu ieguvējus ar 80:77. Sērijas otrā cīņa norisināsies gaidāmajā trešdienā.

"Mārupes sporta centra" labā Niedra kopumā guva 21 punktu, izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas un veica piecas rezultatīvas piespēles. Ar 20 punktiem izcēlās Toms Ailis, bet velna duci savai vienībai ieskaitīja Roberts Ciganskis.

Agņa Beķera komanda šosezon uzvarējusi visās aizvadītajās spēlēs. Foto: RADA foto

Otrā play-off zarā savu savstarpējo duelēšanos aizvadītajā ceturtdienā iesāka "Madonas" un "Cēsis/Cēsu sporta skola" komandas. Agņa Beķera trenētā komanda šajā sezonā zaudējuma rūgtumu nebija jutusi. Cēsnieku rindās visu iespējamo, lai sarūgtinātu savas dzimtās pilsētas komandu, darīja saspēles vadītājs Toms Kohanovs, kurš spēles laikā guva 35 punktus, veica sešas rezultatīvas piespēles un pārtvēra četras bumbas. Tomēr "Madonas" komandas sniegums bija pārāk varens, mājiniekiem aizsniedzoties līdz uzvarai ar 92:84.

"Madonas" ceļu uz sezonas 19 panākumu tikpat aizvadītās spēlēs bruģēja Mikus Sokolovs, kurš guva 26 punktus, izcīnīja desmit atlēkušās bumbas un palika vienas rezultatīvas piespēles atstatumā no "triple-double" rādītājiem. Pa 16 punktiem madoniešu labā pievienoja Edijs Skuja un Miks Kalniņš, bet 12 un desmit punktus attiecīgi sakrāja Jānis Mednis un Artūrs Škute. Cēsnieku rindās otrs rezultatīvākais aiz Kohanova bija Vadims Vačila ar 25 gūtiem punktiem. Pirms piektdien gaidāmās atbildes spēles cēsniekiem rezervē vēl ir Reiņa Rudzīša sniegums, jo pret madoniešiem aizsargs aizvadīja savu sezonas pieticīgāko spēli ar tikai pieciem gūtiem punktiem.

Ceturtā ceturtdaļfināla sērija sākās tikai svētdien, kad "East-Ball" basketbolisti pie sevis uzņēma "Daugavpils" vienību. Pēdējās trīs spēles minūtēs Gunta Endzela trenētajiem daugavpileišiem ofensīvu veica Ritvars Nikolajevs un Lauris Pļavenieks, bet izšķirošo duncīti, sākoties pēdējai minūtei, no trejača distances iedūra Gintars Lazda. Rezultatīvā un spraigā spēlē "Daugavpils" sāka sēriju ar izbraukuma uzvaru 93:90, kas trešdien valsts otrās lielākās pilsētas komandas pārstāvjiem savās mājās dos izdevību nokārtot ceļu uz turnīra pusfinālu.

"Daugavpils" uzvaru sērijas pirmajā cīņā ar 30 gūtiem punktiem mūrēja Lauris Pļavenieks. 24 punktus Latgales komandas labā sakrāja Ritvars Nikolajevs, bet Māris Pļavenieks izcēlās ar 14 punktiem un deviņām rezultatīvām piespēlēm. Uzvaru nesošo trejaci trāpījušais Gintars Lazda kopumā guva deviņus punktus. "East-Ball" rindās 28 punktus sameta Valters Mazburšs, kamēr 18 punktus guva Toms Melbārdis. Savukaŗt pie "double-double" ar 10+17 tika Ivo Kleinbergs.

Reģionālās līgas ceturtdaļfināla pāri

Play-off pāri1. sp.2. sp.3. sp.Sērijā
Madona - Cēsis/CSS92:8415.03.??.03.*1-0
Mārupe - Jaunpils80:7713.03.15.03.*1-0
LBTU - Roja76:8864:920-2
East-Ball - Daugavpils90:9313.03.17.03.*0-1

Lasi vēl...

# Krastiņš: "Andra "Ripoja akmens" mums diezgan bieži ripo ģērbtuvē"
# Sokolovs: "Audzēkņi skatās uz treneri laukumā, arī viņi grib tās emocijas"
# Divas basketbola komandas Cēsīs? Kādēļ? Skaidrojumu dod Reinis Rudzītis


Arnaldo Toro (#12) aizsardzībā pret Kamaku Hepu. Foto: Andris Grīnbergs
39

"Melnā nāve" nopļauj Klusā okeāna trio un tuvojas Latvijas titulam

VEF basketbolisti svētdien, 19. maijā, izbraukuma spēlē Rīgas arēnā uzvarēja "Rīgas Zeļļus" ar 90:79, Latvijas finālsērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 3-1. Piektā spēle 22. maijā plkst. 20:00 "Rimi" OC.
Roberts Blūms. Foto: Mikus Kļaviņš/VEF Rīga
1

LBS par sezonas labāko debitantu atzinusi VEF spēlētāju Robertu Blūmu

Latvijas Basketbola savienība (LBS) paziņojusi, ka tā par sezonas labāko debitantu atzinusi ''VEF Rīga'' spēlētāju Robertu Blūmu, kurš visas sezonas garumā bijis kluba stabils rotācijas basketbolists.
Kristaps Pļavnieks. Foto: Raimonds Subatovičs

Pļavnieks, Ginters, Klegeris, Armanovs un Šulcs tiek iekļauti zvaigžņu pieciniekā

Latvijas Basketbola savienība (LBS) pēc izšķirošajām "Ramirent" Nacionālās basketbola līgas medaļu spēlēm nosaukusi turnīra zvaigžņu piecinieki, kurā iekļauti pa diviem "Jelgavas" un "Salaspils" basketbolistiem, kā arī viens "Gulbenes Buku" pārstāvis.