Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2979, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Vējonis: "Pastaigas nebūs, bet nav arī neiespējamā misija"

Vējonis: "Pastaigas nebūs, bet nav arī neiespējamā misija"
Raimonds Vējonis un Luka Banki. Foto: F64

Latvijas vīriešu basketbola izlasei Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs jūlijā Rīgā nebūs viegla pastaiga, taču pretinieki nav arī neiespējamā misija, pirmdien aģentūrai LETA izlozes rezultātus komentēja Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidents Raimonds Vējonis.

Latvija A grupā tiksies ar Gruziju un Filipīnām, bet B grupā Rīgā spēlēs Brazīlija, Melnkalne un Kamerūna.

"No sportiskā viedokļa, manuprāt, laba izloze. Pastaigas nebūs, bet nav arī neiespējamā misija. Spēlēs viss būs pašu rokās," uzskata LBS prezidents.

Vispirms izlases aizvadīs divas spēles ar savas grupas komandām, Latvijai tiekoties ar Gruziju un Filipīnām un divām labākajām katras grupas vienībām iekļūstot pusfinālā. Pusfinālā tiks spēlēts ar kādu no otras grupas (Brazīlija, Melnkalne un Kamerūna) divām labākajām komandām.

Pusfināla spēļu uzvarētāji finālspēlē noskaidros ceļazīmes ieguvējus.

Pārējos trīs kvalifikācijas turnīrus uzņems Pireja Grieķijā, Valensija Spānijā un Sanhuana Puertoriko.

Četros kvalifikācijas turnīros kopā piedalīsies 24 komandas, pa sešām izlasēm katrā. Spēlēm kvalificēsies tikai četri turnīru uzvarētāji.

Kvalifikācijas turnīri tiks aizvadīti no 2. līdz 7. jūlijam, bet vīriešu basketbola turnīrs Parīzes olimpiskajās spēlēs norisināsies no 27. jūlija līdz 10. augustam, grupu turnīrus aizvadot Lillē, bet izšķirošās cīņas - Parīzē.

Vietu olimpiskajā turnīrā jau ir nodrošinājusi rīkotājvalsts Francija, kā arī Vācija, Serbija, Kanāda, ASV, Austrālija, Japāna un Dienvidsudāna, kuras ceļazīmes ieguva Pasaules kausa izcīņā.

Latvijas vīriešu basketbola izlase olimpiskajā turnīrā ir startējusi 1936. gadā, kad ar 20:17 tika pārspēta Urugvaja, ar 13:24 tika zaudēts Kanādai un ar 23:28 - Polijai, 21 komandas konkurencē dalot 15.-18. vietu.

Olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā līdz šim ir spēlēts divreiz, līdz spēlēm netiekot. 1992. gadā Granādā grupas turnīrā Latvija uzvarēja trīs no sešām spēlēm, 2016. gadā Belgradā Latvija grupas turnīrā svinēja uzvaras abās spēlēs, bet pusfinālā ar 70:77 tika zaudēts Puertoriko komandai.


, 2023-11-28 08:50, pirms pusgada
Paldies par speciālista viedokli!
, 2023-11-28 15:04, pirms pusgada
Damokla_zobens_23 rakstīja: Paldies par speciālista viedokli!
Fināls ar Brazīliju būs episks!!!!!
Aleksandrs Petrovičs (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
1

Petrovičs atgriežas Latvijas kvalifikācijā ielozētās Brazīlijas trenera amatā

Brazīlijas Basketbola federācija pavēstījusi par izmaiņām vīriešu basketbola izlases trenera amatā. Tajā atgriezies horvātu speciālists Aleksandrs Petrovičs, kurš tajā nomainījis līdzšinējo speciālistu Gustavo Konti. Brazīlija šajā vasarā Rīgā cīnīsies par vietu 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu turnīrā.
Luka Banki. Foto: FIBA
9

Latvijas izlase pirms OS kvalifikācijas aizvadīs divas pārbaudes spēles

Latvijas Basketbola savienība (LBS) informē, ka Latvijas vīriešu basketbola izlase 2024. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram sāks gatavoties 17. jūnijā, un divu nedēļu garumā gaidāmas divas pārbaudes spēles. Publiski ziņots par pārbaudes maču savā laukumā pret Ēģipti, taču gaidāma arī viesošanās pie Somijas.
Andrejs Gražulis. Foto: Aquila Basket Trento
25

Gražulim sezona beigusies priekšlaikus: Latvijas izlases līderim veiks ceļgala operāciju

Itālijas augstākās basketbola līgas komanda ''Trento'' pavēstījusi, ka sezona priekšlaicīgi noslēgusies tās līderim Andrejam Gražulim, kuram tiks veikta kreisās kājas ceļgala operācija.