Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Zvirgzdiņš: "Pārbaudījām dažādus virknējumus"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Zvirgzdiņš: "Pārbaudījām dažādus virknējumus"
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze", f64

"Spēles gaitā bija atkāpes, ko pieļāvām uz spēlētāju maiņu rēķina, uz dažādu virknējumu rēķina, kas varbūt turpmāk nebūs," Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības galvenais treneris Ainars Zvirgzdiņš pēc uzvaras pār Ukrainu norādīja, ka sacensībā līdzās tiešo uzdevumu risināšanai veikti uzdevumi pretinieču maldināšanai.

Latvija izcīnīja piekto uzvaru pēc kārtas, Liepājā pieveicot Ukrainu 79:62. Sarkanbaltsarkano treneri plaši variēja ar sastāvu, spēlē iesaistot 13 no 14 spēlētājām un tikai pirmās ceturtdaļas ietvaros laukumā brīžiem atradās divi dažādi piecnieki.

„Svarīgi zināt, ka šo abu spēļu diski ies pie pretiniekiem,” Zvirgzdiņš atgādināja, ka dienās pirms čempionāta notiek īpaši aktīva informācijas vākšana par sāncenšiem. „Vienlaikus cenšamies nospēlēt no sirds un tai pašā laikā jāsaprot, ka šie divi ir galvenie mači, pēc kuriem mūs vērtēs pretinieku komandas.”

Par aizsardzēm
„Kristīnei Kārkliņai šodien bija ceturtais kopējais treniņš kopā ar komandu un vienlaicīgi spēle. Apmierināja viņas agresivitāte, degsme būt aktīvai, vēl jūtamas problēmas taktiskā ziņā un pirmdien būs jauna iespēja sevi parādīt. Mūsu plāns bija, ka nevaram vienā spēlē vienlaicīgi izmantot visu saspēles vadītāju kvartetu. Sākumā domājām laist tikai divus pirmos numurus, nosūtījām trīs, bet beigās nolēmām pietaupīt Zani Eglīti.”

Par taktiskajiem eksperimentiem
„Neesam vēl tāda komanda, kas diktē basketbola modi Eiropā, bet uz to ejam. Gribam būt labāki, tāpēc daudz vaļību nevaram atļauties. Pirmajā un ceturtajā ceturtdaļā pārbaudījām dažādus spēlētāju virknējumus un saiknes, pierādījās, kurš ar ko var spēlēt. Spēlētājām, kas nāk laukumā no rezerves, jāpiedalās punktu līdzsvara noturēšanā.”

Par iekšējo līniju
Valstsvienības galvenais treneris uzsvēra, ka iekšējā līnijas sniegums turpinās uzlaboties. „Liene Jansone ir kopā ar mums tikai otro nedēļu un vajadzīgs laiks, lai iespēlētos. Aijai (Brumermanei) kopīgi ar Kristīni bija tikai ceturtais pilnais treniņš pēc pagājušās nedēļas savainojuma, viņa bija kādu laiku ārā. Savukārt Zanei (Tamanei) bija problēmas ar muguru, tāpēc viņa spēlēja saudzīgāk, vairāk meklēja partneres, nevis gāja uz iekšu. Iespējams, tāpēc izskatījās, ka centru pienesums šodien bija mazāks. Aija, Liene un Zane būs spēcīgākas. Pārējās meitenes vairāk ir ceturtās pozīcijas spēlētājas un no viņām neprasām taisīt spiedienu uz apakšu.

Ukrainas salīdzinājums ar pretiniecēm
Spēlējot ar īso sastāvu, Ukraina bija vairāk līdzīga Grieķijai. Kad laukumā bija garās, ukrainiešu taktika pirmajā un otrajā ceturtdaļā atgādināja Ungārijas uzbrukumu.

Gunta Baško: "Spēle paliek labāka"
"Varu tikai piekrist, ka nākamā nedēļa jāizmanto metienu precizitātes uzlabošanai," pēc uzvaras atzina valstsvienības kapteine Gunta Baško. "Labi, ka ar laiku lietas paliek labākas. Saspēle paliek labāka, sapratne paliek labāka, spēle paliek labāka. Uzbrukumā vēl tā, bet aizsardzībā jau parādās tas, uz ko mums jāstrādā un tas priecē. Laiks sīkumu pieslīpēšanai ir. Iespaids par Kristīni Kārkliņu un Sabīni Niedolu ir ļoti labs, abas grib to labāko un "kapājas" laukumā. LOC zāle? Ļoti laba, patīk!"

Izmantotie resursi:
eurobasketwomen2009.com: EuroBasket Women 2009

  -1 [+] [-]

, 2009-05-31 18:55, pirms 15 gadiem
Sestdien, 6.jūnijā plkst 18:00 Skonto stadionā Eiropas U21 čempionāta kvalifikācijas turnīra atklāšanas spēle: LATVIJA - ANDORA.
Vairāk informācijas: lff.lv: LFF: U-21 izlase Tiekamies stadionā!!
';