Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Pārcelta Latvijas sieviešu izlases spēle pret Izraēlu

Pārcelta Latvijas sieviešu izlases spēle pret Izraēlu
Foto: LBS

FIBA Eiropas nodaļas izpildkomiteja, ņemot vērā situāciju Izraēlā un drošības apsvērumus, Eiropas sieviešu basketbola čempionāta kvalifikācijas turnīra spēles ar Izraēlas sieviešu valstsvienības līdzdalību no 2023. gada novembra pārcēlusi uz 2024. gada februāri.

Spēle Izraēla – Īrija no 9. novembra pārcelta uz 8. februāri, bet spēle Latvija – Izraēla no 12. novembra pārcelta uz 11. februāri. Ņemot vērā pašreizējos notikumus Izraēlā, šīs valsts izlašu un klubu spēles pārceltas arī vairākos citos turnīros un sporta veidos.

Līdz ar to Latvijas sieviešu valstsvienība novembrī aizvadīs tikai vienu spēli – ceturtdien, 9. novembrī, Puatjē (Poitiers) ar Francijas izlasi.

Latvijas valstsvienības kandidātu saraksts tiks publicēts nākamās nedēļas sākumā, treniņnometne sāksies pirmdien, 6. novembrī.

Apakšgrupas

A grupa: Spānija, Nīderlande, Austrija, Horvātija
B grupa: Ungārija,  Bulgārija, Somija, Slovēnija
C grupa: Beļģija, Lietuva, Azerbaidžāna, Polija
D grupa: Lielbritānija, Dānija, Igaunija, Zviedrija
E grupa: Francija, Izraēla, Īrija, Latvija
F grupa: Turcija, Rumānija, Islande, Slovākija
G grupa: Serbija, Portugāle, Ziemeļmaķedonija, Ukraina
H grupa: Bosnija un Hercegovina, Šveice, Luksemburga, Melnkalne
I grupa (rīkotājvalstis): Itālija, Čehija, Vācija, Grieķija

Četrdesmitās Eiropas meistarsacīkstes basketbolā sievietēm pirmo reizi notiks četrās valstīs, nolēma “FIBA Europe” izpildkomiteja. Grieķija, Itālija, Vācija un Čehija uzņems grupu turnīrus, bet izslēgšanas spēles risināsies Grieķijas galvaspilsētā Atēnās.

Kvalifikācijas sacensībās piedalīsies 36 komandas, taču izspēles kārtība būs citādāka, nekā ierasts. Visas četras rīkotājas sacentīsies vienā grupā. Pārējās 32 vienības tika ielozētas astoņās grupās pa četrām komandām katrā.

Valstsvienības izspēlēs divu apļu turnīru, sacenšoties mājās un izbraukumā (sešas spēles). Kvalifikācija notiks četros sabraukumos: 2023. gada 5.-13. novembrī, 2024. gada 4.-12. februārī, 2024. gada 3.-11. novembrī un 2025. gada 2.-10. februārī.

Finālturnīram kvalificēsies grupu uzvarētājas un četras no astoņām otro vietu īpašniecēm. Eiropas čempionāts notiks 2025. gada 19.-29. jūnijā.

Kvalifikācijas kalendārs

DienaSpēles
09.11.2023Francija – Latvija
12.11.2023Īrija – Francija
08.02.2024Izraēla – Islande
11.02.2024Latvija – Izraēla
07.11.2024Francija – Izraēla | Īrija – Latvija
10.11.2024Latvija – Francija | Īrija – Izraēla
06.02.2025Francija – Īrija | Izraēla – Latvija
09.02.2025Izraēla – Francija | Latvija – Īrija

Informāciju sagatavoja:
LBS Mārketinga nodaļa


, 2023-10-24 13:26, pirms 7 mēnešiem
Vai nebūtu prātīgāk Izraēlu izslēgt no turnīra? Šobrīd viņiem nav galvā sports, tas ir skaidrs. Pavisam citas prioritātes uz nākamajiem mēnešiem un pat gadiem.
, 2023-10-24 17:04, pirms 7 mēnešiem
Skudriniekss rakstīja: Vai nebūtu prātīgāk Izraēlu izslēgt no turnīra? Šobrīd viņiem nav galvā sports, tas ir skaidrs. Pavisam citas prioritātes uz nākamajiem mēnešiem un pat gadiem.
..tikai tad, ja pašas lūgs...žīdenītes ir cīnītājas un izdzīvotājas, gan teroristus sakaus, gan basi uzspēlēs
, 2023-10-24 17:05, pirms 7 mēnešiem
Izraēla nav Krievija vai Baltkrievija - viņus nekādā gadījumā nedrīkst izslēgt!!! Tie taču mūsu draugi!
Marselinju Huertass un Rauls Netu. Foto: FIBA
3

Brazīlijas kandidāti OS kvalifikācijai: atgriežas Netu, ierindā Pasečņika cīņu biedrs

Brazīlijas basketbola izlase paziņojusi 16 kandidātu sarakstu, kuri gatavosies no 2. līdz 7. jūlijam Rīgā gaidāmajam Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram. Kandidātu lokā iekļauts aizvadītajā sezonā traumas dēļ nespēlējušais Rauls Netu, kā arī Anžeja Pasečņika komandas biedrs Vitors Benite.
Viktors Vembanjamā. Foto: FIBA
6

Dvīņu torņi Vembanjamā un Gobērs: OS saimniece Francija izvēlas kandidātus

Francijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Vensāns Kollē pavēstījis 19 spēlētāju kandidātu sarakstu Parīzes olimpiskajām spēlēm.
Markuss Hovards. Foto: Baskonia

''Baskonia'' līderis Hovards olimpisko spēļu kvalifikācijā pārstāvēs Puertoriko

Starptautiskā basketbola federācija (FIBA) apstiprinājusi amerikāņu aizsarga Markusa Hovarda basketbola pilsonības maiņas pieprasījumu, tādējādi basketbolists vasarā varēs pārstāvēt Puertoriko valstsvienību olimpisko spēļu kvalifikācijā.