Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Hammona nezina, vai Valmierā pārstāvēs Krieviju

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Hammona nezina, vai Valmierā pārstāvēs Krieviju
Rebeka Hammona (nr. 7) Rīgā
Foto: Romualds Vambuts, eSports.lv

WNBA kluba Sanantonio "Silver Stars" un Maskavas CSKA aizsardzei Rebekai Hammonai tuvākajās dienās jāpieņem lēmums, vai pārstāvēt Krieviju 2009. gada Eiropas sieviešu basketbola čempionāta finālturnīrā, kas no 7. līdz 20. jūnijam notiks Liepājā, Valmierā un Rīgā.

Dienu iepriekš ASV startēs trīspadsmitā WNBA sezona, taču pagaidām nav zināms, vai Hammona varēs piedalīties pirmajās spēlēs „Silver Stars” sastāvā, jo devusies uz Krieviju, lai atrisinātu jautājumus ar spēlēšanu tās nacionālajā izlasē.

Krievijai 7. – 9. jūnijā Valmierā C apakšgrupā jāspēlē ar Turciju, Lietuvu un Serbiju. Pašreiz krievietes Vidnojē gatavojas pārbaudes spēlēm ar Ungāriju, taču viņa sastāvā nav abu saspēles vadītāju, kuras pērn palīdzēja valstsvienībai izcīnīt bronzas medaļas Olimpiskajās spēlēs Pekinā. Oksana Rahmatuļina netika uzaicināta uz treniņnometni, savukārt Hammona pēc sezonas beigām Krievijā atgriezās ASV.

Krievijas ģenerālmenedžeris Šabtajs fon Kalmanovičs un galvenais treneris Valērijs Tihoņenko domā, ka Hammonai jāspēlē izlases sastāvā, bet pati spēlētāja par to nav pārliecināta.

„Pati nezinu nianses, tas ir iemesls, kāpēc dodos uz Krieviju,” intervijā Teksasas laikrakstam „Express News” teica viena no populārākajām WNBA spēlētājām. „Cerams, iegūšu par dažām atbildēm vairāk un vairāki mani jautājumi tiks atbildēti. Cenšos aptvert visas iesaistītās puses.”

„Ir sarežģīti, jo esmu Krievijas valstsvienībā. Šī ir reize, kad radies interešu konflikts. Par pārējo laiku, kad man nosacīti jāspēlē izlasē, tādu konfliktu nebūs. Tagad man jāizvēlas īstā atbilde.”

Izmantotie resursi:
Express News

  +1 [+] [-]

, 2009-05-20 14:59, pirms 15 gadiem
Cerams, ka nebūs

     [+] [-]

, 2009-05-20 14:59, pirms 15 gadiem
Nu krievietēm būs smagi šogad.

     [+] [-]

, 2009-05-20 16:02, pirms 15 gadiem
Tas ir tikai naudas un turpmākās karjeras Krievijā jautājums
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2009-05-20 16:25, pirms 15 gadiem
es gan ceru ka bus vina ir loti aukstas klases speletaja del vinas vien butu verts iet paverot krievijas speles!

     [+] [-]

, 2009-05-20 17:12, pirms 15 gadiem
Videointervijā 18. maijā Hamona garantēja, ka noteikti spēlēs San Antonio Silver Stars 6. un 13. jūnijā. Tātad viņai varbūt ir doma 6. datumā spēlēt Amerikā, pēc tam - uz EČ, bet 13. jūnijā atpakaļ uz San Antonio, savukārt pēc tam - atkal uz EČ. Tāds plāns nav īpaši prātīgs, jo tad sanāks daudzas reizes cīnīties ar aklimatizāciju. Turklāt tagad viņai ir saruna ar Kalmanoviču... Varbūt tomēr būs tā, ka 6. jūnijā Hamona nospēlēs season opener WNBA, bet tad brauks uz EČ un spēlēs tur līdz beigām!