Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Čukste: "Agresivitātē Francija mūs nospieda"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Čukste: "Agresivitātē Francija mūs nospieda"
Ainārs Čukste
Foto: Romāns Kokšarovs, f64, "Sporta Avīze"

"Galarezultāts liecina, ka spēli zaudējām pirmajā ceturtdaļā. Skatījāmies, analizējām, centāmies labot iepriekšējā spēlē ar Francija pieļautās kļūdas, dzīvē tas neizdevās, tad vēl sākumā bija divi pārtraukumi," zaudējumu Eiropas čempionātā pusfinālā analizēja Latvijas U-20 sieviešu basketbola valstsvienības galvenais treneris Ainārs Čukste.

„Agresivitātē Francija mūs nospieda. Tādu jaudu ieslēdza uzbrukumā... Nebijām gatavi tādai spēlei, tādam stilam, ka tiesneši ļaus tik ļoti cīnīties. Brīžiem cīņa bija tāda – rokas, kājas pa gaisu un...nekas nenotiek. Taču tiesāšana uz abām pusēm bija vienāda, nemācējām tādam stilam pielāgoties.”

„Pie tik agresīvas segšanas metienu procents ir zemāks. Francija tam ir gatavāka, viņu sastāvā vismaz piecas basketbolistes spēlē Eirolīgā un Eiropas kausā. Viņas tur ir ne velti, pieredze paņem savu. Esam vēl par bērnišķīgu. Caurgājienos pretī tādai aizsardzībai nebija iespējams iet, no distances negāja. Turklāt sākumā bija divi pārtraukumi, kas ietekmēja pat vairāk. Te gaisma, te lietus (otrajā pārtraukumā groza tuvumā nolija vairākas lietus lāses), divi pārtraukumi galīgi ne pa tēmu.”

„Iepriekšējā spēlē bija identiski, iesildīšanās tika norauta. Ņemot vērā, ka esam tikai ceļā uz briedumu, Francijai acīmredzot bija stiprāki nervi. Francija bez vārda runas ir stiprāka komanda un pelnījusi vietu finālā. Nav ko bēdāties, esam augstu un tas ir labi. Trešais cikls ar trīs spēlēm pēc kārtas. Otrā cikla beigās bijām mīksti, tai pat laikā te vājo nav. Ja esam kopā ar Spāniju, Franciju un Krieviju, tad aiz laimes jālec līdz debesīm.”

  +1 [+] [-]

, 2009-07-18 19:23, pirms 15 gadiem
Kopvērtēumā U-20 loti labs rezultats, paldies trenerim.Jānem vērā, ka tikai 2 spelētājas Babkina un Ozoliņa ir šajā vecumā pārējās meitenes par vienu un 2 gadiem jaunākas.

  +1 [+] [-]

, 2009-07-18 21:28, pirms 15 gadiem
Mees esam maza valstinna un jaalepojas ka meitenes godam atkal muusu vaardu paspiidina lielo valstu viduu