Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

U-18 meitenes cīņā par 7. vietu

Andrejs Siliņš

U-18 meitenes cīņā par 7. vietu
Anna Sonka un Sabīne Niedola
Foto: FIBA

Ar maču par septīto vietu Latvijas U-18 meiteņu valstsvienība šodien noslēgs Eiropas čempionātu, kas pēdējo desmit dienu laikā risinājās Zviedrijā. Šodienas pretinieces - Ukraina.

Pēc minimālā zaudējuma Francijai tik emocionāli bagātajā spēlē čempionāta ceturtdaļfinālā mūsu meitenēm pietrūka gan morālā noskaņojuma, gan fiziskā spēka cīņai ar serbietēm, kuras uzvarot, pavērtos iespēja spēlēt par piekto vietu, kāds bija arī galvenās treneres Daigas Jansones mērķis pirms čempionāta. Diemžēl nesanāca, bet degunus nokārt noteikti nevajadzētu - jāiet un jācīnās, lai atkārtotu pagājušajā čempionātā šajā gadā dzimušajām meitenēm Valmierā sasniegto.

Komandas līdere, protams, ir Sabīne Niedola un tāda bijusi visu čempionāta laiku, bet arī citas spēlētājas pelnījušas uzslavas. Ziedonis Jansons: "Sabīnei ir cīnītājas raksturs. Arī, ja treneri viņu sarauj vai uzbļauj, Sabīne cīnās. Visu labāko varu pateikt par Zentu Meļņiku, diemžēl pirms čempionāta viņa ar mums varēja gatavoties tikai nedēļu. Tik īsā laikā nevar cilvēku dabūt uz viļņa. Ja ar Zentu strādāsim, nākošgad būs stabila pamatsastāva spēlētāja. Prieks par Lindu Rubeni, kas ar lauztu degunu un zilu aci, iet, cīnās par bumbām, gūst punktus, sedz pretiniekus, vislabākie vārdi. Uzbrucējām – Annai Sonkai un Anetei Kiršteinei – šodien, par spīti bālai spēlei, varu pateikt vislabākos vārdus. Anetei pēc krustenisko saišu operācijas izdevās atgriezties ļoti īsā laikā, parasti spēlētājas tad vēl nesāk trenēties, kur nu vēl spēlēt Eiropas čempionātā. Anna Sonka iepriekšējās spēlēs izdarījusi milzīgu darbu."

Jau tagad Latvijas meitenes ir priekšā tādām basketbola lielvalstīm kā Krievija, Turcija un citas. ""Nežēlojamies, izdarījām visu, ko varēja šajā situācijā," atzīst Jansons. "Tāpat kā lielā sieviešu izlase, varam būt lepni, ka esam astoņniekā. Krievija palikusi aiz mums, Turcija, vēl daudzas slavenas basketbola lielvalstis. Astoņnieks ir visu komandu mazais sapnītis, esam viņu piepildījuši."

U-18 meiteņu izlases sastāvs

SpēlētājaPozīcijaAugumsKlubs
Kristīne BranceAizsardze171SK "Rīga"
Ance CelmiņaUzbrucēja188SK "Rīga"
Anete ČundaAizsardze173SK "Rīga"
Ilze GotfrīdaUzbrucēja182SK "Rīga"
Anete KiršteineUzbrucēja178SK "Rīga"
Sabīne NiedolaUzbrucēja182"L. Metalurgs"
Linda PagrodeAizsardze172Rīgas TTT
Linda RubeneUzbrucēja186SK "Rīga"
Linda SarjaUzbrucēja180"TTT-juniores"
Anna SonkaUzbrucēja179"TTT-juniores"
Kristīne VītolaCentrs197SK "Rīga"
Zenta MeļņikaCentrs197Grieķija

Galvenā trenere: Daiga Jansone
Trenera asistents: Ziedonis Jansons
Sporta ārste: Sandra Rozenštoka
Menedžere: Gundega Vaščenko

     [+] [-]

, 2009-07-12 09:58, pirms 15 gadiem
dzive nav rozzu daarzs

  -2 [+] [-]

, 2009-07-12 10:02, pirms 15 gadiem
sabīne mēs tev ticam go go lv
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-07-12 15:20, pirms 15 gadiem
Vajadzetu jau ljaut tomer Sabinei samest vairak neka ukrainiet Maznichenko, lai butu ta pirma vieta punktos..tas buutu nedaudz negodigi pret parejam, kuram shi pedeja spele ir iespeja izspeleties, bet tomer svarigak butu, lai Niedola iegust popularitati

     [+] [-]

, 2009-07-12 15:21, pirms 15 gadiem
shobrid Maznichenko 16, Niedola 10

     [+] [-]

, 2009-07-12 15:23, pirms 15 gadiem
18 - 11