Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Z. Jansons: "Emocijas atstājām spēlē pret Franciju"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Z. Jansons: "Emocijas atstājām spēlē pret Franciju"
Foto: www.fibaeurope.com

"Ne visām meitenēm spējām uzturēt un radīt noskaņojumu pēc ceturtdaļfināla spēles ar Franciju," emocionālās gatavības un noskaņošanās svarīgumu pēc zaudējuma spēlē ar Serbiju atgādināja Latvijas U-18 sieviešu basketbola valstsvienības treneris Ziedonis Jansons.

Par otro spēli ar Serbiju
"Viss sākas no tā, kā otra komanda ļauj spēlēt. Ļoti daudz emocijas un visu pārējo bijām atstājuši vakardienas spēlē pret Franciju. Zinājām, ka būs grūti saņemties, mēģinājām meitenes motivēt, bet diemžēl ne visām spējām uzturēt un radīt noskaņojumu. Paldies meitenēm, pēc tehniskā protokola var redzēt, kuras cīnījās un darīja. Ne vienmēr visu izšķir punkti, arī izcīnītās bumbas, izprovocētās piezīmes un nosegtie pretinieki, pēdējais rādītājs gan diemžēl nav redzams protokolā."

Par Latvijas valstsvienības spēlētājām
"Sabīnei ir cīnītājas raksturs. Arī, ja treneri viņu sarauj vai uzbļauj, Sabīne cīnās. Visu labāko varu pateikt par Zentu Meļņiku, diemžēl pirms čempionāta viņa ar mums varēja gatavoties tikai nedēļu. Tik īsā laikā nevar cilvēku dabūt uz viļņa. Ja ar Zentu strādāsim, nākošgad būs stabila pamatsastāva spēlētāja."

"Prieks par Lindu Rubeni, kas ar lauztu degunu un zilu aci, iet, cīnās par bumbām, gūst punktus, sedz pretiniekus, vislabākie vārdi. Uzbrucējām – Annai Sonkai un Anetei Kiršteinei – šodien, par spīti bālai spēlei, varu pateikt vislabākos vārdus. Anetei pēc krustenisko saišu operācijas izdevās atgriezties ļoti īsā laikā, parasti spēlētājas tad vēl nesāk trenēties, kur nu vēl spēlēt Eiropas čempionātā. Anna Sonka iepriekšējās spēlēs izdarījusi milzīgu darbu. Nav šīs meitenes bezizmēra. Pārējās meitenes – Anete Čunda, saspēles vadīšana, bumbas vilkšana pāri, tāpat kā pārējās, nav no gumijas. Varbūut vienai otrai meitenei, kas šodien nenospēlēja, vai zināmu iemeslu dēļ vispār nespēlēja, novēlētu pārdomāt un izdomāt, kāpēc desmit minūtēs ir nulle punktu un piecas piezīmes, vai kāpēc netika laukumā."

"Ilze Gotfrīda ir cīnītāja, vienīgi šodien pretinieces bija garas, centra spēlētāju pozīcijā mums ir piecas meitenes, Ilzei varbūt grūtāk ir nosegt garās pretinieces, bet ar savu cīņassparu desmit divpadsmit katrā spēlē labi spēlēja. Viņa ir paveikusi milzīgu darbu, savas minūtes atspēlējusi, ļoti aktīvi metusi jau 22 soda metienus. Tas tikai nozīmē, ka viņa aktīvi gājusi zem groza, uz viņu pretinieces sit daudzus sodus. Ja arī Ilze neizaugs garāka, nākotnē ar viņu noteikti rēķināsimies, pateicoties viņai piemītošajam cīņassparam."

Par Lietuvas – Ukrainas spēli
"Prognozes nepatīk, spēle no spēles atšķiras, bet prognozēju, ka Lietuvas – Ukrainas spēlē uzvarēs komanda, nevis zvaigznes (Lietuva uzvarēja 84:82). Ukrainietēm brīnumus spējīgas radīt devītais (Mazņičenko) un divpadsmitais (Malašenko) numurs. Lai kas nenāktu pretī, atkal cīnīsimies."

Par LBS vērtējumu
"LBS viceprezidents Edgars Šneps bija apmierināts ar sniegumu. Viņa vārdiem, ja komandā ieliktu vienu saspēles vadītāju, kas varētu pat nemest punktus, kam būtu pienākums dabūt bumbu pāri centra līnijai un noorganizēt saspēli, nebaidos teikt, ka varētu izcīnīt augstākā ranga medaļas."

Par spēlētāju atlasi un izvēles iespējam
"Sākumā mums bija 18 kandidātes no visas Latvijas, vairāk nav. Francijai sastāvs mainījās katrā turnīrā, vienā 20 spēlētājas, otrā divdesmit, trešā atkal citas divdesmit. Mums sākumā astoņpadsmit, no kurām viena spēlēja pieaugušo izlasē, Sabīne, viena centra spēlētāja, kura varētu labi nospēlēt pret Serbiju (Līga Šurkusa). Bijām gatavojušies pret Turciju, bet tā nebija tik melna, kā viņu krāsoja, bet pret Serbiju Šuriks būtu ļoti noderējis. Vienmēr gribas vilkt deķi uz savu pusi, ir, kā ir un nav žēl. Tā ir konkrētās situācijas analīze un, ja no astoņpadsmit cilvēkiem esam, cik esam, un mazā gala spēlētājas ir latviski kautrīgas."

Astoņnieks - Eiropas elite
"Tāpat kā lielā sieviešu izlase, varam būt lepni, ka esam astoņniekā. Krievija palikusi aiz mums, Turcija, vēl daudzas slavenas basketbola lielvalstis. Astoņnieks ir visu komandu mazais sapnītis, esam viņu piepildījuši. Lielais sapnis ir iekļūt četriniekā un tālāk ar izejošām sekām. Lai tiktu četriniekā, nevar būt sīkumu, jābūt visiem procentiem. Gan treniņprocesam, gan sastāvam, gan veiksmei, attieksmei un treneru zināšanām. Varbūt kādam astoņnieks šķiet minimāls, bet jābūt lepnam par meitenēm, kas ir tur, kur viņas ir. Cik daudz pietrūka, lai lielā izlase būtu pusfinālā, ceturtdaļfinālā vinnējusi Krieviju, cik daudz mums vakar pietrūka, viens punkts, lai būtu pusfinālā. Ja nebūtu zaudētāju, nebūtu uzvarētāju."

"Nežēlojamies, izdarījām visu, ko varēja šajā situācijā. Žēl, ka rīt pēc spēles jābrauc projām, nevaram palikt, izbaudīt spēli par trešo un pirmo vietu. Tajā brīdī jau esam „gaisā”, ceļā uz Rīgu. Tas ir vienīgais, kas nav līdz galam izdomāts. Par gatavošanos - bijām nometnēs, (pārbaudes) turnīrā, esam apģērbti, pabaroti, medicīnā viss kārtībā. Lai arī apcirpti, esam pieticīgi un pateicīgi (smejas)."

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-07-11 22:03, pirms 15 gadiem
basketbolists(Riga) rakstīja: tipiska atruna.
Kas bija taa tipiskaa atruna???
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2009-07-11 22:45, pirms 15 gadiem
basketbolists(Riga) rakstīja: atstaajaam emocijas citaa spele tapec sodien neuzvarejam..
laikam jau tev no basketbola un sporta nav nemazaakaas sajeegas.
1. 10 dienas sii bija jau 8-a spele!
2. Es domaju ka Latvijai zaudejums Francijai bija daudz sapigaks un prasija daudz vairak emociju neka Serbijai pret Cehiju (±10).
3. Ka tu vari vispar izteikt kaadu spriedumu ja neesi nevienu macu no Eiropas cempionata redzejis?

Sitadi dirseji ka tu ir pilna Latvija tapec mes esam tur kur esam.

  -1 [+] [-]

, 2009-07-12 01:02, pirms 15 gadiem
Nezin kapec tad kad Jansones kundze parvilinaja visus no 47. vsk
Surkusa vinjai vispar nebija vajadziga! a tagad kad ridzenee vinjaa satrenejas par normalu speeleetaaju peekshnju vinja jansones kundzei baigi deriigaa saakaa likties!!!!
paldies dievam vinja u20 vinja speelee kur vinju normali izmontot maak!