Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

D. Jansone: "Latvija aizsardzībā ir viena no labākajām"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

D. Jansone: "Latvija aizsardzībā ir viena no labākajām"
Atbalsts uz soliņa bija tikpat spēcīgs kā laukumā
Foto: www.fibaeurope.com

"Aizsardzībā savu paveicām. Francija iemeta 55 punktus, bet iepriekšējās spēlēs septiņdesmit, astoņdesmit, būdama čempionāta rezultatīvākā komanda," pēc zaudējuma Francijai Eiropas U-18 basketbola čempionāta ceturtdaļfinālā teica Latvijas valstsvienības galvenā trenere Daiga Jansone.

”Meitenes noticēja, ka var cīnīties”
Neveiksmīgi nospēlētā trešā ceturtdaļa ļāva Francijai iegūt divpadsmit punktu vadību, taču Latvija spēja atgūties un pēc Lindas Rubenes tālmetiena pamatlaika pēdējā minūtē rezultāta starpība bija vairs tikai viens punkts. Šajā brīdī laukumā nenoliedzams pārsvars jau bija Latvijai, bumba meiteņu rīcībā, tomēr tiesneši saskatīja pārkāpumus sarkanbaltsarkano darbībā (nosvilpts nostaigāts Kristīnei Vītolai), liedzot izmantot pēdējo latviešu uzbrukumu šajā spēlē.

Pretinieces nenovērtētas vai pārvērtētas? Reizēm pārvērtētas, uzskata Latvijas U-18 izlases galvenā trenere. „Esam ar tādu mentalitāti, ka baidāmies no melnas krāsas. Ar to skaidrojamas kļūdas piespēlēs un brīžiem paviršais dribls, pietrūkst pārliecības. Fiziskais pārsvars un melnā mentalitāte šoreiz paņēma savu, atmodāmies par vēlu. Spēlē pieci cilvēki strādāja uz maksimālo, gadījās kādai neievērot spēles disciplīnu, spēlēt vienai, taču rezultātu nosakām visi kopā.”

Trenere uzsver, ka visām spēlētājām, saspēles vadītājas ieskaitot, jāgūst papildus pieredze. „Ja katru dienu gadās pa brīvdomātājam, treneris vainīgs, neuzmin ar maiņām. Anete Čunda organizē spēli, viņa nekļūdās tādās situācijās kā citi pirmie numuri. Domāju, ka meitenes, kas šodien vairāk kļūdījās, nākotnē spēlēs sieviešu izlasē. Viņas fiziski vēlāk sākušas attīstīties, bet potenciāls ir. Prieks, meitenes noticēja, ka var cīnīties. Reizēm smējos, ka neesam vēl pieaugušas.”

”Trūkst nekaunīgu spēlētāju”
„Šobrīd jāpieliek uzbrukumā un pārliecībā, agresīvāk jāuzbrūk. Aizsardzība, uzskatu, mums ir viena no labākajām šajā turnīrā. Arī atdevē, sapratnē, tālāk rotācijā un aizsardzības maiņās, ar presingiem tiekam pie (izcīnītām) bumbām, tik tālu aizsardzībā viss ir OK. Pietrūkst nekaunības uzbrukumā, mums ir ļoti maz nekaunīgu spēlētāju. Lindai Pagrodei ir super īpašība - ļoti liela nekaunība (spēlē), bet trūkst pieredzes šāda līmeņa spēlēs, kur viņai būtu jāspēlē drusciņ prātīgāk.”

„Francija sedza cieši, izvēlējāmies taktiku neiet klāt, rādīt, ka viņas drīkst izmest. Aizsardzībā savu paveicām. Francija iemeta 55 punktu, bet iepriekšējās spēlēs septiņdesmit, astoņdesmit, būdama čempionāta rezultatīvākā komanda.”

”Stipram jāuzvar bez tiesnešu palīdzības”
„Sāpīgākais moments bija tiesnešu darbība,” domā Daiga Jansone. „Laikam neskaitāmies tāda basketbola zeme. Gribam un esam, bet nerespektē. Žēl, ka reizēm pastāv uzskats, ka jādod priekšroka komandām, kas iet bez zaudējumiem – Spānijai un Francijai. Stipram nekas nav jādod, stipram jāuzvar tāpat. Ja ir neitrālas situācijas, tiesneša svilpei jāklusē, nevis jāizdomā kāda lieta par labu (rangā) stiprākajiem.”

     [+] [-]

, 2009-07-10 20:09, pirms 15 gadiem
Cerams, ka 12 sekundes pirms beigām Vītolas nostaigāts nebija tiesnešu pirksts...

     [+] [-]

, 2009-07-10 22:46, pirms 15 gadiem
gan jau ka bija,jo nevareja izslegt fra no turpmakajam cinam