Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristiāns Dilāns

FIBA eksperti Latvijai prognozē ceļazīmi uz Parīzes olimpiskajām spēlēm

FIBA eksperti Latvijai prognozē ceļazīmi uz Parīzes olimpiskajām spēlēm
Andrejs Gražulis. Foto: FIBA

Pēc 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas grupu izlozes Starptautiskā basketbola federācija (FIBA) uzrunāja vairākus ekspertus, aicinot prognozēt kvalifikācijas grupu iznākumus. Četri no sešiem ekspertiem kā Rīgā gaidāmā turnīra uzvarētāju izraudzījās Latvijas vīriešu basketbola valstsvienību.

Starp izraudzītajiem ekspertiem bija FIBA spēļu komentētāji Džefs Teilors, Marks Klārks un Kārlens Gejs, kā arī basketbola treneri Maiks Teilors, Liza Milsa un divu olimpisko spēļu dalībniece Kanādas izlasē Šona Torbērna.

Komentētājs Džefs Teilors un bijušais Polijas izlases galvenais stratēģis Maiks Teilors prognozēja, ka Rīgas kvalifikācijas turnīrā uzvarēs attiecīgi Brazīlija un Melnkalne, bet pārējie četri kā ceļazīmes ieguvēju uz Parīzes olimpiskajām spēlēm izraudzījās Latviju.

''Man bija tas gods redzēt Latviju spēlējam Džakartā un, iztēlojoties izpārdotu arēnu savu skatītāju priekšā, es nespēju iedomāties, ka šī komanda varētu nedoties uz Parīzi,'' FIBA rakstā citēta Šona Torbērna.

''Brazīlijai ir talants un pieredze, un viņi pavisam noteikti ir bīstami – Brunu Kaboklu, Jagu dus Santuss, Žoržinju de Paula, Lukašs Diass un galvenais treneris, ko mīlu, Gustavu Konti. Esmu gaidījis mūžību, lai redzētu Brazīliju saliekot visu kopā un uzvarot. Domāju, ka šī būs tā reize,'' sacīja Džefs Teilors.

Ilgus gadus Poliju vadījušais Maiks Teilors savā komentārā izteicās, ka nebūtu pārsteigts par Latvijas panākumu, slavējot Luku Banki un latviešu paveikto Pasaules kausā, tomēr prognozē vietu olimpiskajās spēlēs atvēlēja melnkalniešiem: ''NBA zvaigzne Nikola Vučevičs, aizsargi Kendriks Perijs un Nikola Ivanovičs, un galvenais treneris Boško Radovičs – tā var būt komanda, ko pārspēt ir ļoti sarežģīti. Viņi arī labi spēlēja Pasaules kausā un sagādāja grūtības ASV basketbolistiem.''

Izvēlē par turnīra melno zirdziņu ekspertu domas dalījās starp Brazīliju un Melnkalni, bet potenciālā fināla prognozē četri eksperti nosauca Latvijas un Brazīlijas dueli, bet Liza Milsa prognozēja Latvijas un Melnkalnes cīņu par olimpisko ceļazīmi.

2024. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs ''Arēnā Rīga'' norisināsies no 2. līdz 7. jūlijam. A grupā Rīgā spēlēs mājiniece Latvija, Gruzija un Filipīnas, bet B apakšgrupā sacentīsies Brazīlija, Melnkalne un Kamerūna. Tikai turnīra uzvarētāja tiks pie vietas Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā.

Izmantotie resursi:
https://www.fiba.basketball/oqt/lat...


, 2023-12-04 20:07, pirms pusgada
Lai tie abi Teilori iebāž sevroku dir..!
, 2023-12-04 22:08, pirms pusgada
Nav jābūt kaukādam tur FIBA "expertam", , lai saprastu,ka mūsējie brauks uz Parīzes Olimpiādi !
, 2023-12-04 22:34, pirms pusgada
striker rakstīja: Nav jābūt kaukādam tur FIBA "expertam", , lai saprastu,ka mūsējie brauks uz Parīzes Olimpiādi !
Mēs esam favorīti,ja ir visi spēlētāji plus to jāpierāda laukumā! Daudzi lielie eksperti jau ielikuši mūs OS,ka tik nesanāk a...ies beigās. Ceru protams,ka viss būs ok!
, 2023-12-04 22:59, pirms pusgada
shmopsis rakstīja: Mēs esam favorīti,ja ir visi spēlētāji plus to jāpierāda laukumā! Daudzi lielie eksperti jau ielikuši mūs OS,ka tik nesanāk a...ies beigās. Ceru protams,ka viss būs ok!
"ka tik nesanāk"... -tā nav uzvarētāju mentalitāte!
, 2023-12-05 00:02, pirms pusgada
striker rakstīja: "ka tik nesanāk"... -tā nav uzvarētāju mentalitāte!
Piedod,bet no viena kvaļa un viena pč man viņa vēl nebūs lai pierāda to vismaz divos čempjos,tad arī skatīšos uz to savādāk. Gribi teikt,ka tagad hokejā esam stabili 1/4finālisti?
, 2023-12-05 06:51, pirms pusgada
"..Viņi arī labi spēlēja Pasaules kausā un sagādāja grūtības ASV basketbolistiem.''

Baigais rādītājs ja jau grūtības bija ASV basketbola izlasei

Latvija sagādāja ļoti lielas grūtības PK ieguvējai Vācijai kas "izvālēja" ASV!
, 2023-12-05 08:22, pirms pusgada
striker rakstīja: Nav jābūt kaukādam tur FIBA "expertam", , lai saprastu,ka mūsējie brauks uz Parīzes Olimpiādi !
96. gada olimpiskajā kvalī pirms spēles ar belariem tāpat bļāva
, 2023-12-05 08:24, pirms pusgada
striker rakstīja: "ka tik nesanāk"... -tā nav uzvarētāju mentalitāte!
Nejauc uzvarētāju mentalitāti ar idiotismu ))
, 2023-12-05 09:39, pirms pusgada
Godīgi sakot, pat nezinu, kurš no diviem OS kvaļiem, proti, Hokejā vai pērtiķbolā, ir objektīvāks, lai noteikt uz to brīdi stiprāko Gan vienā, gan otrā ir savas nepilnības un abos visai liela nejaušības faktora iespējamība Hoķī tas apļa turnīrs ir stipri par īsu, bet, savukārt, pērtiķbolā viss tik sāksies no pusfināliem, kur, gluži tāpat, kā finālā, var notikt viss kas
Labi vēl, ka neizdomāja rīkot maču par trešo vietu!
P.S. vienā faktorā gan pērtiķbola kvalis Hokeja kvalim ieliek, proti, pērtiķbola kvalis tiek rīkots īsi pirms OS, kas arī būtu vispareizāk, nevis pirms pusotra gada, kad līdz Olimpiādei raskladi kopējā izlašu rangā var krasi mainīties!
Marselinju Huertass un Rauls Netu. Foto: FIBA
3

Brazīlijas kandidāti OS kvalifikācijai: atgriežas Netu, ierindā Pasečņika cīņu biedrs

Brazīlijas basketbola izlase paziņojusi 16 kandidātu sarakstu, kuri gatavosies no 2. līdz 7. jūlijam Rīgā gaidāmajam Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram. Kandidātu lokā iekļauts aizvadītajā sezonā traumas dēļ nespēlējušais Rauls Netu, kā arī Anžeja Pasečņika komandas biedrs Vitors Benite.
Viktors Vembanjamā. Foto: FIBA
6

Dvīņu torņi Vembanjamā un Gobērs: OS saimniece Francija izvēlas kandidātus

Francijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Vensāns Kollē pavēstījis 19 spēlētāju kandidātu sarakstu Parīzes olimpiskajām spēlēm.
Markuss Hovards. Foto: Baskonia

''Baskonia'' līderis Hovards olimpisko spēļu kvalifikācijā pārstāvēs Puertoriko

Starptautiskā basketbola federācija (FIBA) apstiprinājusi amerikāņu aizsarga Markusa Hovarda basketbola pilsonības maiņas pieprasījumu, tādējādi basketbolists vasarā varēs pārstāvēt Puertoriko valstsvienību olimpisko spēļu kvalifikācijā.