Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Bankrots: Lietuvas Basketbola līga zaudē vienu no dalībniecēm

Bankrots: Lietuvas Basketbola līga zaudē vienu no dalībniecēm
Foto: BC Gargždai

Lietuvas Basketbola līgas pēdējās vietas īpašniece "Gargždai" paziņojusi, ka finansiālo grūtību dēļ šodien sāktas bankrota procedūras, tādējādi komanda neturpinās sezonu.

"Gargždai" īpašnieks Ovidijs Jakubaitis piedāvāja par simbolisku samaksu – vienu eiro – klubu iegādāties Klaipēdas novada pašvaldībai. Tomēr vienbalsīgi tika izlemts pret šādu soli, jo trūka dokumentu par kluba parādiem.

"Basketbolam nav lemts būt Gargždos un Klaipēdas novadā. Lietuvas līgā tikai vienu komandu – Viļņas "Wolves" – neatbalsta pašvaldība. Vairs nevaru turpināt savas aktivitātes bez pašvaldības atbalsta," skaidroja Jakubaitis, kurš šodienas atraidījumu sauca par politiski motivētu lēmumu.

Šajā sezonā "Gargždai" ar trīs uzvarām 17 spēlēs ieņem pēdējo, 12. vietu Lietuvas čempionātā. Sezonas gaitā komandu pameta ne tikai direktors, bet arī septiņi basketbolisti.

Jakubaitis norādīja – bija plānots, ka klubs no pašvaldības saņems 275 tūkstošus eiro. "Līdz pēdējam cerējām saņemt naudu. Tad dzirdēju, ka mums naudu nepiešķirs, jo klubam ir parādi. Lai gan futbola klubs katru sezonu pabeidz ar zaudējumiem, viņiem naudu atrod. Tas pierāda, ka šis bija politisks lēmums."

Izmantotie resursi:
https://www.basketnews.lt/news-2007...


, 2024-01-25 18:07, pirms 4 mēnešiem
vienkārši futbolisti ātrāk aizskrēja līdz kasei un to pievāca. basketbolam neatlika
, 2024-01-25 18:30, pirms 4 mēnešiem
Vairs nevaru turpināt savas aktivitātes bez pašvaldības atbalsta," skaidroja Jakubaitis, kurš šodienas atraidījumu sauca par politiski motivētu lēmumu.

Vajadzētu memi par stūŗī sēdošo suni!

No vienas puses, te daudzi liela Lietuvas basketbola līgu, bet no otras puses lielākā daļa pārtiek no valsts atbalsta!
, 2024-01-25 19:48, pirms 4 mēnešiem
Jakubaitim, no mana dīvānā smirdētāja skatpunkta, nav skaidras divas lietas:
1. Kādēļ pašvaldībai būtu jādod nauda divām Klaipēdas komandām,
2. Tas, ka FK finansiāli ir mīnusos, nenozīmē, ka tam ir parādi.
, 2024-01-25 19:56, pirms 4 mēnešiem
datmons rakstīja: Vairs nevaru turpināt savas aktivitātes bez pašvaldības atbalsta," skaidroja Jakubaitis, kurš šodienas atraidījumu sauca par politiski motivētu lēmumu.

Vajadzētu memi par stūŗī sēdošo suni!

No vienas puses, te daudzi liela Lietuvas basketbola līgu, bet no otras puses lielākā daļa pārtiek no valsts atbalsta!
Daudzi jau nesaprot, ka LKL lejasgala klubi knapi velk savu eksistenci, līdzīgi kā mums un estiem, atšķirībā no viņiem, mums pluss ir tas, ka nav minimālā budžeta apjoma
, 2024-01-25 21:51, pirms 4 mēnešiem
Runājot par futbolu Lietuvā, tad tur 8/10 klubiem praktiski dzīvo no pašvaldības labvēlības. Sūduva kļuva par lejasgala klubu, tad kad mainījās pašvaldības vadība pēc vēlēšanām, un laikam futbols viņiem nav prioritāte starp sporta veidiem. Bet paši arī leiši ir biki pārcentušies - lai futbola klubs drīkstētu piedalīties A Lyga viņiem kā minimālais naudas slieksnis kam ir jābūt kluba kasē ir vismaz 300k eur Tāpēc visu šo zinot mani izbrīnīja fakts, ka FA Šiauliai izdevās piesaistīt Dāvi Ikaunieku - tāpēc uzreiz iebildu tiem, kas rakstīja tādas izdejas, ka Dāvis leišu klubā varētu pelnīt teju 5k mēnesī. Domāju, ka Dāvis dabūjis līgumu par kādi 2 - 2,5k maksimums, bet Latvijā nespēlēs, jo varētu būt, ka no Virslīgas klubiem nebija gana liela interese, vai arī piedāvāja ciparu vēl mazāku par tiem 2k mēnesī.
, 2024-01-25 22:12, pirms 4 mēnešiem
Ambrē rakstīja: Runājot par futbolu Lietuvā, tad tur 8/10 klubiem praktiski dzīvo no pašvaldības labvēlības. Sūduva kļuva par lejasgala klubu, tad kad mainījās pašvaldības vadība pēc vēlēšanām, un laikam futbols viņiem nav prioritāte starp sporta veidiem. Bet paši arī leiši ir biki pārcentušies - lai futbola klubs drīkstētu piedalīties A Lyga viņiem kā minimālais naudas slieksnis kam ir jābūt kluba kasē ir vismaz 300k eur Tāpēc visu šo zinot mani izbrīnīja fakts, ka FA Šiauliai izdevās piesaistīt Dāvi Ikaunieku - tāpēc uzreiz iebildu tiem, kas rakstīja tādas izdejas, ka Dāvis leišu klubā varētu pelnīt teju 5k mēnesī. Domāju, ka Dāvis dabūjis līgumu par kādi 2 - 2,5k maksimums, bet Latvijā nespēlēs, jo varētu būt, ka no Virslīgas klubiem nebija gana liela interese, vai arī piedāvāja ciparu vēl mazāku par tiem 2k mēnesī.
Basketbola klubiem nau tas pats ir, viņiem ir minimālais noteiktais budžets
, 2024-01-25 22:46, pirms 4 mēnešiem
Real Rebel rakstīja: Basketbola klubiem nau tas pats ir, viņiem ir minimālais noteiktais budžets
Es par futbolu runāju - jo čatā te pieminēja, ka Klaipēdā laikam futbola komanda pēc naudas uz pilsētas domi paspēja aizskriet ātrāk nekā basketbola kluba pārstāvji! Par basketbolu Lietuvā nezinu praktiski pilnīgi neko.
, 2024-01-25 22:55, pirms 4 mēnešiem
Real Rebel rakstīja: Basketbola klubiem nau tas pats ir, viņiem ir minimālais noteiktais budžets
P.S. - nav tāds vārds ''nau'' pareizi ir jāraksta ''nav''.
, 2024-01-26 12:12, pirms 4 mēnešiem
Gargzdai has always been a football town in Lithuania, they mostly only had a basketball team in the RKL (3rd league). They only got promoted to NKL (2nd league) in 2018, and they were not a very strong team there. It was the same in the 2021/22 season, where they were mediocre, but suddenly before the 2nd stage they bought a lot of capable veterans and managed to win the 2nd league with a strong finish. Thus, they got the right to move to the LKL, but for that they had to prove their financial capacity and solve arena probem, because the arena in Gargzdai does not comply with the regulations of the LKL. The first season they played in Palanga, the next season in Klaipeda, at the same time, a new arena is being built in Gargzdai, which will be ready before the start of the next season, unfortunately, but looks like there won't be any team to play there. From my side, it is mostly the owner's fault, already in the first season there were rumors about salary delays. But the league really wanted to keep the 12-team format, so they trusted the owner's promises and let the team stay in the LKL. As far as I know, other clubs do not have financial problems at the moment and manage according to the available budget. But unfortunately, such things still happen, last year Prienai went bankrupt, after they were relegated from LKL, now Gargzdai. This will be a lesson to all, but still i think LKL made huge steps to be very good league last years, and move in the right way. You cant compare LKL and A lyga(Lithuanian Football league). Football league in Lithuania is total shit by all the aspects and i believe in Latvia its a lot more professional.
Foto: KK Crvena zvezda

Sarkanā zvaigzne nokaitētā Belgradas derbijā septīto reizi triumfē Adrijas līgā

Kopš 2015. gada septiņas reizes Adrijas līgā basketbolā triumfējusi Belgradas "Crvena zvezda", kura šīs sezonas finālsērijā "Partizan" vienību pārspēja visās trijās cīņās.
TTT basketbolistes 2024. gada 29. martā Palangā. Foto: Matas Baranauskas

FIBA Eirolīga izsludina jaunu formātu, TTT pēc valstu ranga jāspēlē kvalifikācijā

"EuroLeague Women" 2024.-2025. gada sezonā pāries uz starptautiskajā basketbolā vēl nebijušu formātu ar jaunu izslēgšanas spēļu sistēmu, liecina Sacensību komisijas ierosinātie un "FIBA Europe" valdes maijā apstiprinātie noteikumi.
Maiks Džeimss. Foto: AFP/Scanpix
1

Pirmo reizi karjerā par Eirolīgas sezonas MVP atzīts Maiks Džeimss

LETA. "Monaco" saspēles vadītājs Maiks Džeimss atzīts par ULEB Eirolīgas šīs sezonas vērtīgāko spēlētāju, amerikāņu basketbolistam šo atzinību izpelnoties pirmo reizi karjerā.